AMD väldigt illa ute rent finansiellt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Asteroid:

AMD släpper ny GPU generation i oktober.. Ger ordentligt med klirr i kassan om de slår Nvidias 780GTX/TITAN på fingrarna..

Om är just det rätta ordet. Hoppas kan man alltid då jag planerar att byta oavsett hur det blir.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mooter:

Jag är inte så säker på att det blir splittring. Från konsumenthåll har redan smartphones och tabletter mer "momentum" än PC:s, och det börjar smygas in saker som chromebooks. Här finns det mängder med konkurrens, man kan t.om. hävda att intel ligger risigt till här.

Även på Xeon sidan finns det Oracle, IBM och Fujitsu t.ex. Även om Intel dominerar.

Problemet uppstår väl när t.ex. en statlig amerikansk myndighet ska köpa in arbetslaptops och bara har en processortillverkare att välja på, men om det finns tillräcklig konkurrens bland olika OEM och Intel håller sig i fiffelskinnet klarar de sig nog..

Tror som sagt inte det händer något bara för de blir ensamma, det är om de börjar agera för att missbruka situationen som det kan hända saker.

Intel i sig är olika delar redan precis som många stora företag är det uppdelat och när man kollar konkurrens så tittar man inte på vilka företag som man konkurrerar med på alla olika marknader utan enbart på den specifika marknaden i fråga. Skulle AMD gå under så skulle Intel börja riskera saker på desktop cpu och servermarknaderna cpu.

Lika så går AMD under så är det inte alla delar som gör det utan vissa delar kapas av, så som de nästan helt gjort med desktop marknaden just nu, något som också kan resultera i att Intel investerar in i AMD för att undvika monopol.

Många företag har delats upp pga monopol, fråga bara Herr Rockefella och Standard Oil som delades upp i över 30 nya bolag så numera delar man upp det internt men när man får i stort sett hela marknaden på ett företag hjälper det inte.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Av någon anledning fick jag för mig att titta lite på hur den finansiella situationen i en rad teknikbolag, att Apple, Microsoft, Intel och Google alla har brutalt med pengar (framförallt Apple) och väldigt höga inkomster var ju inte så förvånande, problemet är mest att summorna så stora att man som vanlig privatperson överhuvudtaget inte kan relatera till dem.

Men det som var riktigt trist och betydligt värre än vad jag kunde tro är AMDs situation. AMD har $1miljard i likvida medel. Det som är illa är att deras nuvarande kassaflöde är -$600miljoner/år, i.e. man har pengar för mindre än 1.5 år framåt.

AMD har redan sålt av allt i form av fabriker och liknande, trots det har man ändå $2miljarder i lån.

Tror ni AMD reder upp detta? Vilken produkt/produkter tror ni i så fall kan rädda dem under den tid de har på sig?

Själv hoppas jag verkligen att Jaguar / Jaguar-baserade APUer blir en rejäl framgång, det är verkligen en riktigt bra produkt. Konsolerna kanske ger en de (och de är ju Jaguar-baserade)l, men läst på väldigt många ställen att marginalerna är väldigt små här så det kommer inte alls ge några större summor till AMD.

Att Apple ligger högt som fan på börsen har mycket lite att göra med hur mycket kapital de sitter på (dock antagligen sjukt jävla mycket).

Jag tror AMD kommer överleva, deras nedskärningar och så tar tid innan effekterna känns. Och även om de skulle gå i konkurs så tror jag att något annat företag, kanske ARM(?) skulle köpa upp dem. AMD sitter ändå på en sjuk massa teknologi, kolla bara på hur de kan ligga jämsides med Nvidia (om du bortser från Titan) även om de tjänar en bråkdel av vad Nvidia gör.

Permalänk
Medlem

Vet inte riktigt vad jag ska tro, det finns argument både för och emot.

