Vardagsidioter (saker du stör dig på)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Kom på några fler..

  • Folk som trycker på knappen vid övergångsställen och går över mot rött ändå så att bilarna får stå och vänta helt i onödan.

  • Folk som tror att de får (dubbel)parkera precis hur fan de vill för att de är taxichaufförer eller kör Bmw/Mercedes/Audi.

  • Moderatorer på diskussionsforum som låser trådar "i förebyggande syfte" eller för att någon enstaka person inte kan bete sig, rensa bort eventuell skit istället för att anta att diskussionen kommer spåra ur. Var inte så bekväma.

  • Folk som hostar eller nyser i näven.

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vimmerby
Registrerad
Feb 2005

Folk som köbildar utan avsikt att köra om och ändå ligger så nära att en bil inte går emellan.

Folk som stannar vid en tom rondell eller när det är en annan bil också är påväg in nån annanstans i rondellen. Dvs bara köra.

Folk som kör om och sedan lägger sig 1km snabbare än fordonet det passerat.

Folk som kör om långsamt och framförallt de som kör om långsamt på 2+1 väg.

Folk som inte kollar i backspegeln och bara drar rätt ut.

Folk som ligger kvar i ytterfil hela tiden fast de har bilar som vill om bakom.

Folk som bara följer en trafikregel. Hastigheten alla andra regler som flöde, avstånd osv har ingen betydelse men köra fort är ett hemsk otyg!

Med andra ord folk som borde lämna in körkortet och ta bussen fan ta er!

Folk som gjort en teknisk installation en gång och sedan tror man är proffs och kan allt om allt.

Folk som gör varuberg istället för 1&1 på bandet i affären och inte ställer streckkoden mot scannern. Allt blir långsamt och ni försvårar för kassören/kassörskan.

Folk som stannar och läser kvittot och sen inte ska ha tandborsten de köpte för de var inte den som rabatten gällde.

Folk som köbildar och tjafsar i kassan om 5 kr medans kön blir längre och längre bakom.

Regelryttare som inte har en egen tanke om varför nåt är tillåtet / förbjudet och bara lyder lagen blint.

FAN TA ER!

Intel 8086k Delid@5.15,Kraken X62,Asus ROG STRIX Z370-I,32 GB GSKILL LED@CL14@3740,Evga 1080ti Black, 256gb 950 Pro, Intel P600 1TB, Ghost S1, Dell UP3218K,HP OMEN 35

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Folk som använder 'cancer' och 'aids' som någon sorts kraftuttryck för att beskriva något dåligt. "Fan vad varmt det är ute" "ja, det är cancer".
Det är verkligen ett beteende som triggar mig, och det är inte för att det "hit close to home" eller så, det är bara en så jävla makaber sak att säga.

Det brukar oftast sägas av generellt obehagliga människor man gärna har så lite som möjligt att göra med. Hoppas någon tar åt sig.

Intel Core i7-4790k 4.7GHz / Asus Maximus VII Ranger / Gigabyte GTX 970 Windforce 3X OC / HyperX Savage 16GB (2x8) 2400MHz / EVGA SuperNOVA G2 850W / Samsung 850 EVO 500GB / Fractal Design Define S / custom loop / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Philips Fidelio X2 / FiiO E10K / Audio Technica AT2020USB+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariannelund
Registrerad
Nov 2013

@Johan86c: då bara kör man så lär man dom en läxa sen. Eller pikar dom titt som tätt att dom är sena eller slöa. brukar funka

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004

Olika former av kränkta rökare!
De finns snabbare sätt att ta livet av sig och det slutade vara coolt när man börjar gymnasiet. Dags stt skärpa sig kanske?

/f.d. rökare

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Jimemy:

Du inser att för kassörskan så är det två personer som glömde lägga pinnen och ur hens perspektiv så är det skit samma om det är person nummer 1 eller 2 som lägger ut pinnen.

