Hyper-V.... Hur får jag med mig USB?

Permalänk
Medlem

Hyper-V.... Hur får jag med mig USB?

Tjena!
Jag har precis installerat gamla hederliga Windows 2000 och Windows XP i två olika virtuella datorer med hjälp av Hyper-V i min Windows 8.1 burk.

Jag behöver få med mig USB portarna in i Hyper-V då jag har ett instrument som ska läsas av i en äldre Windowsmiljö än den jag normalt kör.
Hur får jag med mig USB in i en virtuell Hyper-V dator?

Visa signatur

//Niklas Johansson

Permalänk
Medlem

Tjena,

problemet här är tyvär att du inte kan köra "enhanced mode" på dessa gamla OS. Om du hade gjort det hade du kunnat få med dig USB direkt in i virtuella maskinen.

Nu måste du använda dig av nångon 3dje-parts lösning tyvär. Länkade i en annan tråd om detta , kan se om jag hittar.

Dock ej testat denna,

http://www.incentivespro.com/hyper-v-usb.html

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Rekordmedlem

Det borde fungera i vmware.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det borde fungera i vmware.

Det fungerar garanterat i vmware, kör det själv. Vmware Player är gratis.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Datavetare

Har inte heller lyckas mappa in vare sig serieportar eller USB in Hyper-V gäster. Serieportar har jag sett uttalande på MSDN att det explicit inte stöds av Hyper-V (med många upprörda kommenterar kring hur MS tänkt sig att man ska administrera vissa typer av gäster då...).

Har sett kommenterar om att det fungerar i vmware (finns ju även i denna tråd) och vet av egen erfarenhet att båda fallen också fungerar i VirtualBox.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Kör själv Hyper-V med ett antal servrar hemma. Den enda lösningen som jag kan rekommenderar är en USB-nätverksserver, har labbat lite med gen2 maskiner men tycker inte att det fungerar bra.
Kör själv en från Classe som funkar 99 av 100 gånger (kör Tellstick Duo och en 1-wire adapter på min).
4 USB portar som kan hanteras av olika VM. Kräver dock att en applikation installeras på respektive maskin som ska ha tillgång till USB enhet.

Permalänk
Medlem

Plockade fram en gammal skrotburk - installerade WIndows och använde den istället. Betydligt jobbigare men det fungerade.

Tack ändå!
Ska kika vidare på USB-nätverksserver då jag själv är sugen på en Tellstick variant privat!

Visa signatur

//Niklas Johansson