Råd om denna dator från Netonnet.se

Permalänk

Råd om denna dator från Netonnet.se

Ska köpa ny dator och behöver lite råd angående ett datorpaket med skärm som jag är lite sugen på, kan ytterst lite om ämnet.

http://www.netonnet.se/art/dator/stationar-dator/stationara-d...

Det jag undrar är om datorn är värt sitt pris? Eller kan jag få liknande standard för ett billigare pris?

En annan fråga jag har är gällande vad som är viktigast när man vill ha en dator som klarar många spel. Jag behöver ingen superdator men vill gärna ha en dator i liknande klass som den jag länkat till här. Men vad är viktigast av processor, minne eller grafikkort? Vad bör man lägga pengarna på? Det jag reagerar på gällande datorn i fråga är 12GB ram, låter skitmycket och undrar om det verkligen är nödvändigt?

Tackar

Permalänk
Medlem

Är inte allt för insatt och kunnig men tycker att du borde satsa på att bygga en egen dator. Du spar flera tusenlappar

Visa signatur

Gigabyte 7970 GHz Intel i5 2500K Corsair H80i Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Rev Corsair 8Gb RAM 1333Mhz Corsair SSD 120 GB Corsair TX 750W

Grym house-lista http://open.spotify.com/user/mysteriz/playlist/6w1DWfFwJbIvdF...

Permalänk
Medlem

lite dålig prio på komponenterna om det ska vara en "bra speldator":P onödigt mkt minne onödigt dyr processor och lite väl klent grafikkort för att kallas bra speldator för 11k

Permalänk
Medlem

Sätt ihop dina egna delar, vill du inte bygga den själv kan butiken göra det för en viss kostnad. Du kan få mycket bättre grejer till samma pris, jag skulle aldrig beställa en dator från netonnet.

Viktigast till spel är absolut grafikkortet. Processorn är också viktig givetvis men du kan få t.ex core i5 2500k för under 2000 kr som är grymt bra och alldeles utmärkt för spelande. Minnen är så billigt ändå, köp 8gb för 400 kr så har du så det räcker.