Förlorar alltid mot protos som terran.

Permalänk
Medlem

Förlorar alltid mot protos som terran.

För det första är det bara en raven som kan se de osynliga trupperna? Vad ska man använda mot de enorma half-life strider sakerna? Brukar alltid brutalt spamma marines och marauders andra tarren vilket oftast leder till zerg och andra tarrens förintas eller att det blir väldigt jämt.

Problemet med protos är att de osynliga jävlarna som man måste tvinga upp en raven för att döda och på så sätt stryper medivac och viking för att ta ner half-life stider jävlarna. Thor brukar också alltid bli döda av mindre trupper även fast man tagit ner strider sakerna och då är troligen alla marines och maraduers döda redan.

Permalänk

Bygg en engineer bay som ger dig tillgång till turrets, dom har "detectors" och kan se de där osynliga jävlarna du nämner.

Mot colosus ska du INTE köra marines.
Tanks och vikings strimlar sönder dom, även fast colosus är en markenhet så kan även plan som är "air only" skjuta på dom då dom är så höga.
Använd även ghosts för att dra iväg lite EMP mot toss. underlättar något enormt.

Thor funkar bra mot mutalisks ( air i en klump) annars brukar jag själv aldrig använda mig av dom.

Spelar iofs enbart zerg så

Permalänk
Medlem

Ett tips är annars att binda upp ditt/dina Orbital Commands och ha nära till scan, bra att ha tillgång till.

Visa signatur

» Bytt namn ifrån "cyme"
» Citera mig vid svar så jag hittar tillbaka!
» Gillar du Trance/Vocal-Trance? Spana in min playlist på Spotify här.

Permalänk
Medlem

Marauder+grenadeupgraden är bra mot Toss. Marines behöver du knappt använda när du spelar mot Toss. Och som sagt, hotkey till scan.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Som Eptk säger, lägg dina Orbital Commands på hotkeys, scans ser osynliga enheter, och du kan då enkelt avslöja och förinta DT:s.

Visa signatur

i5 2500k @ 4.5GHz med H70 push-pull | P67 Sabertooth | 8GB Corsair 1600MHz CL9 | GTX 670 SLI | Obsidian 800D | Corsair AX850

Permalänk
Medlem

Banshee rush är en fining mot toss :), om de brytt som on photon cannons har de troligtvis inga trupper alls när din första banshee är framme, då skickar du dit marines som du byggt under tiden. Och som de andra säger, hotkey på orbital command så du kan scanna fort.

Visa signatur

Om du svarar på mitt inlägg, citera, tack!

Permalänk
Medlem

Huh tänkte aldrig på scannen, får hotkeya lite.

Permalänk
Skrivet av nikce:

Marauder+grenadeupgraden är bra mot Toss. Marines behöver du knappt använda när du spelar mot Toss. Och som sagt, hotkey till scan.

Marines > Immortal > Marauder > Zealot/Stalker > Marines

Visa signatur

"640K ought to be enough for anybody."
-Bill Gates, 1981

Permalänk

Vet att det har tagits upp men jag vill propsa på ghosts med EMP lite till. Hjälper även mot dark templars eftersom att osynliga enheter som EMP:as blir synliga en stund efter att de träffats.

Permalänk
Medlem

Ett tips för alla nya spelare är att testa "challange" uppdragen, samt kolla igenom "help" funktion när man är in-game som visar enheters styrka och svaghet

Visa signatur

breathe, smile and be happy

Permalänk
Medlem

mot colossus skulle jag tipsa att ha ett par vikings då den räknas som air unit och dem skuter ner dem välldigt snabbt, dock såg jag nu att du skrivit de innan med det kan vara värt att ta upp igen

Visa signatur

6600k Asus z170 16gig ddr4| Custom vatten loop | Corsair HX750 Gold | xl2411 | U2711 | Corsair Carbide Air 540 | Corsair force 3 ssd | Creative Sound Blaster Z | Sh 650hd | Røde Podcaster
Ducky Mini/ Razer DA 2013

Permalänk
Medlem

En taktik en motståndare till mig körde igår (där han vann) var att spamma marines. Han anföll tidigt med grymt många marines. Såg i loggen efter att han hade 5 st barracker.

