The Pirate Bay flyttar till molnet

Permalänk
Skrivet av hallå!:

En del av er här slarvskriver, det har jag inga problem med, det jag däremot stör mej på
är att ofta försöker nån skriva riktigt(ganska tänkvärda grejjer), men så skiljer man inte på de och dem, asså är det på riktigt eller är det nån ny sorts trend
att retas med språkpoliser, jag fattar inte. jag slarvskriver ofta men det är en sak, det här är en annan.
i talspråk säger man ju "dom" åt båda som ni vet, så skriv det också då. jag bara reagerar på att hela inlägg är ordentligt skrivna utom just det där. ni skriver "dem" för att vara ordentlig men ni verkar inte fatta innebörden av ordet ens, man tappar respekten för hela inlägget.
jag kanske är löjlig, men då är jag väl det då

För er som genuint inte fattar vad jag pratar om, en förenkling är; de är they, dem är them. sen kan det ju krångla till sej med svensk vs engelsk ordföljd osv. men det är inte svårt liksom.

Jag håller med, ser för jävligt ut...jag tillskriver alla lata svenska lärare en hel generations förfall vad gäller detta. "Dom" vart bannlyst och "Dem" fick alltid slinka igenom som ett substitut för både "De" och "Dem". Sjukt illa. "Than" och "Then" är den engelska (US) motsvarigheten, sänker trovärdigheten rejält på den som skriver inlägget, tyvärr.

Till alla som känner sig osäkra: Prova att sätt in "vi" och "oss" i meningen när du är osäker. Känns "vi" bättre på tungan så använder du "de". Känns "oss" bättre så använder du "dem".

Ett förtydligande exempel:

Enligt dagens förfall:
"Dem visade att dem inte förstod dem, att dem inte visste vad dem bad dem att göra. Då fick dem det förklarat att dem skulle ringa alla nummer som tillhörde dem som dem angivit var medlemmar i samma organisation som dem och förklara att dem numera måste skilja på dem och dem."

Prova nu att leka med att byta ut alla "dem" med antingen "vi" eller "oss"

Vi=De
Oss=Dem

Resultat:
"De visade att de inte förstod dem, att de inte visste vad de bad dem att göra. Då fick de det förklarat att de skulle ringa alla nummer som tillhörde dem som de angivit var medlemmar i samma organisation som dem och förklara att de numera måste skilja på de och dem."

Kan tillägga att om jag skulle anställa någon och fick en ansökan där man inte kan skilja på de och dem så skulle den åka i papperskorgen direkt. Självklart vill jag inte att mitt företag och dess representanter ska ge ett intryck av att inte ens klara svensk grammatik...

Permalänk
Entusiast
Skrivet av hallå!:

En del av er här slarvskriver, det har jag inga problem med, det jag däremot stör mej på
är att ofta försöker nån skriva riktigt(ganska tänkvärda grejjer), men så skiljer man inte på de och dem, asså är det på riktigt eller är det nån ny sorts trend
att retas med språkpoliser, jag fattar inte. jag slarvskriver ofta men det är en sak, det här är en annan.
i talspråk säger man ju "dom" åt båda som ni vet, så skriv det också då. jag bara reagerar på att hela inlägg är ordentligt skrivna utom just det där. ni skriver "dem" för att vara ordentlig men ni verkar inte fatta innebörden av ordet ens, man tappar respekten för hela inlägget.
jag kanske är löjlig, men då är jag väl det då

För er som genuint inte fattar vad jag pratar om, en förenkling är; de är they, dem är them. sen kan det ju krångla till sej med svensk vs engelsk ordföljd osv. men det är inte svårt liksom.

Jag själv ogillar språkpoliser och grammatik-nazister något så in i...
Visst, ibland tänker jag inte på det, men jag upptäcker det lämnar det som det är. (Med flit).
Jag för i hemlighet (inte nu längre) en liten statistik på olika forum vilka som är språknazis, och hur många som ger konstruktiv kritik, eller bara värdelös kritik.

Här hos Sweclocker är det en duktig bunt språknazister, men ytterst få som ger kontruktiv kritik.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Skrivet av Old KnotVillage:

kul inlägg...

i vilket led står du?

Inget. Men man hör talas om piratebay var och varannan dag .. själv ser jag inte på filmer, och lyssnar inte på musik.. får inte ut något av det.

Permalänk
Skrivet av luddev:

Jo tänk om det va så enkelt.....Är du medveten om att tex. nationalism spirar oftast från just individualism och kapitalism. Om världen bestod av av endast kapitalister och individualister vilka skulle då agera arbetare hade du tänkt? när alla är upptagna att starta egna företag typ. Världen är inte så enkel att den är uppdelad i rött och blått.

Samma personer som gör det idag. Det är inte så att någon offrar sig och säger: okej jag står över VD posten för din skull. Alla behöver mat och husrum för att överleva, om du inte har en affärsidé får du försöka haka på någon som har en.

Citat:

Du glömde nämna Telenors underbara affärsmetoder, ingen tvingar dom att muta till sig marknadsandelar, undrar om det är socialister eller nationalister i den ledningen, eller rent av Kapitalister? Nä så kan det väl inte va, låt dom göra det dom är bra på eller hur...

Givetvis måste spelregler finnas. Vi kan inte ha det så att folk stjäl och mördar varandra för sin överlevnad.

Den beskrivningen av Telenor som du gav påminner om kapitalism och vad som händer när det finns luckor i spelreglerna

Skrivet av RainesX:

Haha.
Finns inget sätt att stoppa det snurrande hjulet kallat utveckling.

Börjar kännas lite som en parti schack. Får se vem som får matt eller dom det slutar med remi.

