Skärmar slocknar, dator fortfarande igång

Permalänk
Medlem

Skärmar slocknar, dator fortfarande igång

Båda mina skärmar slocknar ibland helt random, men datorn kör fortfarande. Starta om skärmarna ger ingenting, så får starta om datorn varje gång det händer. Har inte haft några som helst problem tidigare med detta och har då haft datorn i flera år. Flyttade nyligen från Skåne till Stockholm och nån vecka efter det började det strula. Lagom störigt när en spelar Moba och skärmarna slocknar mitt i en match.

Vad kan det vara som orsakar detta egentligen?

Permalänk
Medlem

Får de fortfarande ström aka knappen lyser? Isåfall kan det vara ett kabelfel...

Visa signatur

Gigabyte GA-Z77X-UP7 | i7 3770K 3.5 GHz | Crucial Ballistix Elite DDR3 1600 MHz 4x4 GB | Crucial M500 240GB SSD | Seagate Desktop 3TB 7200rpm 64MB | Corsair H80i | Gigabyte GTX 970 Windforce G1 Gaming 4GB SLI | BitFenix Ronin | Be-Quiet Dark Power Pro 10 750 W | Asus Xonar Essence STX
Inet Fraktfritt

Permalänk
Medlem

De får fortfarande ström, ja. Okej, tack, ska prova byta ut kablarna då!

Permalänk
Bildexpert 📺

Ifall båda skärmarna konsekvent slocknar samtidigt varje gång har du rimligtvis ett problem hos grafikkortet.

Permalänk
Medlem

@fojlop: Hur har det gått? Hjälpte det med nya kablar?
Hijackar lite!
Jag har nämligen samma problem, haft ett GTX 780 kort i strax över två år. Inget ända problem förens nu senaste veckan har det börja hända exakt samma sak som för dig.
Mitt i ett game så slocknar skärmen och det står "no signal detected" medans man hör spelet fortsätta i ljudet. efter en stund fryser datorn och startas om. Eventuellt att man själv startar om den. Händer även ofta direkt när jag stänger av spelet och man skall återgå till windows, så slocknar allt.

Jag hade samma problem en gång förr i tiden då jag hade ett 8800 gt. och det hände direkt då från jag köpt den.Lyckades dock googla till mig då, att eftersom just det kortet jag hade var överklockat från fabrik, så kunde det vara felet, varpå jag skaffade ett program och gick in och klockade ner kortet några snäpp och det löste problemet.

Så jag tänkte ju direkt testa samma sak nu, men det verkar inte som det funkar med nvidias egen kontrollpanel. Har justerat ner värdena rejält, men enligt GPU-Z så kör grafikkortet fortfarande på samma värden som innan?!
Vet någon något annat program som rekommenderas för att clocka ner grafikkort?

Permalänk
Medlem

Jag skaffade ett nytt grafikkort, EVGA Geforce GTX 1060 SC blev det till slut. Mina problem har slutat i och med det nya grafikkortet. Antar att det var det som var problemet - då båda skärmarna slocknade exakt samtidigt så kändes det som enda logiska lösningen.