Sen anföll han mig hyffsat tidigt med enormt många marines. Detta på en "träningsbana" med stenar ivägen. Så han hade antagligen kunnat överaska mig ännu bättre om han inte varit tvungen att ta isär 2 stenrösen innan.

Visa signatur

Skyflyer: "Du kan även prova att blunda med ena ögat. Då krävs bara halva bandbredden av grafikkortet"
Gigabte B550 Auros Elite, Ryzen 5900x, Celsius S24, PNY RTX 3080, Corsair RM750 V2, Trident Z Neo 3600MHz cl16 16gb, 970 EVO 1tb M.2, Fractal Define Compact TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marshmallow:

Marines > Immortal > Marauder > Zealot/Stalker > Marines

Haha nej?
Vänd på tecknen och det blir rätt

dvs. Marine > Zealot/Stalker > Marauder > Immortal > Marine

Permalänk
Medlem
Skrivet av DrStupid:

Haha nej?
Vänd på tecknen och det blir rätt

dvs. Marine > Zealot/Stalker > Marauder > Immortal > Marine

Haha nej?
Vänd på tecknen och det blir rätt

Visa signatur

An expert is one who knows more and more about less and less until he knows everything about nothing.

Permalänk
Skrivet av DrStupid:

Haha nej?
Vänd på tecknen och det blir rätt

dvs. Marine > Zealot/Stalker > Marauder > Immortal > Marine

Nädu.

Visa signatur

"640K ought to be enough for anybody."
-Bill Gates, 1981

Permalänk

Marines > Immortal > Marauder > Zealot/Stalker > Marines är rätt. Ni får lära er vad </> betyder.

Permalänk
Avstängd

Tidig push med lite marines och ett par tanks, tar du med en raven så har du det lätt, PDD äter upp skotten från stalkers och cannons, och har dom massa zealots sätter du ut Turrets bara, brukar funka rätt bra, spelar dock inte terran speciellt ofta

Permalänk
Medlem

Hej,
jag spelar i Diamond (rank1-15~) och hade ganska länge problem mot protoss också, när jag började.
Det ledde till add jag utvecklade en egen buildorder som jag följde varje game till punkt, som fungerade utomordentligt bra i 90% av gamesen. Det jag gjorde var fast 3-rax, men bara tech-lab addon på den första. Ur de andra två pumpade jag marines kontinuerligt, samt la upp en ghost academy så fort jag kunde. Så fort ghost academy gick upp uppgraderade jag Ghost Energy (!!!) och fick då en lite fördröjd stim, men gjorde den med mina nästa 100 gas. Pumpade ut 1-2 marauders, och sen sparade 150 gas till en ghost.
Detta ledde till att min ghost kom ut i ungefär samma tid som stim var klar, och jag hade 16-22 marines samt 1-3 marauders. Min ghost kom också ut efter att ghost energy var klar, så han kunde köra EMP direkt.
Direkt när han var ute körde jag en timing push, lite beroende av vad jag har sett protossen göra. Ifall jag såg att han körde 4-warpgate all-in push spelade jag mer passivt och la upp en bunker i min choke och väntade in han med en EMP på choken. Efter att jag försvarat detta var det ganska lätt att transitiona till expo->5-7 rax->medivacs. Annars, ifall han körde 2-3warpgate eller techade till något så pushade jag aggressivt och tog mig väldigt ofta upp för hans choke med en stimrun.