Själv stör jag mig på folk som ligger för nära när man kör bil, det är så nonchalant beteende och man utsätter bilen framför för stora risker ifall den måste av en eller annan anledning tvärnita.

Skickades från m.sweclockers.com

Den i särklass vanligaste olyckan jag och mina kollegor tog hand om när jag jobbade som motorskadereglerare var påkörning bakifrån och backning på parkeringsplats. Och nu snackar jag att 90%+ i vårt system var någon form av detta. Helt sanslöst att inte folk kan ligga på ett bra avstånd från varandra, och det är banne mig alltid skåpbilar som ska ligga i 110 precis bakom en, fan vill folk som kör skåpbil krocka och dö eller?

Åh förresten, när vi ändå är inne på det. Kör du på någon bakifrån eller backar in i någon så är det du som är skyldig till olyckan enligt lagen, inga undantag, du kan inte komma ifrån det så det är fan inte värt på det sättet heller.

Jag är så progg att jag lyssnar på konceptalbum på shuffle

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av Señor Hallon:

Åh förresten, när vi ändå är inne på det. Kör du på någon bakifrån eller backar in i någon så är det du som är skyldig till olyckan enligt lagen, inga undantag, du kan inte komma ifrån det så det är fan inte värt på det sättet heller.

Det finns faktiskt undantag och det är om det finns vittnen på att bilen framför gjort något olämpligt. Samt att det även finns stora möjligheter att "vinna" om olyckan inträffar när framförvarande gör ett filbyte.

Bästa är att köra med dashcam.

Öl är hälsa, hälsa ofta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Over the rainbow
Registrerad
Sep 2006

Rätt mycket, ni frågar ju vad man stör sig på hos andra, det är ju mycket lättare att peka ut andras fel än att erkänna saker man själv borde rätta i sitt eget beteende, eller hur...

Men, några spontanplock jag kommer på just nu:

1. Folk som ger intryck av att de hela tiden MÅSTE vidga sina tomtgränser bara för att man har en sommarstuga/(självutnämnd)parkering, etc utanför staden (oavsett vad lantmätaren och lagen säger), med några decimeter bara för "att man kan" De må brinna i helvetet för evig tid med tanke på all skit man måste torka upp efter dessa rent ut sagt förbannade idioter. (En hint, den som är områdesansvarig kan inte ändra på svensk lag bara för att någon "Tycker att...")

2. Folk som inte respekterar normala regler för förbud mot att rasta hundar. Rent förbannat äckligt när barnen (och man själv) kliver i detdär sedan. (hade själva hund tidigare, hur svårt kan det vara att följa normala regler som är satta för allas trivsel, eller åtminstone plocka upp eller lägga hundbajs någonstans där inte folk går och framför allt inte låta hundfan göra ifrån sig vid dörren till baracker eller hus? Skulle de själva vilja att jag rastade hundarna vid deras dörr så att de kliver i skiten när man skall gå ut?)

3. Folk som klagar på "dålig service" utanför kommunala områden, men själva aldrig vill ta någon form av ansvar eller delaktighet i skötseln av området där de bor/har stuga. Antingen får man hyra in någon som gör det, eller göra det själv, det är knappast någon kö på folk som bara väntar på att få serva DIG gratis och lägga ut pengar för bränsle och pumpdelar, grus, etc.

4. Folk som klagar över ljud från arbetande människor som bor på platsen när de själva är där på semester, alla har inte semester och kan sitta i en solstol, några måste producera mat till alla som lever här också, dessa skänker jag en tanke av tacksamhet dessa dagar för att man orkar hålla på. Det borde ni också göra.

5. Personen som agerar nedlåtande och arrogant mot mig och andra och sedan skyller på "avundsjuka" (respektive att de de som nyss var så "avundsjuka" är de "som har så mycket") utan att veta ett jädra skit.
Visst, vill man skylta med att vara helt urblåst i skallen så får man väl göra det, men jag skulle inte frivilligt skämma ut mig på så bred front med sådan energi... Det finns betydligt vettigare saker att lägga energi på.

