Permalänk

Det här med Chromebooks...

Har av och till det senaste året surfat information om Chromebooks. Känner att det kanske skulle kunna vara ett bra komplement till min Nexus 7:a. Större skärm, tangenbord och en webläsare som klarar "dator-anpassade" websidor bättre än vad en surfplatta gör.

Problemet är att jag inte riktigt förstår hur man har tänkte det här med lagring. Google drive och Dropbox känns inte så konstigt men hur är det tänkt att man ska använda den inbyggda hårdisken som finns i vissa modeller? Acer har någon med 300 Gb disk t.ex.?

En annan rellaterad fråga blir då hur skulle jag kunna komma åt att läsa och editera dokument, excel ark, bilder, filmer osv. som jag sparar på min FreeNAS? Jag använder Google drive idag för vissa saker men det finns andra typer av data som jag inte vill anförtro åt det publika molnet.

Någon som har en Chromebook och lyckats göra något mer än skriver mail, kör youtube och skriver med Google Docs? Installera någon form av linux-dist känns uteslutet för då är man tillbaka till en bärbar med ett OS att administrera och för dålig prestanda och då köper jag nog heldre en ultrabook.

Permalänk
Medlem

Har lite samma tankar, skulle vilja köpa mig en Acer C720 när den kommer.

Vad gäller dina andra dokument så vet jag inte men det bör finnas chromebook-appar som kan läsa och editera dessa? Du får kika lite on the web

För min del blir det bara google drive för dokument och filer, youtube, streama film och surfa. Övrigt ligger på min NAS på mitt lokala nät, blir typ bara hemmabruk.

Visa signatur

Mvh Milky - citera för svar
Fractal Meshify C - Ryzen 7 7800X3D - Thermalright Peerless Assassin 120SE - Kingston Fury Beast 6000 MHz 2x16 GB - Asus TUF Gaming B650-Plus - AMD 7900 XTX - Corsair RM1000X Shift
Köp/sälj-betyg Sweclockers marknad; 1, 2, 3, 4, 5

Permalänk
Medlem

Fick en Chromebook (Samsung 16 GB versionen) av skolan.
Allt sparas automatiskt på datorn så får man sedan lägga upp det på google drive. Jag använder den för skolarbete samt surfande hemma när jag inte är vid min stationära.
Jag har ingen aning om det går att komma åt Freenas då chromebook inte har en vanligt filsystem, vad jag läst så får du fjärrstyra en windowsdator eller något för att kunna komma åt sådana saker såsom NAS mm. Det funkar dock rätt okej genom googles egna app fjärrstyr... Men quote mig inte på detta.

Har du råd så kanske en ultrabook är bättre då du har mycket mer valfrihet ( man är fast vid chromes appar helt på en chromebook)

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.