Permalänk

Tv och HDMI funktion

Lustig titel kanske men iaf..

När man har olika HDMI kopplade till tvn och harman rätt inställt så hoppar tvn till rätt ingång så att säga. Men tvärtom, vill att om jag t ex stänger t ex Chromecast eller nån annan att tvn hoppar tillbaka till föregående insignal tex digital boxen i mittfall. Irriterande att hela tiden måste välja tillbaka med fjärren rätt ingång. Skall väl funka?

Permalänk
Medlem

Vad är det för tv?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Skrivet av Mega-Dark:

Vad är det för tv?

Skickades från m.sweclockers.com

Har en äldre Sony bravia D3000. Finns detta överhuvudtaget? Skulle vilja att t ex En HDMI ingång är prioiterad. Nu har jag en digital box på 1:an och den är alltid igång. Startar Chromecast eller ATV ibland beror på vad man vil göra. När man sen kopplat ifrån nån så måst man ju byta tillbaka till rätt HDMI ingång i detta fall ditgital boxen manuellt. Köpet att detta kanske inte funkar på min men hur är det på nyare?

Permalänk
Medlem

TV nej, men HDMI switch med auto sense port priority ja.
Ex:
https://www.hdtvsupply.com/hdmi-switch.html

Visa signatur

AMD 5900X|ASUS X570-E|Corsair 32GB 3200Mhz|Samsung 990 PRO 4TB + 980 Pro 1TB|ASUS TUF 3080 OC |LG 38GN950-B|Fractal Design Define R6 USB-C|Corsair RM1000X v3|Noctua NH-D15 SE-AM4|Corsair K70 RGB LUX|

Permalänk
Bildexpert 📺

@mattias_jo1: Finns två problem här. Det ena tekniskt, det andra kognitivt.

Den tekniska problematiken ligger i att det inte helt enkelt för TV:n att veta huruvida dina källor stänger av sig eller endast ska synka om för att ändra signal, upplösning, frekvens. etc. Men också pga av tillfälliga bitfel/avbrott i signalen. Risken finns att TV:n med en sådan funktion byter källa titt som tätt, kanske från att du navigerar i en meny till att filmen börjar. Detta är ett problem idag på en del projektorer som har en slags auto-source som hela tiden söker av efter ny källa. Så fort Blu-rayspelaren växlar från meny till film börjar den söka igenom alla ingångar. Samma sak med HDMI-växlar med olika former av autosense, risken finns att det blir värre.

Det kognitiva ligger i motfrågan "på vilket sätt är detta ett problem?". Du vet ju själv att när du är klar med Chromecasten. Vad är det som är så svårt med att samtidigt växla ingång?

Ifall TV-tillverkaren har ett rövigt system för att växla ingång (många har det) kan man lösa det på andra sätt med egna programmerbara fjärrkontroller, CEC-styrning och liknande där du direkt kan välja källa.