Alla jag känner här har på exakt samma villkor arbetat sig ärligt till det man har och det liv man vill ha, det ankommer inte på mig att diktera hur någon annans liv, enligt mig, borde vara om det inte är konstruktiva saker som faktiskt är till hjälp för personen.

Vänligen Besvara också de SISTA inläggen i trådarna inte bara de första! (Det första inlägget kan mycket väl ha hunnit bli inaktuellt.)

Det är farligt att leva, dödligheten lär vara 100%

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av saigon:

Folk som ligger nära bakom min bil. Finns absolut inget som provocerar mig mer än detta.

Folk som måste skriva sina statusuppdateringar på engelska så fort dom är utomlands, eller personer som bott några månader utomlands och tydligen helt tappat förmågan att kommunicera på sitt modersmål.

Folk som fegar för mycket vid rondeller, är halva rondellen tom så tror jag nog man hinner ut, poängen är att den ska skapa ett flyt i trafiken, inte fungera som bromskloss.

Eller ännu värre, dem som ligger en i röven men när man flyttar sig kör dem ändå inte om dig.
Eller allra värst! De som kör 10 km/h under hastighetsgräns, men kör man om personen så ligger denne likt förbannat i röven på dig ändå!

i7-920 @ 4.0Ghz - 12GB Corsair XMS3 - EVGA GTX 980 SC - Corsair TX850 - Asus pb298q
Main rigg - LAN-dator

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Señor Hallon:

Åh förresten, när vi ändå är inne på det. Kör du på någon bakifrån eller backar in i någon så är det du som är skyldig till olyckan enligt lagen, inga undantag, du kan inte komma ifrån det så det är fan inte värt på det sättet heller.

Nja... Har själv ett problem, där folk tror att min bil är en civil polisbil. I de flesta fall är det bra, då det lugnar ner trafiken runt omkring en.
Men i andra fall kommer det BMW-idioter i 50-60km/t över tillåten hastighet och man själv kanske ligger lite över tillåten hastighet och tror att de kör om en civilare. Vad gör de då? De svänger in en meter framför och tvärnitar ner till t.ex. 70 på en 90-väg.
Efter att några gånger varit riktigt nära på att placera deras dragkrok upp i röven på dem, så har jag skaffat en dashcam för att kunna bevisa att det inte är mitt fel om det skulle inträffa någon gång.

OnT..
Själv blir jag inte så upprörd då jag ser de flesta idiotiska grejerna, som en möjlighet att öva mitt tålamod på.
Sen har vi de saker där tålamodet tar slut.... t.ex. Microsofts behandling av sina kunder.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sösdala/Skåne/Sverige
Registrerad
Jul 2001

Ogillar alla former av självmordspiloter oavsett hjulburna eller fotgängare. Störst avsky för de som använder barnvagnen som en projektil ut på vägbanan. Dessa självmordspiloter brukar inte heller inse att en av grundreglerna i trafiken, oavsett hur man tar sig fram är ögonkontakt för att se och undvika fara samt visa att man ser de andra i trafiken som berörs i situationen. Många missförstånd och olyckor kan undvikas med detta enkla knep.

När vi ändå är inne på trafik så har många MC-åkare ett nytt påfund, att alltid ha helljust påslaget dagtid "för att de ska synas bättre" alternativt ett feljusterat halvljus. Oavsett så bländar ni alla mötande och skapar farliga situationer.

Lika irriterande är alla som gör farliga omkörningar och anser att alla andra i mötande fält måste flytta på sig, för att just du har dåligt omdöme och riskerar alla andras liv i trafiken.

Även dessa människor som helt saknar uppfattning om hur stor plats deras fordon tar och inte kan köra om utan att köra över i motsatt körfält fastän bilen eller lastbilen framför ligger ute på vägrenen och man har hela körfältet fritt. Kan de inte köra över på motsatt körfält så kör de inte förbi. Antagligen samma personer som inte når fram till toaletten när de ska pissa, avstånds- och storleksbedömning är inte deras främsta egenskap...

