köpare påstår att varan inte längre fungerar

Permalänk

köpare påstår att varan inte längre fungerar

Tjenare!

Detta kanske inte har någon betydelse i det nuvarande ärendet, men jag berättar ändå att jag försökte sälja samma vara för några veckor sedan då någon var intresserad av den, köparen bad om en film där jag startar upp surfplattan och går igenom inställningarna vilket jag gjorde, dock avböjde hon efter filmen.

Nu till dagens problem

Tidigare under dagen lyckades jag äntligen sälja min denver surfplatta (cirka fem år gammal, detta stod i annonsen)

Har använt plattan flitigt de senaste veckorna (har annars stått på hyllan de senaste åren och jag har tagit fram den lite då och då) och då jag skulle träffa köparen omkring 12:20 så bestämde jag mig för att radera mina gamla videofiler samt bilder.

Satte även på och stängde av plattan, för att se att allt fortfarande fungerar korrekt (det gjorde den)

Satte sedan även på den för att ta med till henne så att hon kunde gå igenom inställningarna på plats, visade hur man stänger av och sätter på, gick igenom lite vad man kan göra m.m (hon kontrollerade själv den, scrollade runt lite med fingret på skrivbordet)
därefter godkände hon den och vi stängde av den tillsammans.

Båda parter var nöjda.

Tills man blir uppringd och köparen påstår att varan inte fungerar överhuvudtaget.

Förklarade då för henne att hon måste ladda den, då hon hämtade produkten var den inte full laddad.

Dock så ändrar hon sig inte och påstår fortfarande att den inte fungerar, sade till henne att hon bör sätta den på laddning ett tag och pröva igen vid 15:00 tiden.

Jag ringde upp henne och förklarade för henne att jag kommer förbi hennes adress omkring 15:30 för att visa hur man sätter på maskinen ifall hon inte lyckas.

Det jag kan tänka mig om problemet är att hon trycker på fel knapp då det finns en volymknapp samt en påslagnings knapp precis bredvid varann. (visade detta)

Alternativt att batteriet är slut och att hon måste ladda den först och främst innan hon startar igång den.

Efter att hon gav mig sin adress så bestämde jag mig i alla fall för att besöka henne, och visst, plattan var stendöd.
Gick inte alls längre att starta igång den, tycker att det var lite märkligt då vi båda gick igenom den på plats och den fungerade fint.

Även att jag hemma kunde sätta på den utan problem, men att efteråt när hon har köpt den så fungerar den inte längre.

Kan tänka mig att felet ligger i att hon har antingen tappat den eller bytt ut den, det finns också möjligheten att den faktiskt har dött helt och hållet.

När jag nämner om att hon kanske har bytt ut den, fick mina tankar att rulla igång (sade inget om det, utan tänkte för mig själv och tyckte det var lite märkligt)

Skalen som håller ihop surfplattan (främre och bakdelen) har en springa, lite svårt att förklara, men jag har alltid lagt märke till att denna springa har varit lite öppen?, men när jag tog tag i den hon gav mig så var den alldeles slät och fin.

Har fått en hel del sms från hennes sida nu, där hon förklarar att hon har bara varit ärlig och att hon även har barn, vilken jag kan bekräfta (well jag såg ett barn i alla fall)

Just nu känner jag mig lite som ett avskum, visst det kan vara så att den bara har dött, men kan inte släppa tanken att det har hänt något med den och hon inte vill erkänna det.

Vad tycker ni alla andra som läser detta just nu?

Permalänk
Medlem

@Creaturez:

Ta hem plattan och kör ett datarecoveryprogram på den å se om någon av dina gamla filer dyker upp, då har hon
i alla fall inte bytt den.

Är det din gamla platta så får väl ditt/hennes samvete avgöra kanske

5 år gammal, klart den faktiskt kan gå paj?

Hoppas det löser sig

Visa signatur

Jag dricker öl med sugrör, och litar inte på betong

Permalänk
Medlem

Ansvaret övergår till köparen vid affär om inget annat avtalats

Permalänk
Medlem

Fungerade den när ni gick igenom den och hon godkände den så är det en avslutad transaktion. Jag kan förstå att allt känns inte bra men har du varit ärlig med allt så har du ingen anledning att känna dig som avskum

Permalänk

Hon testade den hos dig och den fungerade. Den såldes i befintligt skick. Jag har jobbat mycket i kundtjänst och hört alla snyfthistorier som sedan visar sig vara ren lögn (framförallt jag har barn, jag har inte pengar, jag har någotannatovidkommande). Min åsikt är att du har gjort din del och att hon får stå sitt kast oavsett om hon hade otur eller bytte ut plattan mot en trasig.

Permalänk
Medlem

Jag skulle behålla pengarna och gå vidare. Du demostrerade för köparen att den funkade före köp. Du har egentligen ingen skyldighet att ersätta nått. Kvinnan har haft bara extremt otur.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gaming: i7 8700k@4.9Ghz | MSI Z370 Tomahawk | 3080 Tuf oc | Gskill 4X4gb@3Ghz | 1.2 TB med ssd's | Evga 1000 P2

Permalänk
Medlem

I och med att ni var överens efter att ni gått igenom den tillsammans tycker jag att affären är klar för din del, men man har ju ett hjärta också. Känns ju lite skumt om du inte riktigt känner igen plattan, det där med hur skalet sitter ihop kan ju vara en sak som signalerar att något är skumt, men svårt att säga utan direkta bevis.

Det jag inte gillar är att hon tar upp att hon har barn. I vilket syfte? Snyftsyfte eller menar hon att det kan vara barnen som gjort något?