XBone och PS4 ger väl förvisso ett stadigt kassaflöde, men spelkonsoller är väldigt prispressade produkter, så förmodligen är marginalerna väldigt små i jämförelse med dito vid försäljning av CPU:er till datorer. Det vill nog till att tillverkningen flyter på, går det åt helvete på något sätt som innebär merkostnader vid tillverkningen, så kan det nog vända till en förlustaffär. Ska man verkligen vara paranoid kan man nog lägga till att det finns klausuler om ganska saftiga böter om AMD inte kan leverera de volymer som avtalats. Det är väl inte helt orimligt att tänka sig att ett företag som är så skakigt som AMD är idag kan drabbas av leveransproblem.

Samtidigt tycker jag AMD har flera vettiga grejer på gång, grejer som har klar potential att bli försäljningssuccéer. En APU-bestyckad surfplatta är lite av en våt dröm för mig; x86 och grafik som inte är slö som en snigel med kontaktlim under, mums! De verkar också diversifiera sig mycket mer nu än tidigare, vilket förmodligen inte är dumt, nu när PC-försäljningen har dalat och ingen vet säkert om den kommer repa sig. Grafikkortsavdelningen är ju dessutom minst sagt stark.

I slutändan är det väl rätt svårt att komma med så mycket mer än gissningar hur det kan komma att gå för dem. Jag hoppas dock att de kommer tillbaka in i matchen på allvar igen, dels för att jag gillar deras grejer, och dessutom för att jag minns prisbilden på CPU:er back in the days, innan AMD kom med sina K6 och K7-serier.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Asteroid:

AMD släpper ny GPU generation i oktober.. Ger ordentligt med klirr i kassan om de slår Nvidias 780GTX/TITAN på fingrarna..

Vi får hoppas det, annars är det en flopp.

Visa signatur

Louqe Ghost S1 + L TopHat | ASRock Phantom Gaming ITX | Intel Core i9-9900K | Corsair Vengeance LPX 32GB | Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti 11GB | Corsair SF750 Platinum | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Intel 660P 2TB | Custom Vattenkylning CPU/GPU | Windows 11 Pro x64

Permalänk

Det verkar ju i alla fall vara fler och fler speltillverkare som väljer att optimera sina sple i första hand för AMD-kort, eller har jag fel? För några år sedan så stod det ju "The Way It's Meant To Be Played" och en stor NVIDIA-logga på varenda spel man köpte. Det senaste året tror jag att alla PC-spel jag köpt varit AMD-optimerade.

Visa signatur

[Phenom2 X4 940 BE@3,5GHz] [Gigabyte MA790X-UD4] [HIS IceQ HD6950 2GB] [Antec Three Hundred] [700w Cooler Master PSU] [4GB Corsair XMS-2 8500C5]

Permalänk
Medlem

Kollar man på den här så verkar det som att dom ändå kommer tjäna en hel del.

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/2005112321440...

"AMD-Microsoft deal for Xbox One cost over $3 billion"
http://www.vg247.com/2013/05/27/amd-microsoft-deal-for-xbox-o...

Permalänk
Medlem

Jag tror inte konsoller är så pass bra inkomst för att rädda AMD.. De har legat efter ett bra tag nu. Och de vet om detta och går ALL IN just nu. Alla Never settle bundle samt deras reklam mot Nvidia... Konsoller och allt annat.. Detta plus deras kontrakt med high end titlar som BF4... Vad vet vi.. Inte för att säga att jag är ett nVidia fanboy... De är jag inte.. använder de som fungerar helt enkelt. Men Kanske Dice med sitt BF4 samt Sony/Microsoft tackade nej till nVidia overall för att ge AMD chansen att rädda sig själva.. nVidia sa kanske "We dont need consoles, we're aiming for better PC Components" för att inte se nobbade ut. För vad jag vet, så tror jag inte någon vill att AMD ska gå i konk förutom konkurrensen.. För konkar AMD.. då kommer nVidia och INTEL få monopol.. Och de vill ingen av oss..

PC-spel blir allt mer AMD optimerade för att Rädda AMD.. personlig tanke.. Argumentera gärna emot Jag vill inte att någon konkar, och jag är inget fanboy av något.. Jag köper helt de som funkar.. that's it.

Kommer ni ihåg tiden då EA tänkte köpa Ubisoft.. Men den franska regeringen kom i vägen och sa NEJ till EA..
Detta är kanske samma sak... nVidia och Intel vill att AMD dör.. Men nu går andra spel skapare samt Microsoft och Sony in och säger NEJ till dem, och skapar kontrakt med AMD.. För att ge oss konsumenter chansen att få ha datorer hemma... Konkar AMD... så kommer vi va tvungna att spara 2 månader för ett grafikkort..

Permalänk
Medlem

AMDs ägare får helt enkelt betala, AMD ägs till största del inte av aktier från börsen utan privat. Enskilt största ägaren är som sagt Abu Dhabi. Så de behöver inte vara oroliga för samma typ av börspanik som bolag som helt ägs av börsen utsätts för. Ägarna har intresse av att de utvecklar teknik så väl som att de är fortsatta kunder till GloFo, som de också äger. Sen är inte kassan tom än så de bör inte vara särskilt stor risk för ägarna ännu.

nVidias royalties är inte samma sak, AMD levererar en helhetslösning, de får betala för wafers men får sen hela försäljningspriset också. Förra generationen gpuer så licensiera de bara designen/syntetiserbar RTL/Verilog.

Konsolerna har rapporteras ge ca 3 miljarder dollar från Nvidia över ett antal år.

Jaguar är ju dock fortfarande en TSMC-produkt, något Kaveri inte lär vara. Vi får se om de står Dresden på dem. Intressantare Jaguar för serverbruk skulle vara kul att se använd. Notebookmarknaden har de inte kommit in på ännu de har inte något som motsvarar en företagsklient med Intel vPro, AMT och annat man förknippar den marknaden med. Server behöver de helt klart en comeback på, men deras 2/4P-plattform ska ju inte ens få Steamroller under första halvan av nästa år. SeaMicro kan bli intressant, men det är ett litet segment dock är de kunder/säljare för både Jaguar, Steamroller/Excavator och kommande ARMv8 64-bit byggen. Jag kan bara säga var de inte ska få pengar ifrån, mobila handhållna enheter! De har ju sedan länge sålt av tekniken till Qualcomm och Broadcom och att utveckla ny gpu för den marknaden är inte värt det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av 156Current:

Det verkar ju i alla fall vara fler och fler speltillverkare som väljer att optimera sina sple i första hand för AMD-kort, eller har jag fel? För några år sedan så stod det ju "The Way It's Meant To Be Played" och en stor NVIDIA-logga på varenda spel man köpte. Det senaste året tror jag att alla PC-spel jag köpt varit AMD-optimerade.

Heh, det där är rena marknadsföringskampanjer, tro inget annat. Jämför t.ex. "Nvidia - The way it's meant to be played" mot tv-sändningarnas "Programmet presenteras av Valio Sommarbär - En somrigare yoghurt".

Det enda valet som spelproducenterna gör där är alltså mellan två olika stora säckar med pengar - en röd och en grön.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dagbro:

Heh, det där är rena marknadsföringskampanjer, tro inget annat. Jämför t.ex. "Nvidia - The way it's meant to be played" mot tv-sändningarnas "Programmet presenteras av Valio Sommarbär - En somrigare yoghurt".

Nog jobbar spelutvecklarna tillsammans med drivrutins och hårdvaruutvecklarna. De som efterfrågar nya funktioner och de som är först i att använda dem. De som fortfarande jobbar med OGL får extensions för funktioner osv långt innan de hamnar i ny version av api:et. Det är bara att kolla på vad spelmotorernas utvecklare säger. Det har dock inget att göra med bundling och liknande. Utan feedback skulle typ inget fungera. Nvidia har definitivt blivit hyllande förr, men i dagsläget måste alla applikationer fungera med Intel, AMD och Nvidia på PCs. Så alla verkar skärpa sig och börjat arbeta mer med leverantörerna vilka de än är. På mobila enheter har du välanvända gpuer från fyra olika bolag och där måste de i princip alla stödja samma features. Det är inte riktigt så illa att man behöver ett visst märke längre. AMD har fortfarande en bit att gå för att bevisa sig på APU rent allmänt och drivrutiner till Mac OS X. Nya Mac Pro kan vara ett steg där. Spelutvecklare får definitivt jobba med båda tillverkarna, och jag tror inte någon känner att de blir ignorerade av en av dem idag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonathanknet:

Kollar man på den här så verkar det som att dom ändå kommer tjäna en hel del.
http://www.xbitlabs.com/images/news/2005-11/xbox360_bom.gif

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/2005112321440...