De som inte kan respektera hastighetsgränser i tätorter eller på andra ställen där farliga situationer kan uppstå. Din privata racerbana är inte i villakvarteret, förbi skolan, mellan rödljusen eller övergångsstället. Inte heller där det råder gårdsgata, dvs du ska hålla på sin höjd 7 km/h och stanna för gående som har företräde. Antagligen samma personer som anser att de får stanna var som helst och skulle parkera i entrén i affären om det bara gick. Att de ställer sig mitt på en huvudled och blockerar nästan hela körfältet för att de måste in i affären, ställer sig på handikapparkeringar eller dubbelparkerar för att de inte kan hantera storleken på sin SUV eller amerikanska pickup de fraktar sig i. Tyvärr är inte idiot ett handikapp även om du verkar tro det. Att inte orka gå 20 meter längre för att du är så lat är heller inget handikapp.

Blev väldigt mycket trafik, men det påverkar så många andra oskyldiga för att folk varken har trafikvett eller folkvett.

Föräldrar som låter sina barn löpa amok och rivningsfirma. Det är ditt ansvar som förälder att uppfostra dina barn och inte låta dessa växa upp till monster som inte kan vara i ett möblerat rum eller bland andra människor. Det är inte skolans fel för att det inte fungerar när det väl är dags för den. Ta ditt j*vla ansvar. Men din mobil är naturligtvis viktigare än ditt barn som hoppar omkring som en påtänd gremlin som precis har doppat sig i vatten för att få din uppmärksamhet. Det börjar redan i barnvagnen när ni går omkring med näsan i mobilen och för att slippa se ert barn så vänder ni det i förtid så det åker framlänges och hänger ut på sidan för att försöka få din uppmärksamhet.

Ni som tror att ni är så förbaskat viktiga att ni för det första måste ha mobilen på högsta ljudnivå så ni verkligen hör när det ringer, sen måste ni svara var ni än är, på stan, i bussen, på perrongen, i kön i affären, favoriten är när det är er tur att betala så måste ni först svara. Ni har dessutom högsta volym så även om inte högtalartelefon aktiverat så hör alla som är mindre än 10 meter omkring dig allt och du måste även tala så jäkla högt att även de döva kan höra dig. För just ditt samtal är ju så viktigt och du är så skitviktig att du tror att du jämt måste vara anträffbar och att alla andra vill höra just ert samtal.

Det är så fruktansvärt respektlöst mot alla dina medmänniskor och i affären mot den stackars kassapersonalen som ni inte kan ge två sekunders uppmärksamhet för att du måste prata i telefon, just där, just då.

När jag ändå är igång så alla som inte kan rudimentära skrivregler, inte kan använda bindestreck eller avstava rätt och skriver isär allt. Värst är det när det sker i arbetslivet så att det står sjuk transport istället för sjuk-transport (om det avstavas för att det inte ryms på samma rad) eller sjuktransport. Det blir verkligen två helt olika innebörder. Bara för att telefonen eller datorn rödmarkerar eller skriver isär så betyder det inte att det är rätt.

Ett enkelt knep, när du skrivet det du vill framföra, läs det sedan högt för dig själv. Låter det okej så är det troligtvis rätt grammatiskt också. Ett mellanrum eller ett , betyder att det är tal-paus, så lång hårig sjuk sköterska är inte samma sak som långhårig sjuksköterska eller lång hårig sjuksköterska för den delen.

Nu när jag ändå är grinig gammal gubbe fastän jag inte är 40 fyllda så är svengelskan ett ofog, men jag inser att jag är retarded som inte understandar att det är så man talkar nuförtiden. Men det är klart, man kan ju inte skriva att något hackar när det laggar eller stuttrar. Men lolla ni bara behind min back för att jag inte understandar att det är så man ska behave:a sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015

De som inte respekterar lagar och regler. Står det 70 på en hastighetsskylt så betyder det att man får som högst köra 70, men det är helt ok att köra lite långsammare.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Amsterdam
Registrerad
Jun 2016

Allt.

