Officiellt: Panasonic slutar med plasma-tv

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aloysius:

Här gäller det att hamstra en billig tv med bra bild så man överlever till U-HD OLED finns för vanliga fattiga personer som jag...

Om du inte hittar nåt så klarar du dig nog på honing iaf

Visa signatur

Dator: Top Secret Ancient Artefact

Permalänk
Medlem
Skrivet av nitroid:

Bra att de slutade med det. Plasma är en föråldrad teknologi. LED och OLED är mycket bättre. Jag var på ett museum förra veckan och jag har för mig att jag såg en Plasma TV där, men i vanliga butiker brukar man inte se dom mycket.

Ja varför uppskatta riktig teknik när man kan få skärmar, vars bild ser ut som en plastkasse från Ica.
Vinnhöv.

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av nitroid:

Bra att de slutade med det. Plasma är en föråldrad teknologi. LED och OLED är mycket bättre. Jag var på ett museum förra veckan och jag har för mig att jag såg en Plasma TV där, men i vanliga butiker brukar man inte se dom mycket.

När blev "LED"/"OLED" mycket bättre än plasma? LED är baserad på föråldrade LCD. Så båda två är ganska lik detsamma men andra namn. Plasma har utvecklats enormt hela tiden. Bara för att plasma heter just plasma betyder inte det att det ska vara gammalt skit. Så fort alla fick höra LED när man ägde en lcd skärm så sa man WOOOW. Bara för att det är en ny teknik men behöver inte vara så mycket bättre än tidigare. Detta är mest därför att dra ner på tillverkningskostnaden och för att få det mer inom pris/bildkvalité. Har aldrig sett att en LED-tv ha bättre svarta än plasma. Har inte sett att plasma slår LED tv på input. Båda de tekniker är bra men på olika sätt.

Vet du varför man inte ser de i butiker eftersom man försöker alltid få så mycket utav inkomster som möjligt och därmed som sagt så är LED tv billigare teknik än plasma.

Det är som att säga WOOOW, det kommer att komma "P-LED" som är mycket bättre än OLED utan att ha erfarenheter.

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Fast det du listar är ju problem med en omogen teknik som inte är färdigutvecklad än och har inget att göra med själva OLED-tekniken i sig. Jag har kollat en del film på en gammal plasmaskärm och den är helt horribel. Dålig svärta, fruktansvärt skrikiga färger och dåligt färgomfång. De nyare LCD med LED jag sett har varit överlägset bättre på alla vis. Vad kostade de första plasmaskärmarna?

OLED har för övrigt en teoretisk möjlighet responstider på bråkdelen av en millisekund. Det är alltså bra fart i pixlarna när tekniken fått mogna lite till.

Sen är det intressant hur mycket lovpris OLED får i din egen länk där den utses till den bästa skärmen de någonsin sett.

Så vad vilka fördelar har plasma-tekniken mot OLED?

Var inte löjlig jag har precis listat de främsta. Jag förstår också att det är en ny teknik alltid kommer ha dessa typer av problem. Men det ändrar inte det faktum att i dagsläget så är det detta som gäller. Visst om 5 år när OLED har mognat så kommer det givetvis krossa plasma. Med 2014 så blir det detta som gäller.

Permalänk
Medlem

Har aldrig gillat plasma.

Det har bra svärta men jag ser "flimmret" jättetydligt. Som att stirra in i ett lysrör i två timmar när man ser på film.

Tack och hej saknas ej! (Av mig iaf)

Permalänk
Skrivet av uberlord:

Vet precis vad jag pratar om. Vet mycket väl att det är en approximation av bilder som räknas ut. Det dom gör är att dom jämför två bilder eftervarandra med varandra och lägger en eller flera bild/er mellan dom, som är matematiskt framräknad, för att skapa en mer flytande verklighetstrogen bild med mer flyt ;).
Allt som vi använder är väl nästan en matematisk approximation, då är allt skit med ditt resonemang. Är nog rätt säker att dagens matematiska approximationer är rätt exakta ;).
Bara för att det inte är en naturlig verklig bild gör inte dom bilderna till skit. Hur kan du då se på filmer, eller tror du att allt är är inspelat i verkliga livet? För din information så är dagens filmer väldigt mycket gjort i en dator, dvs inte verkliga bilder och med interpolation. Är alla filmer då bajs?
Det jag pratar om är flytet, antal bilder i sekund (ja med interpolering), i bilden inte hur fort bilderna visas.