Tänk om jänkarna hade tänkt så under kalla kriget. Situationen eskalerar mot ett tredje världskrig men ingen kan stoppa utveckling så det finns väl ingen anledning att skjuta upp det hela? Detta kan även appliceras på kolonialismen, spridningen av kärnvapen, smutsiga industrier, vapenhandel osv.

Inte alls omöjligt att stoppa piratkopiering. Tänk dig att en ISP tvingades rapportera varje sida du besökte och om du försökte gömma dig får du en straffavgift på 1500kr. Alternativt kan man bara se till att inte bygga internet uppkoppling. Hur lätt som helst.

Skrivet av ericsundell2:

Jag tycker att de borde prioritera andra brott dvs de som skadar folk och skita i att jaga folk som laddar ner. Problem ligger dock i hur de tänker. THP will survive.

- They can´t stop us, they can´t stop the future!

Hi! I notice that you lack confidence with the Swedish language so I'll reply to you in English. The underlying problem with your assumption is that people in fact suffer from piracy. You see in a world where the entertainment has gone commercial it costs money to produce it. The producers are people with capital who are willing to invest some of it because they hope to make it grow. Typically they hire people to produce something for them. The employees then gets money in return of the product they produce. If there is no money to be made in doing so, it will not be produced. The consumers won't get their product, the investors will not see their capital grow and the employees will be unemployed.

Skrivet av ericsundell2:

Det är så mycket som är fel med att lobby personal från ett annat land försöker styra våran regering till att jaga studenter och andra unga människor för att istället utveckla ett system som hänger med i framtiden och kan skapa ett bättre och enklare alternativ.

Sen kan jag även intyga att jag tror att folk som laddar ner lite filmer då och då, ser rätt mycket skitfilm, dvs film de aldrig skulle sett eller hyrt etc. Gör man en skit produkt så kommer det nog inte sälja. Gör man däremot en bra produkt , t.ex den mest nedladdade filmen någonsin Avatar, som desutom är den som gjort mest pengar också så ligger detta hand i hand.

Sverige är för patent och upphovsrätt och idéerna är äldre än USA. Eftersom svensk kultur mer eller mindre är utdöd så finns det dock inte lika många företag som värnar om upphovsrätt i Sverige. Därav kommer de flesta anmälningarna utifrån. Angående Avatar exemplet: Tänk dig att man studerar hur folk ser en film. Säg att man får följande summering: 30% bio, 30% hyr, 15% ser på TV och resterande 25% laddar ner. Om du då gör en populär film som får dubbel så många visningar som din gamla så får du fortfarande dubbelt så mycket intäkter utan att folk ändrar sitt sätt att se den. Oavsett hur uppskattad en film är så finns det alltid arslen som laddar ner den.

Citat:

Jag hoppas folk ser detta samt att folk som har hand om filmer etc ser att framtiden kan inte stoppas utan man måste utveckla tjänster som steam,spotify,netflix mm. Spotify är en underbar tjänst som fungerar, varför inte försöka? Man behöver inte 18 badrum och 20 bilar i garaget.

Marxist

Skrivet av MyZk0:

Och ändå sitter man och tittar på reklam och trailers i en kvart.
Och det har man betalat för.

Men välkommen till verkligheten. Här försöker folk tjäna pengar och när en aktör har monopol på bio så går det rysligt till. Du skulle ha stött de fria alternativen innan Bonnier tog över.

Permalänk

TPB = före 2012
Spotify + Netflix + HBO Nordic = efter 2012

Under 2013 och 2014 kommer förmodligen köpt material för första gången generera mer internettrafik än torrents.

Musik och film blev så billigt och lättillgängligt att få kommer skita ner sina egna (fingrar) hårddiskar med TPB torrents. Har man inte råd att lägga 190:-/månad för film och musik så är knappast fildelning den stora frågan att lägga krut på i livet.

Visa signatur

| PC : i5 4690K 3,5 GHz @ 4,4 GHz/Argon AR01, MSI Z97 GAMING 5, ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG, MSI GTX 970 Gaming 4G, 1TB Toshiba 7200rpm, SSD EVO 850 120GB, NZXT H440W Silent | Mac Pro, 2.66 GHz Quad | Xbox live : DoktorKrall | Bitter gammal gubbjävel på vintern |
Vilken var din första? - Fyndtråden - Inet Fraktfritt

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeMisanthrope01:

Inte alls omöjligt att stoppa piratkopiering. Tänk dig att en ISP tvingades rapportera varje sida du besökte och om du försökte gömma dig får du en straffavgift på 1500kr. Alternativt kan man bara se till att inte bygga internet uppkoppling. Hur lätt som helst.

Du var inte med under tidigt 90tal va?
Då när disketter regerade för att sedan bli skivor och lan.
Nu finns internet och lan.

Folk kommer alltid kunna dela och det går inte stoppa.
Det som måste bort är all form av hårdvara som kan lagra något i hemmet.
Samt folks vilja att dela.

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Permalänk
Skrivet av RainesX:

Du var inte med under tidigt 90tal va?
Då när disketter regerade för att sedan bli skivor och lan.
Nu finns internet och lan.

Folk kommer alltid kunna dela och det går inte stoppa.
Det som måste bort är all form av hårdvara som kan lagra något i hemmet.
Samt folks vilja att dela.

Viss skillnad på att någon grabb i Nederländerna köpte skivan och la upp den på internet och att en polare i kompisgänget köpte den och dela med sig via USB. Det ena är inte ens olagligt.

