Permalänk

Speldator 10k

Hej! Jag är nu i behov av en ny dator. Har inte mycket erfarenhet, därför frågar jag här. Det jag kräver är en dator utan problem med hårdvaran. Är trött på datorer som laggar, fryser eller överhettas. Jag vill kunna maxa spel som BF3, WoW och liknande, krävande spel dvs. Jag uppskattar om ni förklarar varför jag just ska ha detta grafikkortet, moderkortet etc. Datorn ska ligga på runt 10k. Tack.
En sista fråga, är windows 8 något att ha eller är windows 7 det man ska ha för bäst prestanda.

Permalänk

Glömde säga att OS och montering ska ingå i priset

Permalänk
Medlem

Det blir svårt att få in OS och montering plus ett grafikkort som tillåter dig att maxa BF3 för 10 000 kr.
Mitt tips är att antingen spara lite mera pengar, då du för 12 000 borde kunna täcka alla dina önskemål och få gedigna komponenter.

Här är dock mitt förslag, du får med SSD, stabil GPU, Windows 7, byggnation och bra CPU för en speldator:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2544543/2012-11-15

MVH Ranis94

Permalänk
Medlem

Denna "maxar" BF 3, under 9000 kr färdigmonterad och med OS:

http://cdon.se/hemelektronik/thor_jords_v.2_-_intel_i5-3570k_...

Grafikkortet är samma som i min burk (MSI GTX 670). Med lite klockning bör du få över 10000 grafikpoäng i 3DMark 11 och fullt godkända FPS med allt inställt på ultra i BF3. Visst dippar FPS:en under 60 emellanåt, men jag tycker överlag det flyter på ruggigt bra med allt maxat.

Edit: Fasen, SSD ingick visst inte, vilket jag trodde... Det påverkar inte prestandan i sig, men snabbar upp laddningstider och Windows....

Annars finns denna (inkl. SSD) för 9990 kr: http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_-_intel_i5_3570k_-_...

Visa signatur

CDON Thor Mode v.2
I7 3770K
16 Gb ram, 120 Gb SSD, 2 Tb HDD
EVGA GTX 780 SC ACX

Permalänk

Ranis94: Tack för ditt svar. Jag hade förväntat mig att det skulle bli svårt att ligga vid 10k med OS och montering. Om vi säger att jag vill ligga på lite högre än normala settings på BF3, finns det någon möjlighet att skära ner priset då? Vad har du att säga om den dator "Frankan" förslog?

Frankan: Tack! Har ingen aning om hur överklockning går till eller vad det innebär men tack ändå haha. Är den värd priset? Av det jag har hört är färdigbyggda speldatorer något man inte ska satsa på, kan du övertyga mig om varför jag ska ha just denna?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Den du länkade till är samma som den andra jag länkade till - men kommer med "förra" generationens processor (något sämre, drar lite mer ström) och Windows 7 istället för Windows 8. Datorn i ditt paket har dock tangentbord och mus som följer med. Hugget som stucket och som sagt i grund och botten samma dator med dessa skillnader.

Angående CDON:n datorer - jag har hört lite blandade omdömen. Jag har ju själv en CDON dator och är mycket nöjd med den. Den prestandan och kvaliteten på prylarna hade jag inte kunnat få för ett bättre pris någonstans. Datorn är otroligt "prydlig" under skalet och jag har haft noll krångel med den. Den går som en klocka. Men, min processor var lite varm i början och jag upptäckte att jag fick dra åt några skruvar till processorfläkten (med hjälp av fingrarna) för att råda bot på det. Det var en miss i monterningen från CDON:s sida men som tog ca. tio sekunder att fixa.

Hursomhelst, jag är mycket nöjd med min dator - vad andra tycker/säger får ju stå för dem. Man kan alltid ha "otur" med komponenterna både om man köper färdigbyggt eller bygger själv och få lite blåskärmar och dylikt. Känns ändå tryggt att man har garanti + en särskild support för Thor-datorerna.

Visa signatur

CDON Thor Mode v.2
I7 3770K
16 Gb ram, 120 Gb SSD, 2 Tb HDD
EVGA GTX 780 SC ACX

Permalänk

Tack! Det där med särskild support verkar ju vara bra. Det får nog bli en Thor-dator.
Det står mellan http://cdon.se/hemelektronik/thor_jords_v.2_-_intel_i5-3570k_...
och
http://cdon.se/hemelektronik/thor_mode_v.2_-_intel_i7-3770k_-...

Vad jag förstått har Mode v.2 lite bättre processor, mer ram, ssd. Är det värt att lägga extra 2k på den?