Ge mig gärna en länk om rörelsoskärpa och LCD, är nyfiken på det du skrev. Jag har läst nått om det men då i sammanhanget med interpolering, att endast ett visst antal bilder interpoleras, speciellt vid rörelser. Tror att det är det man kan ställa in på tvn, hur mycket flyt man vill ha, då interpoleras fler bilder.
Vart skrev jag att 48P är lika med det andra jag skrev? Skrev bara att även när en film (Hobbit) som var inspelad i 48P klagade recensenter på att det var overkligt flyt i bilden. Och då visades den filmen i sin naturliga fps.
http://www.vulture.com/2012/12/critics-on-the-hobbits-high-fr...
Vissa vill ha det sämre oavsett, tyvärr.

LÄS OM LÄS RÄTT Du vet tyvärr inte vad du läser

Om du är så påläst så borde du veta att det jag säger stämmer...

Interpolering av bilder FÖRÄNDRAR källan. Det du ser på skärmen finns alltså inte med i källan. Är man inte sann till källan så blir det ingen "naturlig" bild. Det är som att EQ:a in mer bas på sin stereo för att man har undermåliga högtalare som faller snabbt i basen.

Intressant att du inte känner till så mycket rörelseskärpa när du var så påläst om interpolering..
Har postat länkar tidigare i tråden men här får du det igen.

Samsungs OLED:
"Running our usual motion resolution test (the horizontally scrolling line chart in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc) confirmed our suspicion: the KE-55S9C OLED TV only managed to resolve 300 lines natively, which is the same figure we typically obtain from vanilla LCD panels unassisted by motion-boosting technologies."
Källa: http://www.hdtvtest.co.uk/news/ke55s9c-201310273395.htm

Panasonic VT60:
"Plasma displays have no real difficulty cleanly resolving 1080 out of 1080 possible lines on the FPD Benchmark Software disc’s scrolling chart any more. In fact, on a plasma, this appears to be quite easy."
Källa: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp65vt65b-201306273...

Så sluta babbla nu

Permalänk
Medlem

Då får man hoppas att vår VT50 håller tills det finns ett alternativ på marknaden!

Tog bort 20kg rant om vad jag tycker om den "vinnande" teknologin
Visa signatur

Vitaly Chernobyl and The Meltdowns

Permalänk
Skrivet av DasBoot_swe:

jag är en plasma älskare och jag kan erkänna att just led-lcd har gjort riktigt stora framsteg på senare år. En ordentligt kalibrerad led-lcd ser faktisk riktigt trevlig ut. Problemet är svärtan och skugg hanering. Där ligger de fortfarande efter, hoppas att panasonic har en bra lineup för 2014 med prisvärda 65" led-lcd med local dimming och 4k.

Ja det går ju helt klart att få en helt ok bild med "LED" men problemet är ju att alla vill ha de "nya", tunna LED tevesarna..Lite roligt för de första LED-tv var nästan bra faktiskt. Men sen kom de på att man kan göra skärmarna edge lit och därmed göra dom tunnare. Detta pajar ju svärtan totalt dock. De lite äldre och tjockare LED-tevesarna med typ 1000 zoner(eller något sånt) av LED-ar var ju klart överlägsna. Men folket talade och alla ville ha de tunna varianterna. Lol mycket som var bättre förr. En skrutten CD från 80-talet är bättre kvalitet än det man laddar ner från itunes idagsläget..både när det gäller mastring och bitrate.

P.s. eller så kör man plasma som har miljontals "zoner"

Permalänk

Jag har haft min TV i tretton år nu... tror du att en plasma håller så pass länge?

Permalänk
Skrivet av Herr Andersson:

Jag har haft min TV i tretton år nu... tror du att en plasma håller så pass länge?

Om du köper en Panasonic VT60 idag så borde den hålla i minst 10 år. Men du får nog kalibrera om den vartannat år eller liknande.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av SmörBacon:

Var inte löjlig jag har precis listat de främsta. Jag förstår också att det är en ny teknik alltid kommer ha dessa typer av problem. Men det ändrar inte det faktum att i dagsläget så är det detta som gäller. Visst om 5 år när OLED har mognat så kommer det givetvis krossa plasma. Med 2014 så blir det detta som gäller.