Precis som folk döda varandra kommer folk vilja dela ja men precis som att det blir svårare att döda om inte alla springer omkring med varsitt automat vapen så blir det svårare att dela om USB stickor, skrivbara skivor, molntjänster förbjuds. Jag säger inte att man ska göra det. Jag säger bara att det inte är omöjligt

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeMisanthrope01:

Viss skillnad på att någon grabb i Nederländerna köpte skivan och la upp den på internet och att en polare i kompisgänget köpte den och dela med sig via USB. Det ena är inte ens olagligt.

Precis som folk döda varandra kommer folk vilja dela ja men precis som att det blir svårare att döda om inte alla springer omkring med varsitt automat vapen så blir det svårare att dela om USB stickor, skrivbara skivor, molntjänster förbjuds. Jag säger inte att man ska göra det. Jag säger bara att det inte är omöjligt

Det jag reagerade på var "hur lätt som helst"
Visst inget är omöjligt men det finns mycket som är nära på omöjligt var av detta är en ev dom sakerna.

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Permalänk
Entusiast
Skrivet av LeMisanthrope01:

Viss skillnad på att någon grabb i Nederländerna köpte skivan och la upp den på internet och att en polare i kompisgänget köpte den och dela med sig via USB. Det ena är inte ens olagligt.

Precis som folk döda varandra kommer folk vilja dela ja men precis som att det blir svårare att döda om inte alla springer omkring med varsitt automat vapen så blir det svårare att dela om USB stickor, skrivbara skivor, molntjänster förbjuds. Jag säger inte att man ska göra det. Jag säger bara att det inte är omöjligt

Piratkopierad musik frodades även innan internet ens var uppfunnet. Vidare ser vi ju att piratkopiering är ett problem även utanför underhållningsbranschen. Så att tro att det är enkelt att få stopp på är lite naivt. Hur ska man enkelt stoppa digital distribution när de inte ens får stopp på fysisk distribution?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Jag själv ogillar språkpoliser och grammatik-nazister något så in i...
Visst, ibland tänker jag inte på det, men jag upptäcker det lämnar det som det är. (Med flit).
Jag för i hemlighet (inte nu längre) en liten statistik på olika forum vilka som är språknazis, och hur många som ger konstruktiv kritik, eller bara värdelös kritik.

Här hos Sweclocker är det en duktig bunt språknazister, men ytterst få som ger kontruktiv kritik.

Har bott i Stockholm några år och haft DN som dagstidning. Under en tid, ganska kort, kom det ut en dagstidning till som skrevs på Svenska. Man trodde inte sina ögen, det gick att läsa, var lättläst, gick att förstå vad journalisten skrev om. DN började att delas ut gratis men vem ville ha en skräptidning ? Tydligen många som kan läsa skräp bara det är gratis.

Permalänk
Medlem
Skrivet av blomqvist:

Snart blir alltså molntjänster olagliga.

Det mesta går emot att det bara finns större aktörer kvar. De övriga försöker de stora att mörda på alla upptänkliga sätt. Även våra olika regeringar har mycket svårt att acceptera att någon annan kan bestämma över dom så med lite otur så har vi Kina även här med murar och censur i alla gränser. Sen vad censuren kallas för och vad syftet är (barnporrfilter, terrorjakt) är mer en modesak men censur kommer vi att ha ett bra tag till framöver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av _MmattiasS_:

För det första så är det inte ett lika stort (halvt påhittat) "problem" med spel som det är med tex film och musik, och för det andra så kommer spelindustrin lösa det, på ett eller annat sätt.

Spelutvecklarna har redan löst det. De släpper spelen gratis, och tar betalt via reklam eller micropayments ingame. Det har de gjort i flera år...
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RainesX:

Du var inte med under tidigt 90tal va?
Då när disketter regerade för att sedan bli skivor och lan.
Nu finns internet och lan.

Folk kommer alltid kunna dela och det går inte stoppa.
Det som måste bort är all form av hårdvara som kan lagra något i hemmet.
Samt folks vilja att dela.

Diskett?? Jag sålda c60band med blandad musik som jag kalla poppsnöret.. krängde även filmer i gulatidningen. sålde piratkort till sat. DET va tider det

Visa signatur

Vedeldad 486:dx. Jag klockar o jag klockar... allt laggar ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kingofmoon:

Eller så är det så att för att ett samhälle ska fungera så måste man skydda äganderätten.

Upphovsrätt går inte att likställa med äganderätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Om vi ska jämföra parkeringsplatser med webbsidor så kan man isåfall säga att en vanlig parkeringsplats är som Google, en ganska generell plats där du kan göra lite vad som, men syftet är att parkera/söka på webben.

Syftet med att använda sökmotorerna TPB och Google är detsamma, dvs att söka efter indexerad information på Internet.

Skrivet av smartin:

Att göra en parkeringsplats på taket till en bank och samtidigt lägga ut t.ex borrmaskiner och pengasäckar rubricerade "Bank Robbin' Bag", kan man jämföra med pirate bay. Du kan fortfarande parkera, men det finns ett annat tydligt syfte med hela platsen, och det syftet är att man ska göra något olagligt.

Nej det kan man inte. En sökmotors geografiska position är i det här fallet fullkomligt irrelevant. De torrents som sökmotorn TPB indexerat går även att finna via Google, vilket gör din liknelse än mer irrelevant. I själva verket kommer du att hitta fler torrents via Googles söktjänst än via TPBs...

Permalänk
Medlem
Skrivet av bjorn_h:

Fast det går ju vända dina argument åt andra hållet med,

Ingalunda. De enda direkta påståendena matte70 framförde är rena faktum. Att äganderätt och upphovsrätt är två vitt skilda ting, att upphovsrättsindustrin vägrat att anpassa sig efter den nya verkligheten, och att upphovsrätten är en inskränkning av människors äganderätt.