Visa signatur

Data: B650 + 7800X3D + 4080 Super + 64GB (2x32) + 2TB T700 + 850W
Ljud: Cambridge Audio DacMagic + SPL Phonitor 2 + AKG K812
Bild: MSI MAG 274UPF (27" 4K)

Permalänk

Ja det verkar som om flera här är riktiga bilförsäljare, tuffa hårda o backar inte, sålt är sålt.
Jag däremot tror oftast det bästa om folk, då jag själv anser mig vara en vänlig själ.

Nu skall du självklart göra som du själv vill, men hade det varit jag hade jag tagit tillbaks den, inga frågor frågade.

Hade det gått en längre tid, typ veckor eller mer hade jag nog också varit bilhandlare :), men inte då det händer så där dan efter..

men ack o ve ,, lita på din inre röst tycker jag.

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk
Medlem

Antingen har hon haft en väldig otur eller också är det en bluff, bara för att man har barn så betyder det inte att man inte skulle kunna göra något sådant. Ansvaret ligger inte på dig.

Permalänk
Medlem

@Creaturez:
"jag har barn"
Varför är det relevant? Det är en person som söker sympati. En person som köpt en pryl som omedelbart gått sönder är arg och irriterad, var hon arg och irriterad? Eller försökte spela på dina skuldkänslor?

Permalänk

@str8forthakill:
Nä hon såg inte speciellt arg eller irriterad ut, en annan sak som jag smsade henne för ett litet tag sedan, var att jag erbjöd pengarna tillbaka då den faktiskt kan ha lagt av naturligt då den är så gammal, dock förklarade jag att jag inte har tillgång till bil på hela veckan och kan inte ta bussen, så hon får ta sig till mig, men det var inte intressant att göra då vi bor cirka 7-8km ifrån varann, hon hade varken tid, pengar eller ork att promenera så långt.

Erbjöd mig då att sätta in pengar på hennes konto, men det hade hon tydligen inte heller, så nu har vi (iaf jag) släppt det hela, förklarade för henne att hon får gärna ta detta vidare ifall hon önskar det (anmäla mig, stämma, eller vad nu hon kan göra)

Tack för alla svar

Permalänk
Medlem

Hur mycket är en 5 år gammal Denver värd? Kan inte vara många hundralappar.
Jag tycker du har agerat helt rätt.

Visa signatur

Asus Z170 Pro Gaming | i7 6700k | 16Gb Corsair Vengeance 2666 Mhz | ASUS Strix GTX 1070 | Samsung SH-S203B|Samsung 850 EVO 500GB SSD |2 TB HDD | Antec P182 | Corsair AXi 860w | H212 Evo | Win10

Permalänk

@f@boy:

300:- på annonsen, men det var lite väl mycket, så hon frågade om jag kan dra ner det till 225:- (inga problem för min del då jag äntligen blir av med den, tänkte jag)

Permalänk
Hedersmedlem

Du har gjort det du har kunnat och bra mycket mer därtill. Jag tycker som de flesta andra här att du har gjort rätt och att det luktar lite skumt om det hela.

Permalänk
Medlem

samt med en sån liten summa är ingen intresserad att ta upp i domstol

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gaming: i7 8700k@4.9Ghz | MSI Z370 Tomahawk | 3080 Tuf oc | Gskill 4X4gb@3Ghz | 1.2 TB med ssd's | Evga 1000 P2

Permalänk
Medlem

denver är ett riktigt skit märke, att dessutom köpa en 5 år gammal surfplatta kan man ju fan inte förvänta sig något annat. Du är inte skyldig henne något det stod i annonsen hur gammal den var och då har hon ju accepterat detta. Förstår inte varför folk inte bara köper den absolut billigaste i butik istället om man inte har speciellt höga krav då har man åtminstone garanti och inte köpa en jättegammal platta för några hundralappar..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Creaturez:

När jag nämner om att hon kanske har bytt ut den, fick mina tankar att rulla igång (sade inget om det, utan tänkte för mig själv och tyckte det var lite märkligt)

Skalen som håller ihop surfplattan (främre och bakdelen) har en springa, lite svårt att förklara, men jag har alltid lagt märke till att denna springa har varit lite öppen?, men när jag tog tag i den hon gav mig så var den alldeles slät och fin.

Jag noterar alltid serienummer på prylar jag säljer för att säkerställa att det är rätt produkt om någon köpare påstår att det är trasigt.
Har hänt att jag fått tillbaka hårddiskar där säljaren bytt till defekta.
Du kan ta ett foto med serienummer så kan du bevisa om någon försöker sig på ett "byte".

Permalänk
Medlem
Skrivet av SUMITOMO:

Jag noterar alltid serienummer på prylar

Boom.

Man tror lätt att man kommer ihåg precis hur grejen ser ut men, när man står där och känslorna går igång och man tvekar på någons ärlighet så... Alla bör göra detta.

Permalänk
Hedersmedlem

@SUMITOMO: Bra tips! Själv tar jag alltid en bild med mobilen där numret syns.

Jag har sålt en hel del hårddiskar men tack och lov aldrig råkat ut för så oärliga köpare. Troligen hade jag blivit direkt elak om någon idiot försökt den valsen med mig.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

@Creaturez: Jag tycker du gjorde rätt som erbjöd pengarna tillbaka. Inte för att man alltid ska göra detta då det finns många rövare där ute.

Men det är framförallt en låg summa på en rätt obefintlig sak, hellre vara utan platta och pengar för att den gnagande lilla känslan i bakhuvudet.

Har personen inget bankkonto (som denna vill ge ut) så känns det som att det är skuldsanering eller annat på gång då alla transaktioner in på kontot registreras och går till skulder.

@SUMITOMO:
Skall jag definitivt ta till vana att göra. Bilder på samtliga Serienummer vid försäljning.

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin