Playstation3 + NAS + matroska = htpc?

Permalänk
Medlem

Playstation3 + NAS + matroska = htpc?

Tjo!

Jag tänkte införskaffa mig en NAS nu samt uppgradera min htpc från den nuvarande gamla långsamma laptopen som står under teven.

NAS: NETGEAR READYNAS DUO 2TB (2X1TB) GIGABIT LAN + CAMERA - Kampanj med Casio Exilim EX-Z280 Silver 12-megapixels kamera! - Produktinformation

Efter att ha kollat igenom mina alternativ har det gått från

1. Mac Mini
- Dyr lösning för enbart htpc-ändamålet

2. En htpc byggd kring Asus AT3IonT-I Deluxe
- Verkar vara en trevlig lösning

Sen insåg jag att en playstation3 vore trevligt, och om den går att nyttja som mediacenter vore ju detta ypperligt då jag får spelmaskin och media center samtidigt.

Efter lite googlingar har jag hittat några gamla forumsinlägg på diverse sajter som, om jag förstått rätt, pekar på att ps3 och hd-material i matroska inte riktigt går ihop utan att man måste omvandla till något annat format (oklart vilket).

Sen har jag läst på andra håll att ps3 är en "ultimat" mediacenterenhet.

Då det verkar vara åt bägge håll huruvida den fungerar eller ej bollar jag vidare frågan här.

Går det att köra en ps3 på de vis jag vill. Dvs spela upp hd-filer i mkv-format direkt från NASen utan problem, eller kommer det krångla? Budgeten är inte oändlig och därför är både ps3 och htpc inget alternativ. Någon här som har någon erfarenhet?

Permalänk
Medlem

Kör PS3 som mediaspelare och streamar trådlöst från NASen, det fungerar klockrent.

MVH

edit: frågan ställs här med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fakzi:

Kör PS3 som mediaspelare och streamar trådlöst från NASen, det fungerar klockrent.

MVH

edit: frågan ställs här med.

Ja, detta är ju tanken. Dock är kravet som sagt att det skall gå att spela upp mkv-filer. NASen har dlna, men ps3an verkar inte vara helt överens med mkv..? eller finns det nyare fw som löser detta?

Permalänk
Medlem

PS3:an klarar inte av att spela upp mkv filer direkt ifrån din NAS. Alternativen du har är att använda PS3 Media Server (vilket fungerar bra i sig men tar bort lite av tanken att slippa en extra dator) alternativt göra om mkv filerna med t.ex mkv2vob (detta gör jag personligen och det fungerar jättebra). Om du har tänkt använda dig av NASens torrent klient (antar att den har en) för att ladda ner och sen direkt spela upp så kommer det bli svårt, men om du som jag laddar ner på din vanliga dator och sen gör om dem där och för över till din NAS så går det bra.

Visa signatur

Asus P6X58D-E, Intel i7 930, Corsair XMS3 DDR3 PC12800/1600MHz CL9 3x2GB, Intel X25-M G2 80GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X, Corsair HX650, Noctua NH-D14, Fractal Design Define R2

Permalänk
Medlem

Jag använder PS3 + PMS som medialösning och det funkar bra, men verkligen inte klockrent. Spelar mest DVD-iso, lite mkv. Spolningen krånglar ofta, likaså att välja scen. På ett fåtal filmer har ljudet hackat vid vissa partier (funkat felfritt på datorn). Dessutom är min dator helt oanvändbar när den strömmar filerna (core2duo, 2gb ram, 8800gts 320. En nyare maskin klarar det kanske galant).

Däremot är PS3an en underbar spelmaskin, har i princip slutat spela PC spel. Nöjd med mitt köp men kommer absolut skaffa en riktig HTPC så småningom.