Skrivet av bjorn_h:

när nu IPRED etc. är skapade för att skydda marknaden,

Då det i oberoende forskning inte finns några som helst belägg för den av upphovsrättsindustrins påhittade skadeverkan av fildelning i ickeförvärvssyfte så kan man heller inte påstå att IPRED och andra oönskade bokstavskombinationer till lagar skulle vara skapade för att skydda marknaden.

Skrivet av bjorn_h:

så är det ju en reaktion på att gemene man inte kan hålla sig till gällande lagstiftning. Hade ingen brutit mot gårdagens lagar hade en skärpning och ökad kontroll inte varit nödvändig.

Ifall en tredjedel av Sveriges befolkning regelbundet skulle bryta mot uråldriga och tandlösa lagar så kan det på inget sätt ses som ett tillräckligt underlag för att dra slutsatsen att en ökad kontroll av lagarna ens skulle vara önskvärt för samhället. Ditt resonemang håller inte. Man kan inte rättfärdiga skärpningar av lagar med att folk bryter mot dom.

Skrivet av bjorn_h:

Därför kan dessa intrång i vår privata sfär tillskrivas pirater lika mycket som marknad och stat.

Ingalunda. I själva verket kan endast de personer som ligger bakom lagstiftningen hållas ansvariga för eventuella intrång i människors privatliv. Vanligt folk kan med andra ord inte belastas för att förkastlig lagstiftning införs.

Skrivet av bjorn_h:

Att man sen inte kan göra precis vad man vill med en köpt vara är väl inte konstigt, det gäller ju väldigt massa produkter? Att jag äger min bil betyder inte att jag få köra och parkera vart jag vill till exempel, jag har inte heller rätt att kopiera kläderna jag köper etc.

Om du använder din egendom för att inkräkta på annan persons egendom, som i fallet med bilexemplet, så rör du dig inte längre inom upphovsrättens ramar.

Skrivet av bjorn_h:

en tillverkare/skapare av en imatteriell tillgång måste ju rimligtvis ha samma rätt till sitt ägande som den som skapar en materiell?

Absolut inte. Med tanke på att man per definition och till dess yttersta innebörd inte kan äga immateriella ting så ska man självklart inte få åtnjuta samma rätt till ägande som för ting som faktiskt går att äga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bjorn_h:

Är helt med på vad du skriver om integritetskränkningarna, men det får inte glömmas att dessa till största del är en konsikvens av ett utbrett rättsvidrigt handlande som genom sin utbrednad enbart kan stävjas med nya angreppssätt.

Snarare är det en konsekvens av att våra politiker hellre inskränker människors fri- och rättigheter i kampen om att skydda ett godtyckligt monopol som i sin tur redan inskränker människors fri- och rättigheter, och allt detta i en tid då man i oberoende forskning fortfarande inte kan finna stöd för den av upphovsrättsindustrin påhittade skadeverkan av fildelning i ickeförvärvssyfte.

Vi har med andra ord ett läge där människor bryter mot illegitim lagstiftning och där våra politiker svarar med att ytterligare dra åt snaran kring halsen på folk.

Skrivet av bjorn_h:

På samma sätt hade vi inte behövt övervakningskameror om ingen stal i butiker, men då problemet existerar behövs verktyg för att tackla problemet.

Stöldliknelser är av naturliga skäl fullkomligt irrelevanta i diskussioner som rör upphovsrätt.

Permalänk
Medlem

Don't steal! The government doesn't like competition

Permalänk
Medlem
Skrivet av kras:

Syftet med att använda sökmotorerna TPB och Google är detsamma, dvs att söka efter indexerad information på Internet.

Du förstår inte vad jag menar. Du, precis som den andra killen tänker i förenklade, tekniska banor. Jag pratar om hur verkligheten ser ut. Frågar du vem som helst vad Pirate Bay är så får du inte svaret "En plats att söka efter indexerad information på Internet". Möjligtvis bara om du frågar en autistisk person eller liknande. Alla vet vad det används till och vad de syftar att det ska användas till (det heter Pirate Bay av en anledning). Syfte är nyckelordet här.

Skrivet av kras:

Nej det kan man inte. En sökmotors geografiska position är i det här fallet fullkomligt irrelevant. De torrents som sökmotorn TPB indexerat går även att finna via Google, vilket gör din liknelse än mer irrelevant. I själva verket kommer du att hitta fler torrents via Googles söktjänst än via TPBs...

Du drar liknelsen lite för långt. Pratar inte om sökmotorns geografiska position, vad det nu betyder. Jag pratar om vad syftet med respektive sökmotor är. Min liknelse var till för att illustrera hur en parkeringsplats där man ger hints till att bryta sig in i banken under har ett annat syfte än en parkeringsplats utan detta. Även om man självklart på båda p-platser kan begå brott.

Google är en plats där du söker efter indexerad information på internet. Du söker efter allt. Frågar du någon vad Google är så är chansen mycket större att du får det svaret än om du frågar om Pirate Bay. Google är en alltiallomaskin. Återigen är syfte nyckelordet här.

Visa signatur

4.5 GHz Core i7 3820 CPU
Gigabyte X79-UD3 MOBO
2133MHz 16GB HyperX Savage RAM
NVidia GTX 670 GPU
188GB SSD + 2.25TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Du förstår inte vad jag menar. Du, precis som den andra killen tänker i förenklade, tekniska banor.

Vilka banor som du personligen anser att folk tänker i är varken intressant eller relevant för diskussionen. Ifall du är av den åsikten att folk inte skulle förstå vad du skriver så är det fritt fram att komma med förtydliganden, men lämna vänligen fördomarna och personangreppen utanför.

