Permalänk
Medlem

Snabbfråga angående RAM-minne

Hejsan, varför står det att dessa RAM minnen är rekommenderade för Intel-processorer?
http://www.inet.se/artikel/5305673/corsair-4gb-2x2048mb-1600m...
Tänkte köpa dem till mitt AMD-paket, är det dumt eller?

Såg för övrigt att de fanns med i Inets egna AMD-uppgraderingspaket, vilket var lite motsägelsefullt.

Permalänk
Vila i frid

Välj de minnen som finns med på ditt moderkorts QVL, inga andra.

Permalänk
Medlem

Funkar klockrent tillsammans med både AMD Phenom II X4 965BE samt Phenom II X4 905e. Snabba, stabila, billiga.
Rekommenderas.

står så på en av recensionerna

Permalänk
Hedersmedlem

De där rekommendationerna är troligen för att underlätta för folk som väljer mellan en plattform med två minneskanaler (t ex 1155/1156 och en plattform med tre kanaler (1366). Två resp. tre minnesmoduler är rekommenderade till de två. Precis som kerbo säger så har det säkert också med spänningen att göra, minnen som kräver mer än 1.65V ska inte användas till Core i3/i5/i7, eftersom minneskontrollern i CPU:n tar stryk om man använder mer än 1.65V.

AM3 har två minneskanaler, och det är inget speciellt med minnena som gör dem mindre lämpade för AMD-system. Hasenfrasen har rätt i att man bör ta en titt på moderkortets Qualified Vendors List, men det ska mycket till nu för tiden för att minnena ska vara inkompatibla med ett visst moderkort.

Permalänk
Medlem

Kanske skall förtydliga att QVL är moderkortstillverkarens egna lista med utprovade minnen till produkten ifråga. Den kan heta lite olika beroende på märke av moderkort. På Gigabytes kallas det bara "Memory Support List" och kan hittas på den sida där info om moderkortet samt drivrutiner ligger. Håller med Hasenfrasen, köp minnen som finns med i listan. Vill minnas att jag sett en del inlägg ibland med frågor om problem med kompabillitet på minnen som inte funnits med i listan.

Vad gäller "Rekommenderas till Intel-processorer" Så har det antagligen att göra med att minnena inte skall behöva mer än 1.65V. Minnena ifråga fungerar lika bra till AMD! Sen kan det vara som widL nämnde också, vet faktiskt inte riktigt.

Permalänk
Medlem

Ok tack för alla svar