Du har fortfarande inte svarat på min fråga utan bara kastat halmgubbar omkring dig. Vilka tekniska fördelar har plasma över OLED?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Du har fortfarande inte svarat på min fråga utan bara kastat halmgubbar omkring dig. Vilka tekniska fördelar har plasma över OLED?

Skall jag behöva citera mig själv för att du skall förstå?

Kortfattat har du här det jag skrev innan. Rent tekniskt har Plasma I DAGSLÄGET följande fördelar:

Storlek - plasma tv kan tillverkas i större storlek. storlek är viktigt så är det bara. 65" > 50". det är alltså inte tekniskt möjligt att idag tillverka större OLED.

Rörelseupplösningen- OLED har bara 300 linjer upplösning! Plasma har 1080. Svårt att förstå? En ren teknisk begränsning i dagsläget

Livslängd - OLED har problem med blåa dioden som dom TROR ha sig löst men detta vet man inte. Plasma är tekniskt överlägsen här då man löst all sån här bullshit.

Med detta sagt så har ju OLED fortfarande svindlande MYCKET BÄTTRE kontrast än plasma i -->dagsljus<-- och ganska mycket bättre i mörkt rum med. Och kontrast är som du säkert vet det viktigaste för hur man upplever bildkvalitén. OLED har inte heller buzzing. Så klart OLED kommer ta över men det kommer ta flera år. OLED har ju otrolig potential men det är puckat att köpa en tv för typ 100 lax som inte heller är totalt överlägsen i alla tekniska aspekter.

Permalänk
Medlem

På tiden, fullkomligt värdelös teknik.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Jag är iaf sjukt nöjd med min 9:e gen Pioneer Kuro PDP-LX5090, helt underbar bild, häpnar över svärtan, färgerna, bildbehandlingen ALLT....!!! En dröm att mata den med högupplöst media, spel mm...Finns inget på marknaden som jag sett in real life som jag anser ger bättre bild

http://www.trustedreviews.com/pioneer-kuro-pdp-lx5090-50in-pl...

Visa signatur

Platon

Permalänk
Skrivet av platon:

Jag är iaf sjukt nöjd med min 9:e gen Pioneer Kuro PDP-LX5090, helt underbar bild, häpnar över svärtan, färgerna, bildbehandlingen ALLT....!!! En dröm att mata den med högupplöst media, spel mm...Finns inget på marknaden som jag sett in real life som jag anser ger bättre bild

http://www.trustedreviews.com/pioneer-kuro-pdp-lx5090-50in-pl...

Ja redan 2008 hade vi TV som är minst lika bra som dagens absolut bästa plasma. Nytt är inte alltid bättre som sagt

Permalänk
Medlem

Panasonic har redan minskat sin produktion av LCD-paneler för TV-bruk och kommer så småning om helt gå ifrån TV-området. Du kommer hitta de i datorer (bärbara), mobiler och surfplattor istället. Räkna inte med att du får 65-tum OLED från dem för 10-20k i framtiden. Det betyder att Sharp så småning om blir ensamma kvar med att göra stora paneler i Japan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SmörBacon:

Om du är så påläst så borde du veta att det jag säger stämmer...

Interpolering av bilder FÖRÄNDRAR källan. Det du ser på skärmen finns alltså inte med i källan. Är man inte sann till källan så blir det ingen "naturlig" bild. Det är som att EQ:a in mer bas på sin stereo för att man har undermåliga högtalare som faller snabbt i basen.

Intressant att du inte känner till så mycket rörelseskärpa när du var så påläst om interpolering..
Har postat länkar tidigare i tråden men här får du det igen.

Samsungs OLED:
"Running our usual motion resolution test (the horizontally scrolling line chart in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc) confirmed our suspicion: the KE-55S9C OLED TV only managed to resolve 300 lines natively, which is the same figure we typically obtain from vanilla LCD panels unassisted by motion-boosting technologies."
Källa: http://www.hdtvtest.co.uk/news/ke55s9c-201310273395.htm

Panasonic VT60:
"Plasma displays have no real difficulty cleanly resolving 1080 out of 1080 possible lines on the FPD Benchmark Software disc’s scrolling chart any more. In fact, on a plasma, this appears to be quite easy."
Källa: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp65vt65b-201306273...