Galleri: https://imgur.com/a/4JTFzOF

Threadripper 1950X @ 3.8GHz — MSI X399 Gaming Pro Carbon
MSI 1080 Ti FE — 2 x PALIT 980 Ti — Corsair AXi1500W — G.Skill Trident Z RGB 64GB 3200 C14 — Corsair Obsidian 900D — EKWB custom loop — Acer Predator X34

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Har två trafikrelaterade:

1. När man kommer körande på en 50-väg eller liknande och någon kör ut rätt framför en från en sidogata och sen sniglar sig framåt. Bryr mig egentligen inte om de kör ut så men då får de allt trycka till och komma upp i hastighet, annars kunde de lika gärna väntat tills man hunnit passera och inte behöva sakta ner

2. När det blivit kö i omkörningsfilen på motorvägen. Själv befinner man sig någonstans mitt i ledet och försöker hålla vettigt avstånd till bilen framför under omkörningen. Helt plötsligt så ska bilen bakom börja blinka med helljuset och samtidigt ligga rätt i röva på en, svårt att förstå vad de försöker åstadkomma då det är ett 10-tal bilar framför ändå som också försöker köra om

Moderkort: Asrock Z77 Pro4-M | CPU: Intel Core i5 2500K @4.2 GHz | Kylare: Corsair H100i | RAM: 12GB @1600 MHz | GPU: Asus R9 290 | Chassi: Phanteks Enthoo Evolv | PSU: Fractal Design Integra M 650W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bôgda
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av dpanter:

Ha! Sköning du, Volvo-terrorist

På vintern brukar jag ha en grov takramp med LED också. Mötte en tidig morgon två bilar, den främre bländade av fint. Den bakre (taxi) låg ca 100 meter efter den första och körde med helljuset på fram till ögonblicket då jag mötte den första bilen. Sannolikt var hans tanke att ingen blinkar/bländar tillbaks om det ligger någon mellan. I samma stund som han släckte tände jag upp mitt, så han fick veta vem som bestämmer. Taxichauffören såg helt förlamad ut, stirrade in i lamporna som ett rådjur med hjärnblödning, medan passageraren närmast dök ner för att komma undan ljuskäglan. Det var roligt. Dessvärre varken första eller sista gången jag försökt lära det bolagets chaufförer hur halvljuset fungerar.

Skrivet av Galvanizer:

De som inte respekterar lagar och regler. Står det 70 på en hastighetsskylt så betyder det att man får som högst köra 70, men det är helt ok att köra lite långsammare.

Oh du din laglydige jäkel. Står det 70 håller man minst 70 förutsatt att väglaget tillåter, inte 60 eller 50. Inte konstigt att det sker olyckor när folk inte följer trafikrytmen.

Desktop: | Win10 | InWin 303 | ASUS X99-A | Intel i7-5820K | Gamerstorm Captain 240 | Intel 600p 256GB | MSI R9 380 Gaming 4GB | 32GB DDR4 2400Mhz | Corsair RM650x | 3x 1080 Screens |
Datacenter: | 1x Physical | 7x Virtual |
Laptop: | Yes |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Anndreeaas:

Vad kallas den diagnosen?

Stör mig på köpare som avbryter i sista stund när man nekat flertal andra personer vilket gör försäljning av saker mödosamt.

Folk som prakar på någon form utav religion eller försvarar sina handlingar med den.

Folk som inte ser skillnaden på mitt och ditt.

Och speaking of the devil, min cykel är snodd..

Värde var en femhunka men en ny kostar mig 1500 kr ändå, välkommen till Malmö..