"AMD-Microsoft deal for Xbox One cost over $3 billion"
http://www.vg247.com/2013/05/27/amd-microsoft-deal-for-xbox-o...

Intressant diagram, det förvånar mig verkligen att ramminnet är en så stor del av kakan, speciellt när man ställer det i relation till hårddisken. Premiummodellen levererades väl med 120 GB HDD, vilket för den tiden i alla fall inte var helt hopplöst lite för en 2.5"-disk, åtminstone i PC-termer. 512 MB ram var redan då lite att ha i datorn. Har för mig min Thinkpad T60 kom med 120 GB disk och 2 GB ram, någon gång där på mitten av förra decenniet. Visst, ramminne var dyrare då, men jag har för mig att man betalade ungefär lika mycket för en "normal" hårddisk som man gjorde för en "normal" mängd ramminne.

Man kan ju tänka sig att det är väldigt pressade marginaler när de säljer till Microsoft, och att de priserna återspeglar tillverkningskostnaderna rätt bra. Man frågar sig vilka marginaler hårddisk- respektive minnestillverkarna tar ut, någonting får mig att undra om inte de förstnämnda blåser oss ganska duktigt :>

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

AMDs ägare får helt enkelt betala, AMD ägs till största del inte av aktier från börsen utan privat. Enskilt största ägaren är som sagt Abu Dhabi. Så de behöver inte vara oroliga för samma typ av börspanik som bolag som helt ägs av börsen utsätts för. Ägarna har intresse av att de utvecklar teknik så väl som att de är fortsatta kunder till GloFo, som de också äger. Sen är inte kassan tom än så de bör inte vara särskilt stor risk för ägarna ännu.

Ett börsnoterat bolag, med privata majoritetsägare som inte äger aktier i bolaget, utan något annat?

Är det ens möjligt? Jag tvivlar.

Fo3

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk
Medlem

http://www.ign.com/articles/2013/06/18/all-frostbite-3-titles...

Citat:

Amidst the fray of E3 reveals and gameplay demos, EA announced a new partnership with AMD that could tip the scales for the chip maker's Radeon graphics cards. Starting with the release of Battlefield 4, all current and future titles using the Frostbite 3 engine — Need for Speed Rivals, Mirror's Edge 2, etc. — will ship optimized exclusively for AMD GPUs and CPUs.

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Medlem
Skrivet av FatherOfThree:

Ett börsnoterat bolag, med privata majoritetsägare som inte äger aktier i bolaget, utan något annat?

Är det ens möjligt? Jag tvivlar.

Fo3

Det finns olika typer av aktier. De måste vara noterade på börsen och ha sålt aktierna via börsen för att vara på börsen. Privat ägande är inte samma sak som publikt ägande. Hur som helst är det inte troligt med ägarövertagande eftersom mycket av aktierna ägs av fonder och liknande och inte något annat bolag som har intresse av att ta över dem. Nu är inte AMD ett av de bolagen, men du kan om du vill aldrig ge ut tillräckligt med aktier för att du ska kunna köpas upp via börsen.

Mubadala, ägarna av ATIC således ägarna av Global Foundries, äger 19.4% i AMD och är långt över de andra den största ägaren. Största delen av de aktierna var inte uppköp från någon annan utan de gav ut nya aktier.

AMD planerar ju lönsamhet under 2H 2013, hur nu det skulle gå till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Det finns olika typer av aktier. De måste vara noterade på börsen och ha sålt aktierna via börsen för att vara på börsen. Privat ägande är inte samma sak som publikt ägande. Hur som helst är det inte troligt med ägarövertagande eftersom mycket av aktierna ägs av fonder och liknande och inte något annat bolag som har intresse av att ta över dem. Nu är inte AMD ett av de bolagen, men du kan om du vill aldrig ge ut tillräckligt med aktier för att du ska kunna köpas upp via börsen.