Skrivet av smartin:

Jag pratar om hur verkligheten ser ut.

Fast nu var det faktiskt så att din liknelse inte alls hade något med verkligheten att göra. Ett exempel på detta är att du av någon märklig anledning valde att frångå den gemensamma nämnaren gällande sökmotorernas geografiska placeringar när du i din liknelse ohederligt valde att placera just "TPB-parkeringen" på banktaket. Enbart detta skäl är tillräckligt nog för att liknelsen ska kollapsa under egen vikt.

Skrivet av smartin:

Frågar du vem som helst vad Pirate Bay är så får du inte svaret "En plats att söka efter indexerad information på Internet".

Frågar man "vem som helst" så kommer man mest troligt att få en mängd olika svar från person till person, där somliga rakt ut kommer att påstå att TPB är en sökmotor. Ditt resonemang ter sig en aning förvirrat.

Skrivet av smartin:

Möjligtvis bara om du frågar en autistisk person eller liknande.

Dina personliga åsikter kring autistiska personers förmågor att ge ett acceptabelt svar på den aktuella frågan är inte direkt relevant för diskussionen.

Skrivet av smartin:

Alla vet vad det används till och vad de syftar att det ska användas till .

Likväl som "alla" vet att Google används till exakt samma ändamål menar du?

Skrivet av smartin:

(det heter Pirate Bay av en anledning)

Din personliga åsikt kring anledningen av namnvalet är noterad.

Skrivet av smartin:

Syfte är nyckelordet här.

Det enda syfte som du med hög säkerhet kan argumentera för här är att TPBs bakomliggande syfte är att tillhandahålla en sökmotor specialiserad för just torrents.

Skrivet av smartin:

Du drar liknelsen lite för långt.

Ingalunda. Jag förklarade varför din liknelse är högst bristfällig och därmed fullkomligt irrelevant för diskussionen.

Skrivet av smartin:

Pratar inte om sökmotorns geografiska position, vad det nu betyder.

Fast nu var det exakt det du gjorde när du valde att ohederligt frångå den gemensamma nämnaren när du valde att placera just TPB-parkeringen på banktaket.

Skrivet av smartin:

Jag pratar om vad syftet med respektive sökmotor är.

Varvid jag upplyste dig om att syftet för TPB och Google är detsamma, att söka efter indexerad information på Internet. Jag upplyste dig även om att det är möjligt att komma åt samma torrents via Google. Vad sökmotorn fyller för syfte avgörs därmed av aktiviteten från dess användare.

Skrivet av smartin:

Min liknelse var till för att illustrera hur en parkeringsplats där man ger hints till att bryta sig in i banken under har ett annat syfte än en parkeringsplats utan detta.

Din liknelse misslyckades på punkt efter punkt att efterlikna de verkliga förhållandena mellan de jämförda söktjänsterna och blev därmed irrelevant för diskussionen.

Skrivet av smartin:

Även om man självklart på båda p-platser kan begå brott.

Man kan alltså med andra ord uppnå samma syfte med de båda söktjänsterna.

Skrivet av smartin:

Google är en plats där du söker efter indexerad information på internet.

Liksaså TPB.

Skrivet av smartin:

Du söker efter allt.

Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant.

Skrivet av smartin:

Frågar du någon vad Google är så är chansen mycket större att du får det svaret än om du frågar om Pirate Bay.

Oavsett svar så förändras inte det faktum att du med båda söktjänsterna söker efter indexerad information på Internet.

Skrivet av smartin:

Google är en alltiallomaskin.

Återigen. Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant.

Skrivet av smartin:

Återigen är syfte nyckelordet här.

Syftet med en sökmotor är att möjliggöra sökning efter indexerad information.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kras:

Vilka banor som du personligen anser att folk tänker i är varken intressant eller relevant för diskussionen. Ifall du är av den åsikten att folk inte skulle förstå vad du skriver så är det fritt fram att komma med förtydliganden, men lämna vänligen fördomarna och personangreppen utanför.

Fast nu var det faktiskt så att din liknelse inte alls hade något med verkligheten att göra. Ett exempel på detta är att du av någon märklig anledning valde att frångå den gemensamma nämnaren gällande sökmotorernas geografiska placeringar när du i din liknelse ohederligt valde att placera just "TPB-parkeringen" på banktaket. Enbart detta skäl är tillräckligt nog för att liknelsen ska kollapsa under egen vikt.

Frågar man "vem som helst" så kommer man mest troligt att få en mängd olika svar från person till person, där somliga rakt ut kommer att påstå att TPB är en sökmotor. Ditt resonemang ter sig en aning förvirrat.

Dina personliga åsikter kring autistiska personers förmågor att ge ett acceptabelt svar på den aktuella frågan är inte direkt relevant för diskussionen.

Likväl som "alla" vet att Google används till exakt samma ändamål menar du?

Din personliga åsikt kring anledningen av namnvalet är noterad.

Det enda syfte som du med hög säkerhet kan argumentera för här är att TPBs bakomliggande syfte är att tillhandahålla en sökmotor specialiserad för just torrents.

Ingalunda. Jag förklarade varför din liknelse är högst bristfällig och därmed fullkomligt irrelevant för diskussionen.

Fast nu var det exakt det du gjorde när du valde att ohederligt frångå den gemensamma nämnaren när du valde att placera just TPB-parkeringen på banktaket.

Varvid jag upplyste dig om att syftet för TPB och Google är detsamma, att söka efter indexerad information på Internet. Jag upplyste dig även om att det är möjligt att komma åt samma torrents via Google. Vad sökmotorn fyller för syfte avgörs därmed av aktiviteten från dess användare.