Så sluta babbla nu

Så istället för en fotboll jag ser är det en badmintonboll? Eller istället för en bil kanske det är ett flygplan....
Förändrar källan. Nu får vi nog lugna oss lite här för vad gör inte det isåfall? Allting man hör och ser förändrar en källa, olika högtalare har olika ljud, olika förstärkare förmedlar olika ljud, olika rum osv. Ser du på tvn på dagtid gentemot kvällstid blir det olika bildupplevelser, om man inte har ett rum utan fönster och spilljus som kommer in. Du kan inte lyssna mycket på musik heller för den delen, när alla gör om original låten, tex alla discjockeys. Då är det automatiskt bajs fastän man tycker musiken är bra ;). Nu pratar vi inte om den gröna färgen är blå egentligen utan mer att ett objekt färdas i en viss riktningen då kan vi enkelt räkna ut vad som hände mellan två närliggande punkter. Om en boll studsar tror du att bollen försvinner någon annanstans än mellan två punkter som ligger 1/24 dels sekund mellan varandra? Rätt enkel tankeförmåga är NEJ.

Nej realistiska ska vi väl vara! Jag var nyfiken på rörelseskärpan som jag har läst om men glömt bort, och det var ju (nästan)precis som jag sa till dig, det handlade om skärpan vid panoreringar eller rörelser vid sidled som försvinner när man använder, precis det jag skrev,: interpolerings inställningarna. För jag hoppas att du själv läst din länk där alla 1080 linjer visades utan några problem när dom ställde in efter deras önskemål, utan flytet i bilden.
Intressant att du bara svarar på det som jag ville ha reda på och försöker med det visa hur okunnig man är, fastän jag hade (nästan)rätt om just det, istället för att svara på alla andra frågor....Det bevisar tycker jag att man är okunnig och översittare. Jag har rätt och så är det, tänker inte svara på nått annat än där jag kan försöka trycka ner personen ifråga.
Nej högt i tak ska det vara, och att svara på alla frågor inte på några, speciellt om man vill visa sig kunnig och duktig, men det var väl för att du hittade på en del.
Förstår att du är en riktig inbiten fanboy av plasma, läs första raden, tycker jag passar in perfekt, speciellt när du påstådd att jag sa något som jag inte gjorde eller valde ut ett citat som senare blev tillintetgjort av deras fortsatta tester av tvn :).
http://www.nordichardware.se/Andreas-Galistel/blogg-vetenskap...

Jag är mer ge mig det jag tycker är bäst, oavsett om det är plasma eller lcd eller oled, läs mina första inlägg så ser du att jag har varit ägare till en pioneer kuro, den sista modellen dom gjorde

Vi har kommit långtifrån mina tidigare inlägg, har du läst dom? Det är inte många, mina första är på denna tråden :).

Så sluta prata ur nattmössan

Permalänk
Medlem
Skrivet av platon:

Jag är iaf sjukt nöjd med min 9:e gen Pioneer Kuro PDP-LX5090, helt underbar bild, häpnar över svärtan, färgerna, bildbehandlingen ALLT....!!! En dröm att mata den med högupplöst media, spel mm...Finns inget på marknaden som jag sett in real life som jag anser ger bättre bild

http://www.trustedreviews.com/pioneer-kuro-pdp-lx5090-50in-pl...

Härligt för dig
Jag ville också ha den bästa tvn 2009 så jag köpte en pioneer krp-500A men jag är en av dom som ser rainboweffekten och även hörde brummet.
Blev riktigt besviken över att behöva byta just då.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Herr Andersson:

Jag har haft min TV i tretton år nu... tror du att en plasma håller så pass länge?

köpte min LG pm1ma 40" från 2006 och rullar fint idag också. DEt beror mest på hur man och hur länge man har på tv:n. Har en kompis som har problem med sin lcd tv efter bara något år. Inget att jämföra med. All elektronik kan dö när-som, beroende på tillverkare och dess kvalité.

Permalänk
Skrivet av foxzox7:

LED är en LCD med LED belysning. Jeez.
Det jag menat hela tiden...-.-'

Om du menat det hela tiden så har du haft fel hela tiden. LCD är inte beroende av LED och LED är inte beroende av LCD. LEDs används på många fler ställen än bara bakgrundsbelysning vilket som betyder att LED != LCD + LED.

Här har du en LED.

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║

Permalänk
Skrivet av tvelander:

Va nej OLED SNART !!!
no more 400w TV !

lol, ta inte illa upp, men jag höll på att ramla av stolen när du säger 400w, och precis under står dina specs om din monsterdator med bla. tri-sli eller vad det nu heter, av modell TITAN dessutom. Undrar hur mycket din burk drar....