Mubadala, ägarna av ATIC således ägarna av Global Foundries, äger 19.4% i AMD och är långt över de andra den största ägaren. Största delen av de aktierna var inte uppköp från någon annan utan de gav ut nya aktier.

AMD planerar ju lönsamhet under 2H 2013, hur nu det skulle gå till.

Mubadala äger alltså aktier som förvärvats vid en nyemission(?).
Nyemissioner beslutas Bolagsstämman(dvs aktieägarna) eller Bolagsstyrelsen (som är tillsatt av stämman.)

Att Mubadala skulle ha andra tvingande åtaganden än övriga aktieägare, finner jag mindre troligt.
Däremot kan de givetvis frivilligt göra ytterligare investeringar, för att skydda redan investerat kapital.

Over and out
Fo3

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk
Medlem

Självklart är allt frivilligt, men de har en stor investerare som har bra mycket större ägande än någon annan. De äger även Global Foundries. Även Norska oljefonden, pensionsfonder, andra fonder och småsparare är nog intresserade av att bolaget kan gå runt, eller att investerare kan skjuta in pengar. För det är ju värt noll om det konkar. De kan ju dessutom sälja sitt innehav till Mubadala om de vill ta över mer av bolaget och ha större inflytande. 15% andel via nyemission är ju redan en hel del.

Permalänk
Medlem
Skrivet av glemmy:

Det låter ytterst orimligt.
Dock skulle det garanterat stoppas om det vore så att Intel försöker köpa upp AMD.

Och fortsätter driva det som separat företag och kanske arbetar tillsammans med amd's verksamhet på gpu delarna för att förbättra sina integrerade grafikkretsar och såklart tacka amd för det med fortsatt stöd åt dem. Samt att de mesta utav de pengarna går dit till dem för att de ska hålla sig vid liv och bygga ut lite på verksamheten...
(Intels cpuer med amds integrerade grafikkretsar i sig skulle nog vara något till ultrabooks energieffektiv och visar styrka på cpu ifrån intel och gpu tillräckligt för moderna spel på low-medium med minst 60 fps i 720p Hade ju varit intressant om de även får ned priset när de använder färdig nuvarande teknologi och skapar något nytt som är bättre på två saker som nuvarande produkter fallerar lite på...)

eller deras quadcore atom med amd's strömsnåla gpuer för smartphones

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Medlem

Tycker det är alldeles för mycket dödsryckningar från AMDs sida för att jag ska känna mig nöjd.
De gjorde ju dunderfel när de för första gången sedan K8 släppte en ny arkitektur och de var Bulldozer. Många miljarder rätt ner i toaletten där. Flera år med utdaterad arkitektur samtidigt som man lägger sanslösa summor på att utveckla en sämre, inte helt bra för affärerna. Prestandamarknaden och Servermarknaden ser inte alls bra ut utan ljusning framöver. De säger nej till mobiltelefonsmarknaden och tror på allvar att den kan konkurrera när de är nischade kring pekplattor. Steamroller verkar i stort vara nerlagd och kommer bara i APU-form.

Det enda de har att erbjuda framöver är ARM till servrar och bärbara processorer som drar mer ström än konkurrensen, har dålig CPU-prestanda och endast kanske kanske har en fördel på spelprestanda. Kan det lyckas? ARM i servrar är ju inget de är ensamma om, och deras APU:er är förvisso strået vassare på desktop än Intels, men de har mindre än halva prestandan på bärbart mot desktop, medan Intel snarare har högre där. Intel är ju trots allt bättre på GPU-delen sett till prestanda per mm² och prestanda per watt. Och hur många som vill ha spelprestanda väljer bort CPU-prestanda och kör på integrerat? Vill man ha en dator i 4000:- -klassen så skiter man nästan alltid i grafik, och vill inte halvera den redan låga CPU-prestandan som klassen erbjuder.