Din liknelse misslyckades på punkt efter punkt att efterlikna de verkliga förhållandena mellan de jämförda söktjänsterna och blev därmed irrelevant för diskussionen.

Man kan alltså med andra ord uppnå samma syfte med de båda söktjänsterna.

Liksaså TPB.

Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant.

Oavsett svar så förändras inte det faktum att du med båda söktjänsterna söker efter indexerad information på Internet.

Återigen. Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant.

Syftet med en sökmotor är att möjliggöra sökning efter indexerad information.

Whatever. Känns som jag pratar med en robot.

edit:
Placeringen på banktaket får du gärna ta bort isf. Och liknelsen med parkeringsplatser gjorde jag endast för att killen jag citerade gjorde det. Det du inte verkar förstå är det här med syfte. Syftet med TPB är inte att söka efter indexerad information på internet. De har inte som ambition att vara ett komplett alternativ till Google. Det spelar ingen roll om du säger att det är så, för majoriteten av människor "fattar grejen". Men du verkar vara inkapabel till att tänka i mänskliga banor utan faller tillbaka på dina tekniska termer för vad tpb är och hur google och liknande är exakt samma sak.

Sen att du säger "Din personliga åsikt kring anledningen av namnvalet är noterad. " Det är ju en stor del av grejen med hur man ser igenom syftet med sidan.

"Återigen. Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant."
Det är det här jag menar, du förstår ju inte att det är det som gör hela skillnaden.

Visa signatur

4.5 GHz Core i7 3820 CPU
Gigabyte X79-UD3 MOBO
2133MHz 16GB HyperX Savage RAM
NVidia GTX 670 GPU
188GB SSD + 2.25TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Sen att du säger "Din personliga åsikt kring anledningen av namnvalet är noterad. " Det är ju en stor del av grejen med hur man ser igenom syftet med sidan.

Piratpartiet, är det därmed bara sjörövare som intresserar sig för, eller vad menar du? De verkar för en reformering runt kopieringsrättigheter, och ett hårdare skydd runt personlig integritet. På dig låter det som om bara för att de kallas "pirat" så måste de vara kriminella, och hålla på med olaglig verksamhet. Akta dig för att lyssna på Bandit Rock, de kommer ofelbart att råna dig, osv.

B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Piratpartiet, är det därmed bara sjörövare som intresserar sig för, eller vad menar du? De verkar för en reformering runt kopieringsrättigheter, och ett hårdare skydd runt personlig integritet. På dig låter det som om bara för att de kallas "pirat" så måste de vara kriminella, och hålla på med olaglig verksamhet. Akta dig för att lyssna på Bandit Rock, de kommer ofelbart att råna dig, osv.

B!

Att skapa ett parti och driva frågan vidare är en annan sak. Jag gillar piratpartiet. Gillar pirate bay också. Tycker bara det är löljigt när folk ska börja gå ner på teknisk detaljnivå när det är så uppenbart vad syftet med sidan är. Kan jämföras lite med planka.nu. Inte till 100%, men nästan, då de tar aktion mot det de inte gillar, vilket många tycker är bra, men samtidigt uppmanar de till brott. Skillnaden ligger i hur de uppmanar.

Trots allt jag säger så tycker jag fortfarande det är synd om killarna bakom pirate bay. Jag är själv "pirat" om man säger så. Försöker bara förklara varför det inte är så konstigt att de blir åtalade.

Visa signatur

4.5 GHz Core i7 3820 CPU
Gigabyte X79-UD3 MOBO
2133MHz 16GB HyperX Savage RAM
NVidia GTX 670 GPU
188GB SSD + 2.25TB HDD

Permalänk
Medlem

Jag ville bara poängtera att namnet inte betyder ett skit. Ur lagens synpunkt är det just syftet som avses, och man anser sig ha sett grund för att skjuta in sig på "The Pirate Bay", som med sin kaxiga attityd varit ett lätt mål.

Ska man titta närmare på parallellen med Planka.nu, så är det civil olydnad. Man arbetar för att få till stånd en förändring, och är villig att ta smällen från rättsväsendet. Nu är straffet för att planka så lågt att det inte finns möjlighet att ge sig efter siten som jag förstår det rätt, men det är definitivt, på samma grunder som The Pirate Bay, en "illegal site".
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Whatever. Känns som jag pratar med en robot.

Ytterligare ett personangrepp noterat.

Skrivet av smartin:

Placeringen på banktaket får du gärna ta bort isf.

Tack.

Skrivet av smartin:

Och liknelsen med parkeringsplatser gjorde jag endast för att killen jag citerade gjorde det.

Jag har aldrig kritiserat att liknelsen handlade om just parkeringsplatser.

Skrivet av smartin:

Det du inte verkar förstå är det här med syfte. Syftet med TPB är inte att söka efter indexerad information på internet.

Det är det otvivelaktiga syftet med alla sökmotorer på Internet.

Skrivet av smartin:

De har inte som ambition att vara ett komplett alternativ till Google.

Självklart inte, och det är heller aldrig något jag påstått. I själva verket har de som ambition att vara en specialiserad sökmotor för just torrents.

Skrivet av smartin:

Det spelar ingen roll om du säger att det är så, för majoriteten av människor "fattar grejen".

Mina sakligt underbyggda argument spelar alltså ingen roll för att du anser att majoriteten av människor "fattar grejen"?

Skrivet av smartin:

Men du verkar vara inkapabel till att tänka i mänskliga banor utan faller tillbaka på dina tekniska termer för vad tpb är och hur google och liknande är exakt samma sak.