Skickades från m.sweclockers.com

I7 4790K 4,5 ghz ASUS STRIX GTX 970x2 SLI MMSI Z97-S02 INET EDITION ATX HyperX Savage 16GB (2x8GB) CL11 2400Mhz XMP 2x Samsung 250GB SSD 500gb HDD Corsair CX600 Fractal Design Define R5

Corsair Mus och Tangentbord

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2014

Jag stör mig på folk som tror att dom är mer än andra. Jag brukar åka första klass (mest sas plus) när jag flyger ibland och då finns det ju en speciell kö för det. Hälften av alla gånger jag åkt så är det alltid någon idiot som säger till mig att den vanliga kön är på något annat ställe. detta för jag inte klär mig "rikt" och för jag är 18 år gammal. Så jävla drygt bara förstår inte hur man kan va så respektlös.

Det kanske känns som ett överklass problem för er men inte jätte kul att behöva förklara sig för någon främling som tycker man ser mindre värd ut....

Main dator: | I7 8700k | 2x 1080ti strix oc | Corsair obsidaian 750d | Samsung 970 Pro 512gb | Corsair H150i push pull | ASUS Z370 ROG MAXIMUS X FORMULA | Corsair Rm 850w | Asus rog swift 34 | 16gb ram gskill rgb |

Lan dator: | Corsair obsidain 250D | I7 7700k | Asus 1070 strix oc | corsair 16gb ram | benq XL 27 144hz | MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC |

Who dares wins

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av needthatgaming:

Jag stör mig på folk som tror att dom är mer än andra. Jag brukar åka första klass (mest sas plus) när jag flyger ibland och då finns det ju en speciell kö för det. Hälften av alla gånger jag åkt så är det alltid någon idiot som säger till mig att den vanliga kön är på något annat ställe. detta för jag inte klär mig "rikt" och för jag är 18 år gammal. Så jävla drygt bara förstår inte hur man kan va så respektlös.

Det kanske känns som ett överklass problem för er men inte jätte kul att behöva förklara sig för någon främling som tycker man ser mindre värd ut....

Gå dit då??? Skulle jag sagt.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå -> Nordmaling
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av pi:

Stör mig på människor som stör sig på andra människors relativt normala beteende. Flytta ut till en koja i skogen så är problemet löst.

^ Det här är vad jag gjorde.

Jag finner denna tråd väldigt läsvärd och... väldigt Svensson. Vem i hela fridens namn stör sig på pinnen vid kassan? Hur mycket stress, förväntningar och bollar i luften har man om man är så lättantänd för vad som måste ses som bagateller? Eller har man ett så gott liv att det är det värsta som kan hända en? Var är saker som att oprovocerat bli undanknuffad/bortsliten för någon vill ha din (sitt)plats, folk som randomly fintar att dom slår dig mellan benen när man passerar för att se om du reagerar, eller komma tillbaks till tvättrummet för att se dina blöta kläder i en hög i hörnet och någon annans kläder i tvättmaskinen? Eller som ungdom på sin första moped bli prejjad och förföljd av en bil på en bred, tom väg för att... du kör ansvarsfullt och följer trafikreglerna? Liksom pinnen i matkön är dessa enskilt inte ett vardagligt fenomen, men tillsammans blir de vardagsmat. Och då ska jag inte gå in på saker som inbrott, våldsbrott, osv.

Jag fick nog av människor och deras bedrövliga beteende och flyttade så långt från Stockholm jag kunde. Bor 6 mil utanför Umeå i Norrlandsskogen. Får och hästar, folk som kommer ihåg dig och som faktiskt lyssnar när man pratar istället för att bara vänta på sin tur. Mänsklig kontakt sker nu på egna villkor och jag är inte dagligen utsatt av idioti. Renare luft och mindre buller. Stress har gått ner, nerver återhämtat sig. Jag ser folk fortfarande göra sina grejer, men det är i nivå om att prata om vädret i 30 sek med kassören och uppehåller folk i kön, eller en äldre som insisterar att betala med kontanter och har tydliga problem med att räkna. Såna grejer, det är hur lugnt som helst för mig. Har en granne som grillar på altanen typ varje dag men efter eldningsförbudet kom har han bara gått till grillen och petat/klappat på den av vad jag tolkar som abstinens. Respekten är helt annan här ute.

