Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Geforce Experience delar och strömmar spel till vänner över internet

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickeh2k:

Vilket program är det AMD har? Har för mig att jag hört något om det, men det som jag skulle säga gör att Shadowplay sticker ut från konkurrenterna är att det tar mer eller mindre 0 systemkraft. Du kan spela in i 1440p och 60fps med 1-2fps inverkan mer eller mindre.

Med Shadowplay så kan plötsligt en väldigt stor del personer nu spela in sitt gameplay som annars inte hade varit möjligt för att man har för klen hårdvara i form av gpu, cpu eller disk. Jag använder uteslutande FRAPS eftersom det ger bättre kvalité på raw-filerna men om jag skulle ligga på säg strax över 60fps i ett spel med full överklock och sen börja spela in med FRAPS så hade det inte längre varit möjligt att ligga på samma fps, det är här som Shadowplay är den stora vinnaren.

Det kvalitétstapp du får på raw-filerna kompenserar långt väl prestandapåverkan, många gånger är det svårt att ens urskilja skillnaden på den färdiga spelvideon när YT komprimerat sönder den efter uppladdning.

Angående spelbundles så är det väl inget nytt och inget jag någonsin skulle fundera över att välja det ena eller andra tillverkaren för, det är ju prestandan man är ute efter, inte spelet det blir väl mer som en kul bonus. I dagsläget så ser jag Shadowplay som en stark USP för det gröna laget, men jag ska erkänna att jag har noll koll på AMDs motsvarighet, visste inte ens att det fanns så upplys mig gärna

AMD jobbar med Raptr och erbjuder därvia en Shadowplay liknande funktion, drar något mer än Shadowplay men fortfarande otroligt mycket mindre prestandatapp än Fraps. Själv föredrar jag OBS både för att spela in och för att streama, mestadels för att man kan ha flertalet knappar som Push to talk, och att det är möjligt med PTT öht. Raptr har vad jag vet i stort sett alla funktioner som funnits i Geforce Experience hitintills.

Visa signatur

i7 12700, 3080 ti, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

@tysonayt: raptr är fortfarande mycket mer krävande än vad shadowplay är, just det som är skillnaden.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Skrivet av Zemlan:

Har aldrig använt det med mitt kort, så jag vet inte hur det fungerar men AMD har ju också en funktion som gör exakt samma sak som shadowplay, så du är medveten om att det inte är något unikt för nvidia, vill man spela in det man gör är inte nvidia ett givet val dvs. Du kanske visste detta förstås men jag nämner det i alla fall för många där ute verkar tro att shadowplay är helt unikt och utesluter AMD av fel anledningar.

De andra "finesserna" du nämner vet jag inget om dock

Förövrigt en cool sak detta antar jag, lite kluven. Känns som en sak ytterst få kommer ha nytta av spontant... Svårt att säga. Visst, man köper ett coolt spel och polaren undrar hur spelet är, är det värt att köpa?... Ptja, låt han/hon testa det på sin egen dator via din då vettja? Sen avgöra om han/hon vill köpa det. Där ser jag stor potential, alla har inte polare som bor på gångavstånd tex.

För få spel har co-op lokalt numera på PC för att man ska ha nytta av den biten känns det dock som.

Det enda trista med det hela är ju då det obligatoriska kravet båda parter verkar behöva ett nvidiakort. Tänk om polaren tex vill testa något som dennes dator inte klarar av, men han/hon är villig att kanske uppgradera om ett visst spel är bra nog eller något. Kanske inte äger en speldator alls men är inne på att investera. Ptja, eller om polaren rentav har AMD. Då är det ju kört. Nu kanske det finns begränsningar som gör att det krävs ett kort från båda parter men spontant tänker jag: Nej.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, såklart att jag vet att det inte är unikt. Men när det släpptes hade inte AMD något liknande. då gick man från fraps till SP och det var då jag köpte mitt 780.
Nvidia pushar hårt för gforce experince och allt man kan göra med det. Tvivlar inte att motsvarande finns hos AMD, men inget de skryter om direkt