Återigen. Vilka banor som du personligen anser att folk tänker i är varken intressant eller relevant för diskussionen. Sedan har jag heller aldrig påstått att Google och TPB skulle vara exakt samma sak. Tvärtom har jag upplyst dig om väsentliga skillnader ett flertal gånger.

Skrivet av smartin:

Sen att du säger "Din personliga åsikt kring anledningen av namnvalet är noterad. " Det är ju en stor del av grejen med hur man ser igenom syftet med sidan.

Som -=Mr_B=- exemplariskt visar så är det tämligen lätt att hitta exempel på namngivna tjänster där din subjektiva bedömningsmetod sannolikt skulle fungera rätt så illa.

Skrivet av smartin:

"Återigen. Specialiseringsgraden är i det här fallet tämligen irrelevant."
Det är det här jag menar, du förstår ju inte att det är det som gör hela skillnaden.

Att TPB till skillnad från Google specialiserar sig på en viss typ av indexerad information är i sig självt tämligen irrelevant i sammanhanget. Ditt resonemang låter en aning förvirrat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Att skapa ett parti och driva frågan vidare är en annan sak.

På vilket sätt skulle det vara annorlunda att skapa ett politiskt parti med ett visst namn än att skapa en sökmotor med samma namn?

Skrivet av smartin:

Jag gillar piratpartiet. Gillar pirate bay också. Tycker bara det är löljigt när folk ska börja gå ner på teknisk detaljnivå när det är så uppenbart vad syftet med sidan är.

Trots det subjektivt upplevda "uppenbara" syftet med sidan så har du fortfarande inte lyckats särskilt bra med att illustrera det påstådda syftet med tydlig saklig ton. I det sammanhanget väger din egen subjektiva åsikt tämligen lätt.

Skrivet av smartin:

Kan jämföras lite med planka.nu. Inte till 100%, men nästan, då de tar aktion mot det de inte gillar, vilket många tycker är bra, men samtidigt uppmanar de till brott. Skillnaden ligger i hur de uppmanar.

Du har heller inte på ett tydligt sakligt sätt lyckats illustrera hur TPB enligt din egen personliga åsikt skulle uppmana folk att begå brott.

Skrivet av smartin:

Trots allt jag säger så tycker jag fortfarande det är synd om killarna bakom pirate bay. Jag är själv "pirat" om man säger så. Försöker bara förklara varför det inte är så konstigt att de blir åtalade.

Vilket i så fall skulle bli en aning mer produktivt ifall du utelämnade irrelevanta liknelser, personangrepp, och subjektiva åsikter, och istället lade mer fokus på just sakliga och konkreta resonemang.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kras:

På vilket sätt skulle det vara annorlunda att skapa ett politiskt parti med ett visst namn än att skapa en sökmotor med samma namn?

Skrivet av kras:

Du har heller inte på ett tydligt sakligt sätt lyckats illustrera hur TPB enligt din egen personliga åsikt skulle uppmana folk att begå brott.

Ett politiskt parti är en samling människor som delar åsikter och genom att få röster kan de vara med och fatta beslut kring de frågor/lagar de vill ändra på.

En sida skapad för fildelning (The Pirate Bay) av Piratbyrån som (enl. wikipedia) "...var en organisation och tankesmedja som i mitten av 2003 skapades för att stödja dem som kopierar information och kultur fritt, av motståndare kallat piratkopiering. " är ju alltså ett hjälpmedel för att piratkopiera. Piratkopiering är olagligt. Därav uppmaningen till brott. Visst, det står inte "Ladda ner upphovsrättsskyddat material!" men jag och många andra förstår ju att det är det som är det "dolda" budskapet. Det kan ju ett dagisbarn till och med make sense of.

Skrivet av kras:

Trots det subjektivt upplevda "uppenbara" syftet med sidan så har du fortfarande inte lyckats särskilt bra med att illustrera det påstådda syftet med tydlig saklig ton. I det sammanhanget väger din egen subjektiva åsikt tämligen lätt.

Är du förvånad över att någon ser på pirate bay som jag gör? Du tycker inte att det är uppenbart menar du, utan det är något jag fått för mig och något jag troligtvis är rätt ensam om? Du menar att du får samma vibbar som av Google, Bing och liknande när du går in där? Jag har svårt att tro på det.

Skrivet av kras:

Vilket i så fall skulle bli en aning mer produktivt ifall du utelämnade irrelevanta liknelser, personangrepp, och subjektiva åsikter, och istället lade mer fokus på just sakliga och konkreta resonemang.

Som sagt, det var inte min liknelse, försökte "korrigera" liknelsen han jag citerade gjorde. Kanske inte blev en optimal liknelse, men jag har redan förklarat vad jag menade med den. Och subjektiva åsikter är ju det det handlar om. Det du måste inse är att det inte bara är jag som ser på det som en fildelningssida för piratkopierat material. Majoriteten av vanligt folk gör det. Titta bara på top 100: http://thepiratebay.se/top/all

Ser du en enda "laglig" torrent där?

Jämför med:
http://seattleorganicseo.com/sosblog/top-google-searches-in-2...

Där har du svart på vitt att det primära användingsområdet för TPB är illegal fildelning, och det primära användningsområdet för google är för att söka på saker som "youtube" "facebook" "amazon" "twitter" etc.

Visst, det är tekniskt sett inte skaparna av TPB som "ansvarar" för de illegala torrentsen, men antagligen ses de som moraliskt ansvariga just pga att de låter det hända, även fast de skulle kunnat stoppa det om de ville.

Och även...