Har dock en granne som genar över hörnet på min tomt utan att fråga om det är okej först, men jag har inga problem med det. Har en annan som låter sin hund bajsa på min tomtkant och jag har inga problem med att plocka upp det själv. Fatta hur fridfullt ditt liv måste vara och fri från idioti om du är okej med att plocka upp hundbajs från en grannhund på din egen tomt.

När någon föreslår att man kan flytta om området inte passar en försöker inte sätta dig på plats, det är ett riktigt vettigt, och riktigt verkligt alternativ. Vad annars gäller? Ska alla dom flytta? Eller ska alla dom anpassa sig efter hur du vill att de ska agera? Eller ännu värre, respekterar du dig själv så lite att du helt enkelt kommer leva ditt liv i en för dig ohållbar situation? Nej, låt oss vara lite realistiska. Flytta är ditt bästa alternativ. Ja, du får hitta nytt jobb. Ja, nytt boende och nya vänner. Men nej, det är inte hela världen. Dina barndomsvänner och släkt kan sätta sig i en bil och vara hemma hos dig timmar senare, samma dag. Vi bor i ett litet land, 100Mbit fiber finns seriöst överallt, och Webhallen/komplett/osv levererar liksom till hela landet.

Har andra människors idioti fått dig förakta människor i allmänhet, överväg att flytta bort från dom. 3 mil eller 60 mil, så långt du kan. Vill du ha det varmare så flytta mot Skåne, är du liksom mig en viking (varmblodig) flytta norrut. När du gjort det inser du att det inte är människor du hade problem med, utan något som är närmare kulturellt, eller (storstads)mentalitet. När jag bodde i Stockholm hela mitt liv och resten av landet inte tyckte om stockholmare trodde jag dom bara var avundsjuka för att dom inte hade allt vi hade. Vi var navet i hjulet så att säga, det är ju självklart att mest skulle investeras där. Nu när jag bor i Norrland och fått se det från båda sidorna så har stockholmare en tydlig arrogans som, likt det som gällde för mig, de förhoppningsvis bara är omedvetna om. Landet, och ev. problem, är bra mycket större än Stockholm.

Flytta till en "koja i skogen", det är värt det. Jag pratar från erfarenhet. Sluta hitta på ursäkter och flytta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2009

Ytterligare en trafikrelaterad...

Folk som inte litar på fartkamerorna, så de kanske ligger runt tillåtna hastigheten eller strax däröver (som ofta är normal trafikrytm), men så fort fartkameran dyker upp ställer sig på bromsen och kör 20 km/h saktare än hastighetsgränsen just förbi fatkameran.

En annan sak, kanske inte på samma nivå, är visst användande av svenska språket.
Jag är med på att vissa förändringar och nyord berikar språket, men att skriva respect istället för respekt, focus istallet för fokus eller Beijing iställer för Peking får det att krypa i kroppen på mig.

/GC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2009

@GeorgeCostanza: tror inte det är mer sin egen hastighetsmätare dom inte litar på än fartkameran? Lite lustigt på hushållets a4:a som har två streck mellan 80 och 100 men inte specar vilket av dessa som är 90.

vän av ordning kanske tycker att en person på detta forumet kan ladda ner en hastighetsapp på sin telefon och kolla upp vilket streck som gäller men jag orkar ärligt talat inte bry mig om mer klutter i telefonen så är väl en av dessa slöa jävlar som inte ligger prick 90 förbi kameran.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2011