Min gamla plasma panna från 2006, 42" (inköpt till fotbolls-vm) drar 261w.. så 400w är väl att ta i... fattar naturligtvis vad du menar, men nog kan du inte klaga på strömtörstig TV, när din dator drar samma i idle...

Riktigt synd att Panasonic följer i Pioneer's spår...klart de bästa plasmorna jag sett med mitt obildade öga...Tycker tom att min gamla (endast hd-ready) plasma visar bättre bild än de vanligaste förekommande LCD apparaterna... Känner inte riktigt någon som lagt ned mycket pengar på en high-end LCD, så där kan jag inte jämföra. Tycker dock att bilden är behagligare och naturligare på plasmor än på LCD, fast det kan ju vara högst subjektivt..

Visa signatur

PC: GeForce GTX 1080 Ti / GeForce GTX 560 TI / i7 4770K / 32GB / 1TB SSD+1.4TB / Bluray / 27".
Laptop A: ASUS N56VJ / GeForce GT 635M 2GB / i7 3630QM / 8GB / 960GB SSD / Bluray. // Laptop B: Dell XPS 13 (9380) / i7 8565U / 16 GB / 256GB M.2.
Server: GeForce GT 710 / Ryzen 5 1600 / 16GB / 250GB M.2 SSD+9,5TB / RDC-Controlled.
Additional Storage: 28,5TB.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av SmörBacon:

Skall jag behöva citera mig själv för att du skall förstå?

Kortfattat har du här det jag skrev innan. Rent tekniskt har Plasma I DAGSLÄGET följande fördelar:

Storlek - plasma tv kan tillverkas i större storlek. storlek är viktigt så är det bara. 65" > 50". det är alltså inte tekniskt möjligt att idag tillverka större OLED.

Rörelseupplösningen- OLED har bara 300 linjer upplösning! Plasma har 1080. Svårt att förstå? En ren teknisk begränsning i dagsläget

Livslängd - OLED har problem med blåa dioden som dom TROR ha sig löst men detta vet man inte. Plasma är tekniskt överlägsen här då man löst all sån här bullshit.

Med detta sagt så har ju OLED fortfarande svindlande MYCKET BÄTTRE kontrast än plasma i -->dagsljus<-- och ganska mycket bättre i mörkt rum med. Och kontrast är som du säkert vet det viktigaste för hur man upplever bildkvalitén. OLED har inte heller buzzing. Så klart OLED kommer ta över men det kommer ta flera år. OLED har ju otrolig potential men det är puckat att köpa en tv för typ 100 lax som inte heller är totalt överlägsen i alla tekniska aspekter.

Ja men det är inte det jag frågar efter. Skillnaden i dagsläget är inte så intressant för om alla bara tänkte så hade vi fortfarande suttit på 28" CRT för ny teknik har alltid massa nackdelar och är alltid dyr i början. Det krävs att några early adopters går in och drar igång försäljningen så det börjar dra in pengar och som dessutom testar tekniken så den kan utvecklas och bli bättre. Så de flesta av de nackdelar du listar är samma som plasma hade i början.

Jaså den här 65" OLED med UHD-upplösning finns inte?
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/...
Du får nog ringa Samsung och tala om det för dem. Samsung har för övrigt också visat upp en 98" OLED i deras extremt exklusiva S9-serie. LG har också visat en 77" OLED med UHD så du får ringa dem också och tala om för dem att deras nya paneler inte går att bygga. Det intressanta är att det inte finns en tydlig övre gräns för OLED-skärmar. Du kan tapetsera med OLED och får en hel vägg som TV.

Än en gång, i dagsläget. Vad är det som är svårt att förstå? Det är något som är lösbart. Man vet till och med hur man ska lösa det.

Så för säkert femte gången, har plasma några tekniska fördelar över OLED?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk

55Vt60 beställd, gäller att passa på innan dem tar slut.

Visa signatur

"?"

Permalänk
Medlem

Man brukar säga allmänt, "om man ser på saker som rör på sig, köp plasma, om det är stillbild, köp lcd."

För övrigt, kom panasonic upp i pioneer kuro klass? syftar på zt60, vet att dom tidigare modellerna kom inte upp i samma kvalité iaf.