Nu har jag dock utvecklat en annan strategi som verkar fungera ännu bättre (för mig). Detta gjorde jag eftersom det känns som att många protoss har lärt sig att anpassa sig till den första bio-ball pushen genom att få ut en 1-base collossus väldigt snabbt, eller 2-3 HTs med storm.
Det jag gör nu är att jag kör en standard 1-1-1 build och pumpar ut 4-5 marines, sen lägger på tech lab och pumpar marauders ur raxen. Så fort mitt factory är klart smäller jag upp tech lab på den med och pumpar en tank (utan siege upgrade oftast). Detta eftersom jag samtidigt lägger ner en starport med techlab också.
När min tank har kommit ut och starporten börjar bli klar byter jag till att enbart pumpa marauders+hellions. Detta för att jag vill spara maximalt på gas och få ut en Raven så fort det bara går. Ofta kan jag pusha redan när den är ute - då den inte bara ger mig PDD (som är grym mot protoss) men också eftersom den ger mig high ground vision och jag behöver inte få spö av att protossen forcefieldar sin choke och står på highground och skjuter ner mina trupper.
Detta har funkat utomordentligt bra eftersom det ger mig en väldigt stark unit composition, men också mycket utrymme till att byta tech-path beroende på vad jag ser. Ifall jag ser han techa till snabba collossus så pushar jag normalt direkt när min tank är klar, och rallyar min rax, factory och starport direkt till hans choke för att få reinforcements så fort som möjligt. Som vanligt - ser jag en 4-warpgate all-in build så väntar jag normalt vid min choke och defendar. Raven gör detta lika lätt för mig som att jag skulle ha en ghost ute. I detta fall brukar jag också försöka få siege upgrade så fort som möjligt, gör det nästintill omöjligt för protossen att komma fram till mig.

En bra regel att ha är att sätta upp en timing push som man känner sig bekväm med, och som man kan förlora (men utan att då förlora gamet!) och ALLTID samtidigt expanda samtidigt som du pushar. Genom att helt enkelt spela en massa games lär du dig snart vilka möjligheter en protoss har i varje game mot dig, och vad han kan göra. På detta sätt kan du också lära dig att "styra" honom till att välja en specifik techpath som du då kan utnyttja under spelets lopp.

Ett exempel på detta är min senaste 1-1-1 fast raven build. Jag har märkt att många protosser respondar på detta med 3-4 snabba Immortals som gör RIKTIGT ont på mina tanks. Jag har då börjat pumpa marines och sparat gas för att få ut 2 Banshees med cloak för att 1. hålla hans Immortals i styr och 2. harassa hans ekonomi.
Det är ett väldigt snabbt och simpelt exempel men jag försöker bara förklara hur man kan påverka sin motspelares strategi genom att försöka "tänka sig in i hans situation".

Hoppas detta hjälpte lite. Om du är sugen kan du kolla på min YouTube kanal där jag lägger upp FPVODs (first person videos) som jag kommenterar. YouTube - DivCraftSCs kanal
Just nu är videosen där lite låg-quality och ljudet är hackigt, men jag upptäckte bara igår hur jag kan recorda 1080p filmer med bra kvalitet och grymt ljud, så fortsätt kolla på kanalen för updates !

Permalänk
Medlem

Grymt inlägg. Ska följa den Kanalen när jag kommer hem:) även om jag spelar toss.

Visa signatur

Skyflyer: "Du kan även prova att blunda med ena ögat. Då krävs bara halva bandbredden av grafikkortet"
Gigabte B550 Auros Elite, Ryzen 5900x, Celsius S24, PNY RTX 3080, Corsair RM750 V2, Trident Z Neo 3600MHz cl16 16gb, 970 EVO 1tb M.2, Fractal Define Compact TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sgart:

Grymt inlägg. Ska följa den Kanalen när jag kommer hem:) även om jag spelar toss.

Hehe, hade tråkigt på jobbet, och Sweclockers är en av de få sidor som inte är blockade av brandväggen
Planerar att lägga upp några grymma 1080p videos ikväll !