Permalänk
Hedersmedlem

*** tråd modererad ***

Jag har raderat ett olämpligt inlägg som bröt mot trivselreglerna § 1.

/KimTjik

Permalänk
Medlem

Fyfan va jag hoppas att de överlever, annars lär vi behöva betala 4-5000 kr för ett 850 ti om ett par år. Om konkurrensen försvinner helt mot nVidia så lär priserna skjuta upp i taket.

Visa signatur

Chassi: Parvum S2.0 CPU: I7 3770k @4.6 GHz Watercooled RAM: Corsair LP 16 GB 1600 MHz GPU:ASUS GTX 980 Ti @1.3 GHz Moderkort: ASUS Maxiumus V Gene PSU: Corsair RM750 Lagring: Samsung 840 EVO 250GB + 850 EVO 250GB Ljudkort: Asus Xonar U7

Kringutrustning: Logitech G402, Logitech UltraX, Logitech G35, BenQ XL2430T

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon168915:

Oj, trodde inte det var så illa för AMD, men det känns ju som att deras inblandning i Xbox One och PS4 borde ge ett ganska bra ekonomiskt klirr i kassan.

Håll ut AMD!

Skickades från m.sweclockers.com

Bara de inte är tvungna att sälja varje enhet till underpris. Vilket jag förmodar att de gör.

Förhoppningsvis blir deras Kaveri APU en succé. Sugen på att bygga en HTPC med en sådan.

Permalänk
Medlem

Om amd går i graven och nVidia börjar att höja priserna så dödar de marknaden långsamt eftersom att fler och fler kommer att sluta köpa

Permalänk
Medlem

En till popcorn tråd. SweC blir bara värre när det kommer för många som tror sig kunna göra ekonomiska analyser eller andra som hela tiden anser amd är dåligt och att nvidia eller intel är bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

He he. Jag hoppas på en rejäl kamp på gpu marknaden i höst så jag kan köpa gpuprestanda som motsvarar gtx780 för 2000-3000kr.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Medlem

Fast 8350 är ju överdriven bara den för konsumenterna. När jag spelade nyaste tomb raider på max (förutom tesselering) så låg CPU-usage på 30%. Bara med avancerad musikproduktion med en mix överbelastad av en miljard kanaler och pluggar så kommer jag upp till 7 gb ram-usage och 70-85% cpu-usage.

Så dåliga processorer gör dom ju inte.

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Medlem

Deras bärbara APUer tillsammans med deras diskreta grafikkort flaskar i spel, så de levererar definitivt för lite prestanda mot en quad-core Ivy från Intel. Bärbara är dessutom det viktigaste segmentet. Piledriver/AM3+ levererar inte mer än medioker prestanda och får spö av Intels varianter så den är inte ett dugg överdriven. De skulle behöva ha 50-70% snabbare processor per kärna.

http://www.anandtech.com/show/7111/amds-a105750m-review-part-...

Permalänk
Medlem

Hoppas på Steamroller.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av hwasser:

Fast 8350 är ju överdriven bara den för konsumenterna. När jag spelade nyaste tomb raider på max (förutom tesselering) så låg CPU-usage på 30%. Bara med avancerad musikproduktion med en mix överbelastad av en miljard kanaler och pluggar så kommer jag upp till 7 gb ram-usage och 70-85% cpu-usage.

Så dåliga processorer gör dom ju inte.

Det räcker med att processorn är belastad 15% för att det ska hacka i ett enkeltrådat spel. Jag tror inte Tomb Raider har stöd för 8 trådar direkt. Så det kan fortfarande vara processorn som begränsar uppdateringsfrekvensen.

Permalänk
Medlem

VIA har väl fortfarande en X86 licens så Intel behöver väl inte AMDs överlevnad i teorin? Sen producerar ju inte VIA i den utsträckningen att de kan uppfattas som konkurrent till Intel.
Steamroller behöver vara grymt mycket snabbare än Richland/Trinity till priset av ökad strömförbrukning eller så måste den vara enbart lite snabbare (ca 15%) men ha grym strömförbrukning

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.