hjälp en liten och lätt person välja rätt gamingstol

Permalänk
Medlem

hjälp en liten och lätt person välja rätt gamingstol

nu är det dags att köpa mig en schyst gamingstol eftersom min uråldriga kontorsstol håller på att gå sönder.
Jag har kollat på en del stolar från DXracer. Dock så är det ganska svårt att välja rätt model. Jag är 165cm lång och väger ca 60kg, jag är väldigt liten med andra ord. Jag vet som inte vilken model som är bäst för min storlek. Vad tror ni?

Permalänk
Medlem

Jag väger nästan lika som dig men jag är 183cm. Jag änvänder DXracer iron stolen. Jag tror den kan passa dig.

Permalänk
Medlem

Om du har någon möjlighet öht att åka och prova lite olika stolar så gör det!!

Jag har själv en DXracer King, 186cm 80kg

Permalänk
Medlem

Här kommer jag med det som alltid nämns i stoltrådar: Det bästa du kan göra är att köpa en Kinnarpsstol. Något dyrare men helt klart otroligt mycket bättre och bekvämare. Prova dom i en Kinnarpsbutik om du har någon i närheten.

Själv hade jag en DXRacer King och var otroligt missnöjd. Fick ont i baken och kände mig som en 80-åring efter att ha suttit ganska korta stunder t.o.m. Lyckades sälja den för 2000 spänn men förlorade 2000 spänn på det köpet, dvs stolen kostade 4000. Hur som köpte jag en Kinnarpsstol och den är oerhört mycket bättre, mycket nöjd med den.

Visst, de kostar en ansenlig mängd mer men hur ofta köper du en stol och hur ofta används den liksom? Det är lätt värt att investera i en riktig stol som är skön och har bra ergonomi.

Permalänk
Medlem

Jag har kollat lite på DXracer stolar och denna stol ser lite intressant ut, https://www.maxgaming.se/formula-series/formula-f11-nw
Det är rätt viktigt att stolen är gjord av tyg och inte fakeläder eftersom jag har katt, Men vad tror ni om stolen jag länkade.

Permalänk

Satsade också på en kontorsstol i tiderna. Den kostade visserligen en slant (ca 600 €), men har hållit perfekt i över 12 år nu. Och då är jag 130 kg/195 cm. Den inköptes från ISKU här i Finland, motsvarar säkert en Kinnarps...

Har ingen efarenhet av DXracers, men har sett ett antal reportage om tvivelaktiga "gamerstolar" där tillverkarna mutar Twitch-spelare med gratisprodukter för att få reklam. Produkterna visar sig sedan vara rejält undermåliga, men Twitch-streamers har det inte så fett, så alla kickbacks känns.

Permalänk

Som eurodance sa så har jag också haft en DXRacer King i några år, lädret började nötas bort rätt fort på ena sidan och får ont i baken av den när jag sitter längre stunder. Sen med fakeläder så får man också enorma svettningar på rygg/röv. Har själv kollar på att köpa något som Vertagear Triigger som jag har väntat på länge. Men då kostar den ju rätt mycket också.

Visa signatur

AsRock Z77 Extreme4
Intel I7 3770k 4.2GHz
Gigabyte GTX 980Ti G1 Gaming
16GB Corsair Vengeance 1866MHz
Crucial MX100 512GB SSD