Permalänk
Skrivet av Zotamedu:

Ja men det är inte det jag frågar efter. Skillnaden i dagsläget är inte så intressant för om alla bara tänkte så hade vi fortfarande suttit på 28" CRT för ny teknik har alltid massa nackdelar och är alltid dyr i början. Det krävs att några early adopters går in och drar igång försäljningen så det börjar dra in pengar och som dessutom testar tekniken så den kan utvecklas och bli bättre. Så de flesta av de nackdelar du listar är samma som plasma hade i början.

Jaså den här 65" OLED med UHD-upplösning finns inte?
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/...
Du får nog ringa Samsung och tala om det för dem. Samsung har för övrigt också visat upp en 98" OLED i deras extremt exklusiva S9-serie. LG har också visat en 77" OLED med UHD så du får ringa dem också och tala om för dem att deras nya paneler inte går att bygga. Det intressanta är att det inte finns en tydlig övre gräns för OLED-skärmar. Du kan tapetsera med OLED och får en hel vägg som TV.

Än en gång, i dagsläget. Vad är det som är svårt att förstå? Det är något som är lösbart. Man vet till och med hur man ska lösa det.

Så för säkert femte gången, har plasma några tekniska fördelar över OLED?

Till att börja med så pratar vi inte om vad som är tekniskt möjligt med OLED vs. Plasma vi pratar om vad det finns att köpa i butik idag.

Vad gäller storlek är det möjligt att det finns prototyper. En prototyp är inte samma sak som att det finns i affären. Panasonic har visat en 158" plasma eller liknande. Försök att hitta den på din lokala SIBA-butik...

Och nej den tv:n du länkar till finns inte. Läs själv vad du länkar till den där är en vanlig LED-tv som också råkar vara UHD. LED-tv är inte OLED. Känns som att folk bara trollar nu så jag lägger ner denna diskussion.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Ja men det är inte det jag frågar efter. Skillnaden i dagsläget är inte så intressant för om alla bara tänkte så hade vi fortfarande suttit på 28" CRT för ny teknik har alltid massa nackdelar och är alltid dyr i början. Det krävs att några early adopters går in och drar igång försäljningen så det börjar dra in pengar och som dessutom testar tekniken så den kan utvecklas och bli bättre. Så de flesta av de nackdelar du listar är samma som plasma hade i början.

Jaså den här 65" OLED med UHD-upplösning finns inte?
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/...
Du får nog ringa Samsung och tala om det för dem. Samsung har för övrigt också visat upp en 98" OLED i deras extremt exklusiva S9-serie. LG har också visat en 77" OLED med UHD så du får ringa dem också och tala om för dem att deras nya paneler inte går att bygga. Det intressanta är att det inte finns en tydlig övre gräns för OLED-skärmar. Du kan tapetsera med OLED och får en hel vägg som TV.

Än en gång, i dagsläget. Vad är det som är svårt att förstå? Det är något som är lösbart. Man vet till och med hur man ska lösa det.

Så för säkert femte gången, har plasma några tekniska fördelar över OLED?

http://www.digitaltrends.com/home-theater/oled-vs-plasma-whic...

Priset :D, men är det en teknisk lösning?

Permalänk
Medlem

Och även livsspannet och storleken, änsålänge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Imdak:

Man brukar säga allmänt, "om man ser på saker som rör på sig, köp plasma, om det är stillbild, köp lcd."

För övrigt, kom panasonic upp i pioneer kuro klass? syftar på zt60, vet att dom tidigare modellerna kom inte upp i samma kvalité iaf.

Panasonic gick till och med om pioneer med sin senaste tv-serie. Nu har jag inte läst alla eller ens hela tester utan bara på kontrast å svärta testerna, det pioneer var mest känd för.

http://www.trustedreviews.com/Panasonic_tvs?att_188%5B0%5D=Pl...

Permalänk
Medlem
Skrivet av HElephant:

Om du menat det hela tiden så har du haft fel hela tiden. LCD är inte beroende av LED och LED är inte beroende av LCD. LEDs används på många fler ställen än bara bakgrundsbelysning vilket som betyder att LED != LCD + LED.

Här har du en LED.
http://mcutips.com/wp-content/uploads/2013/09/LED-400.jpg

Menade ju saklart led TV...-.-

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Jaså den här 65" OLED med UHD-upplösning finns inte?
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/...
Du får nog ringa Samsung och tala om det för dem.

Satt du verkligen i tron att det fanns en 65" 4K OLED ute på marknaden?