Skrivet av -=Mr_B=-:

Jag ville bara poängtera att namnet inte betyder ett skit. Ur lagens synpunkt är det just syftet som avses, och man anser sig ha sett grund för att skjuta in sig på "The Pirate Bay", som med sin kaxiga attityd varit ett lätt mål.

Ska man titta närmare på parallellen med Planka.nu, så är det civil olydnad. Man arbetar för att få till stånd en förändring, och är villig att ta smällen från rättsväsendet. Nu är straffet för att planka så lågt att det inte finns möjlighet att ge sig efter siten som jag förstår det rätt, men det är definitivt, på samma grunder som The Pirate Bay, en "illegal site".
B!

...pga syfte.

Visa signatur

4.5 GHz Core i7 3820 CPU
Gigabyte X79-UD3 MOBO
2133MHz 16GB HyperX Savage RAM
NVidia GTX 670 GPU
188GB SSD + 2.25TB HDD

Permalänk
Medlem

Du hävdar dock själv att "syftet" bakom TPB är att arbeta för och med de som kopierar kultur och information. Det är ingenstans sagt att den information som avses är kopieringsskyddad, utan kan precis like gärna vara musik som släppts av artisterna själva på TPB, PDF'er av tryckta verk som sprids fritt, digitalt av upphovsmännen, filmer skapade av och för den fria fil-kopierande massan, osv. Faktum är att det är just vad TPB har använts till. Det har även varit en källa för antipiratbyråns förtret, och pontens dåliga nattsömn. Det är med andra ord inte helt självklart att TPB's "syfte" är kriminellt. Det är som att säga att alla pedofiler är kriminella, sanningen är att de har en sexuell läggning de inte kan göra ett skit åt, och så länge de inte agerar på den genom att förgripa sig på barn är de inte mer kriminella än Svensson som är hetro är... Eller att alla som röstar på Piratpartiet är kriminella eftersom Piratpartiet är ett parti som är för att reformera lagarna runt kopieringsrättigheter så att "privatkopiering" blir lagligt i större utsträckning, samt skydda den personliga integriteten. "Rent mjöl i påsen" och allt det där...

Vad jag menar är att det är skaparnas / driftarnas "syfte" som räknas, inte vad folk har det man skapat till. Man kan exempelvis inte sätta åt vägverket för att folk kör för fort på motorvägen, trots att de bygger raka breda vägar med gott om plats, som gjorda för att köra fort på. Vägverket går fria trots att "de flesta" kör för fort på motorvägar vid något tillfälle. (Själv gör jag det nästan hela tiden, om jag ska vara ärlig...)
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Du hävdar dock själv att "syftet" bakom TPB är att arbeta för och med de som kopierar kultur och information. Det är ingenstans sagt att den information som avses är kopieringsskyddad, utan kan precis like gärna vara musik som släppts av artisterna själva på TPB, PDF'er av tryckta verk som sprids fritt, digitalt av upphovsmännen, filmer skapade av och för den fria fil-kopierande massan, osv. Faktum är att det är just vad TPB har använts till. Det har även varit en källa för antipiratbyråns förtret, och pontens dåliga nattsömn. Det är med andra ord inte helt självklart att TPB's "syfte" är kriminellt. Det är som att säga att alla pedofiler är kriminella, sanningen är att de har en sexuell läggning de inte kan göra ett skit åt, och så länge de inte agerar på den genom att förgripa sig på barn är de inte mer kriminella än Svensson som är hetro är... Eller att alla som röstar på Piratpartiet är kriminella eftersom Piratpartiet är ett parti som är för att reformera lagarna runt kopieringsrättigheter så att "privatkopiering" blir lagligt i större utsträckning, samt skydda den personliga integriteten. "Rent mjöl i påsen" och allt det där...

Vad jag menar är att det är skaparnas / driftarnas "syfte" som räknas, inte vad folk har det man skapat till. Man kan exempelvis inte sätta åt vägverket för att folk kör för fort på motorvägen, trots att de bygger raka breda vägar med gott om plats, som gjorda för att köra fort på. Vägverket går fria trots att "de flesta" kör för fort på motorvägar vid något tillfälle. (Själv gör jag det nästan hela tiden, om jag ska vara ärlig...)
B!

Mjo. Dock så går ju vägverket/polisen ut med att de inte vill att vi kör fort och sätter därför upp fartkameror, har hastighetskontroller m.m. Om piratebay inte hade för syfte att sprida kopieringsskyddat material så skulle de kunna moderera illegalt innehåll precis som de modererar "felaktigt" innehåll (när rubrik och innehåll inte stämmer överens).

Visa signatur

4.5 GHz Core i7 3820 CPU
Gigabyte X79-UD3 MOBO
2133MHz 16GB HyperX Savage RAM
NVidia GTX 670 GPU
188GB SSD + 2.25TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av smartin:

Mjo. Dock så går ju vägverket/polisen ut med att de inte vill att vi kör fort och sätter därför upp fartkameror, har hastighetskontroller m.m. Om piratebay inte hade för syfte att sprida kopieringsskyddat material så skulle de kunna moderera illegalt innehåll precis som de modererar "felaktigt" innehåll (när rubrik och innehåll inte stämmer överens).

Kamerorna, "ägs" inte av vägverket (trafikverket,men vem fan orkar hålla sig uppdaterad med vad allt heter Jag ber om ursäkt för min felskrivning, men tänker envetet hålla fast vid den.) utan av Rikspolisstyrelsens ATK-sektion i Kiruna. Och även om man gav vägverket pluspoäng för att de finns, så finns de inte på motorvägarna. Att använda motorvägarna är med andra ord lika kriminellt belastande som TPB,s .torrent & magnet länkar.

B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.