wifi - från 360mbit till 28mbit, vad här hänt?

Permalänk

wifi - från 360mbit till 28mbit, vad här hänt?

Fiberleverantören installerade en trippel-play router. Någon vecka efter installation testade jag hastigheten på wifi från min mobiltelefon, kom upp i 360mbit vid 1 test dagtid, gjorde inte fler tester då jag var skitnöjd. Nu ett 8(?) mån senare gjorde jag ett test, men exakt samma telefon, mätte från samma plats i lägenheten, och gjorde flera tester olika tider på detta dygn. Kommer upp i ca 30mbit nu.

Jag vet att operatören har uppdaterat mjukvaran(efter jag ringt o klagat på dåligt wifi) men såklart blev inte wifi bättre. Inställningarna är i princip dem samma i routern, istället för automatisk kanal-väljning har jag låst banden till fasta kanaler (dem som är minst trafikerade i mitt område)

Vad fanken kan ha hänt? (ska ringa operatören imorgon)

Permalänk

8 månader sedan kanske du körde 5Ghz internet.
Nu kanske du har råkat inställa 2Ghz?
Titta inställningarna i mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem

Du nämner lägenhet, det innebär kanske att du har grannar som också har saker som använder radio och att det påverkar din hastighet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Det skulle kunna bero på många olika faktorer. Skulle nog gissa på att det är något med 5ghz bandet som strular. Det kanske rent ut sagt har brunnit upp i routern, har en polare vars 5ghz har brunnit två gånger för i hans asus routrar. Men vilken hastighet betalar du för? Märke på routern?

Visa signatur

Do good. Be good. Repeat.

Permalänk
Medlem

Det känns lite som skillnaden mellan 5 och 2,4 ghz banden. Skulle nog stängt av 2,4 och testat till att börja med

Skickades från m.sweclockers.com