Permalänk
Medlem

Nätaggregats problem?

Tjena,
Ibland när jag ska starta datorn från vänteläge så startar den inte upp.
Jag har ett FD r4 chassi och den blåa LED'en står och blinkar.
Det händer inget när man trycker på den, efter några tryck händer det att fläktarna snurrar till för att sedan stanna. Efter detta slocknar även LED'en.

Jag får då trycka på startknappen på mitt moderkort (MSI z77-GD55) för att få igång den, även där kan fläktarna bara precis starta upp och jag får trycka några gånger till för att datorn verkligen ska starta.

Någon som har några förslag på vad det kan vara för fel?

Nätaggregat - CORSAIR TX 750W M
Chassi - Fractal Design R4
Moderkort: MSI Z77A-GD55

Permalänk
Medlem

Låter som nätagget.. men jag hade ett liknande lite roligt problem.
Satte igång datorn och den var stendöd, började felsöka genom att bla lägga en skruvmejsel på moderkortets pins utan resultat. och när jag ligger där på golvet hör jag något som surrar och upptäcker att det är min lilla 2,5" extärna HDD som är igång på standbyströmmen som vanligt. tänker inte mer på det då den ofta sitter i under längre perioder. men tillslut rycker jag ur den och då startade datorn. så kolla igenom så du inte har någon skum usb utrustning som ligger och leachar ström.

Visa signatur

-Corsair graphite 600T | intel i7 950 (kyld med EK 360 rad system) | EVGA GTX 460 SLI | ASUS Sabertooth x58 | 6gb Corsair xms3 @1600mhz | Corsair HX 750 | SteelSeries v6 v2 | Sennheiser HD558-

Permalänk
Medlem

Tack!
Har en 3,5" HDD men den har ju seperat ström.

När jag tänker efter så uppstod problemet efter att jag installerat en ny fläktstyrning, men den går ju på vanlig 4-pin...
http://www.scythe-usa.com/product/acc/118/km05_detail.html

Det konstiga är ju att den startar med knappen på moderkortet.
Nästa gång ska jag testa koppla ur all extrautrustning, kanske även strömmen till min fläktstyrning?