Fall Creators update med Fluent Design?

Permalänk

Fall Creators update med Fluent Design?

Vart tog Fluent Design vägen? Gränssnittet skulle ju bli uppdaterat, men jag märker absolut ingen skillnad. Var har man gömt undan inställningarna? Man ska visst kunna ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara. Även en sorts brus-effekt ska ha lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus. Men var finns inställningarna?

Vet någon här något om detta?

Permalänk
Avstängd

Fluent design finns inte riktigt i Windows i stort än, men däremot i vissa appar som kalkylatorn och Groove Music. Vet inte vart du hört att det skulle finnas men det stämmer inte.

Permalänk

Tre exempel på artiklar med Fluent Design

@snajk: Sweclockers skriver så här i en egen artikel:
"...där en av de stora är ett uppdaterat gränssnitt som Microsoft kallar för Fluent Design"
Artikeln finns här: www.sweclockers.com/nyhet/24592-microsoft-slapper-windows-10-...

Nordic Hardware skriver "Utseendet på operativsystemet har också fått sig en uppdatering. Nu har Microsoft implementerat “Fluent Design” som låter användare ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara, även en sorts brus-effekt har lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus."
www.nordichardware.se/nyheter/microsoft-slapper-loss-fall-cre...

Även PC för alla skriver om det:
"På tisdag är det dags för Windows 10 Fall Creators Update, den senaste uppdateringen för Microsofts operativsystem.
En av nyheterna är Fluent Design, ett uppiffat gränssnitt som ersätter den tidigare Metro-designen. Det nya utseendet är ljusare och erbjuder mer djup än det tidigare. Dessutom har en del animationer och effekter bytts ut."
https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.690734/microsoft-visar-upp-...

Konstigt att man på tre olika ställen skriver om samma sak, men som inte stämmer. Noll koll alltså?

Permalänk
Medlem

Windows 10 har nästan blivit som ett konstant Early Access-spel. Halvt implementerade nya features som inte riktigt är klara.

Såg på Neowin att det "läckt" ett par bilder från mer "Fluent design" för nästa uppdatering om ett halvår.
https://www.neowin.net/news/some-fluent-design-implementation...

Jag gillar Windows 10 överlag, men Microsoft gör en del korkade saker som får mig att skratta.

Permalänk
Medlem

@Stemikand: Här har du lite information om "Fluent Design" https://www.windowscentral.com/whats-new-microsoft-fluent-des...

Allting släpps inte på en gång...

Permalänk
Avstängd

@Stemikand: Tja, lite konstigt är det förstås. Sannolikt har någon journalist/bloggare blandat ihop koncepten lite mellan det som MS visade som framtiden med designspråket och att de sa att första vågen skulle börja rullas ut nu, och sen har andra plockat upp den artikeln och översatt eller så, kanske har också fler nyanser försvunnit i översättningen till svenska vilket inte är så ovanligt. SC och NH har ju bra artiklar recensioner och så men nyheterna är ju oftast omskrivningar eller översättningar av andra nyheter, vilket ju gäller många liknande sidor. PC för alla bör man inte lägga någon större vikt vid.