Permalänk

Certifieringar

Har börjat fundera på att börja reparera mac-datorer. Nu undrar jag om någon här har någon erfarenhet av utbildningar för macar. Vad kostar det att bli certifierad reparatör? Vilka anordnar kurser? Och så vidare.

Permalänk

Nu har jag dessvärre ingen koll på just Mac och Apple, men det jag kan tänka mig att Apple själva utbildar sina reparatörer. Antingen om det är någon form utav kurs eller internetbaserad är svårt att sia om men jag har varit med om båda hos andra tillverkare.

Många tillverkare värderar CompTIA A+ högt eller kräver det, så det kan vara bra att ha. Men som sagt, jag vet inte vad Apple har för krav.

Problemet som jag kan tänka mig sen när du väl är certifierad reparatör, är att om du får beställa nya reservdelar på garantin av Apple som privatperson.
Tillverkarna som jag jobbar med har mer eller mindre krävt företag som funnits ett tag och någorlunda storlek.

Permalänk
Medlem

Tror det är Apple själva som utbildar, eller så har de ett företag de går genom men skulle spontant säga mellan 10-25k beroende vilken cert det gäller. Du har ju mjuk, hårdvara, konsument, server osv... Du måste även certa dig vaje/varannat år för att hålla den giltig och aktuell.