Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Köpråd: BT/Wifi högtalare till hemmet

Permalänk
Medlem

Köpråd: BT/Wifi högtalare till hemmet

Hej!

Det jag söker är någon form av högtalare som ska vara relativt smidig och som går att sätta i köket, alt hallen. Det ska vara fullgott ljud att kunna ha hemma och "fylla" lgh med (2:a). Har sneglat på både olika wifi-högtalare och BT-högtalare men vet inte riktigt vad som uppfyller önskemålen bäst. Det ska helst vara så att den bara ska hoppa igång när man öppnar ev. app i telefon alt. att man bara behöver trycka på en knapp eller liknande.

Budget är max 1500:-, men helst lägre. Hellre bang for the buck än ett välkänt märke.

(OM det överhuvudtaget är möjligt så hade det var extra gött att kunna koppla högtalaren till TVn med aux eller coax vid tillfälle.)

Tack på förhand!

Permalänk

@andnel: Kollat beg. marknaden?
En Sonos Play 1 går loss på ca 2500 ny, så en beggad kanske kan vara något?

Permalänk
Medlem

https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/hogtalare/ACTONBT...
Där har du en som är på rea just nu. Hade funkat, annars är det nog begagnat som gäller eller invänta nästa veckas erbjudande från alla företag

Visa signatur

|CPU: I5 9600K | MB: ASUS Z97 PRO GAMER |RAM: Corsair 16GB Vengeance LP |GPU: GTX 1070 | PSU: EVGA Supernova G2 750W | Kylare: NZXT Kraken X61 |Burk: NZXT H440 |

Permalänk
Inaktiv

@andnel
Har en Wifi högtalre med inbyggd chromecast och tycker att just denna funktion i högtalaren är helt fantastisk. SÅ mitt råd till dig är att lägga till den parametern när du letar efter högtalare.
Vad jag hittade i Sverige när jag letade så är det enbart Sony som sålde dessa. Men om tittar utomlands så fanns det ett större utbud. Detta kan dock säkert ha ändrats. Samman ställning ifrån google med vilka högtalare som har detta inbyggt. https://www.google.com/intl/sv_se/chromecast/built-in/audio/

Apple är på väg att släppa en liknade lösningen. Dock problemet med deras är vad jag ser att de ligger i dagsläget efter google med att få sin trådlösa sädningsteknik i appar. Apple har precis gjort sin airplay teknik öppen så att man kan komma åt och jobba med den

Permalänk
Medlem

Jag kör med en Harman Kardon Onyx Studio, som jag tycker ger riktigt kraftfullt och bra ljud. Just nu är det ju den 2 generationer nyare Onyx Studio 3 som gäller. Det enda jag skulle kunna säga som nackdel är att batteritiden kunnat vara bättre (ca 4-5 timmar som mest). 3:an ska även ha stöd för parkoppling med en till högtalare, samt AUX.

Jag ser att den just nu bara säljs för 3990:-. Men jag får mail stup i kvarten om att den säljs för 1290 hos Dustin, Komplett, etc (syns väl i prishistoriken på prisjakt). Så jag skulle rekommendera att du lägger en prisbevakning på den och väntar tills de har "kampanj" igen (om du nu inte har väldigt bråttom).

Permalänk
Medlem

Tack för alla svar! Sonos har jag sneglat på, men begagnatmarknaden brukar inte dumpa priserna nämnvärt på den högtalaren.
Ang. chromcast så nyttjar jag det på TVn och funderar därför på att köpa Chromecast audio (då kanske wifi/BT-funktionen går förlorad i och för sig?).

De två högtalare som jag sneglat mest på är
Creative Soundblaster Roar Pro
http://cdon.se/hemelektronik/creative-sound-blaster-roar-pro-...

JBL Charge 3
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/bluetooth...

Det lutar mer åt Creative i nuläget dock.

MEN, eftersom jag tänker på chromecast audio, så kanske jag nödvändigtvis inte behöver skaffa en högtalare med massa lullull-funktioner. Finns det andra bra högtalare att köpa för lägre pris om jag istället vill nyttja CC audio?

Permalänk
Inaktiv

@andnel
Äger följande högtalare https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/bluetooth... . Den funkar med chromecast och jag hade turen att få tag i 2 till bra pris. Så jag har den i en stero variant. Den låter bra och fyller huset. Har den stående centralt i huset. Dock så skulle jag inte klassa mig själv som audiophile. Har sökt på prisjakt och fått fram ederas lista med chromecast högtalare: https://www.prisjakt.nu/kategori.php?b=s330408089 .