Stör mig på att dagligen på väg hem i slutet av arbetsdagen med lastbilen finns det ett område av enkelfiligt strax efter en påfart, varje jävla dag ska idioter köra om på ett sånt sätt att jag måste bromsa ner från 90 -> 60 helt i onödan för att undvika att meja ner de 4-5 idioterna som klämmer sig före, hade de inte tryckt in sig före så hade jag utan problem kunna hållit farten ( och de bakom också )

men nej, alla ska ALLTID klämma sig in framför, till en så extrem grad att det nästan inte fysiskt går att trycka in fler bilar mellan mig och framförvarande ( för att flera trycker sig om samtidigt, hade bra avstånd innan.... )

har funderat många gånger på att bara "slicka mitten" vid denna trafikplats så idioterna inte kommer om tvinga en lastbil att stå på bromsen är inte bra för förväntade livslängden.

Det har även varit olyckor vid denna plats, och då när man står och väntar i högerfilen innan enkelfiliga börjar så fyller folk bara på... så mycket det bara går i vänster fil också... lätt för räddningstjänst att komma fram sedan.

FX-8350 | 290 Tri-x | 2x8GB | Asus Crosshair V Formula-z | Corsair TX 650W 80+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av mackmackan:

@GeorgeCostanza: tror inte det är mer sin egen hastighetsmätare dom inte litar på än fartkameran?

Så kan det kanske vara.
Hur som helst så stör jag mig på det, och jag har genom empirisk forskning kommit fram till att enligt mätaren på min V70 så ska jag upp i 115 på 90-sträckan för att kameran ska plåta.

Och precis som de flest sakerna folk stör sig på här, så är det bagateller i det stora hela...

/GC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2002
Skrivet av GreveFrog:

På vintern brukar jag ha en grov takramp med LED också. Mötte en tidig morgon två bilar, den främre bländade av fint. Den bakre (taxi) låg ca 100 meter efter den första och körde med helljuset på fram till ögonblicket då jag mötte den första bilen. Sannolikt var hans tanke att ingen blinkar/bländar tillbaks om det ligger någon mellan. I samma stund som han släckte tände jag upp mitt, så han fick veta vem som bestämmer. Taxichauffören såg helt förlamad ut, stirrade in i lamporna som ett rådjur med hjärnblödning, medan passageraren närmast dök ner för att komma undan ljuskäglan. Det var roligt. Dessvärre varken första eller sista gången jag försökt lära det bolagets chaufförer hur halvljuset fungerar.

Oh du din laglydige jäkel. Står det 70 håller man minst 70 förutsatt att väglaget tillåter, inte 60 eller 50. Inte konstigt att det sker olyckor när folk inte följer trafikrytmen.

Oh herregud.

Inte konstigt att det sker olyckor när någon bländar avsiktligt väldigt nära sina mottrafikanter.
Inte konstigt att fotgängare dör när det gäller MINST vad hastighetsskylten säger.

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2017

Kom att tänka på en sak till, efter allt trafikrelaterat!

- Ungdomar som leker med mopeder och andra fordon i trafiken. Det är ett fordon, ingen leksak. 15-åringar är inte tillräckligt gamla för att behärska vad trafikvett är (med få undantag) och därför är jag helt emot fordon för ungdomar och allt vad det innebär. Nej, för att vara en del av trafiken bör man som yngst vara myndig om inte lite äldre.

Skrivet av GreveFrog:

På vintern brukar jag ha en grov takramp med LED också. Mötte en tidig morgon två bilar, den främre bländade av fint. Den bakre (taxi) låg ca 100 meter efter den första och körde med helljuset på fram till ögonblicket då jag mötte den första bilen. Sannolikt var hans tanke att ingen blinkar/bländar tillbaks om det ligger någon mellan. I samma stund som han släckte tände jag upp mitt, så han fick veta vem som bestämmer. Taxichauffören såg helt förlamad ut, stirrade in i lamporna som ett rådjur med hjärnblödning, medan passageraren närmast dök ner för att komma undan ljuskäglan. Det var roligt. Dessvärre varken första eller sista gången jag försökt lära det bolagets chaufförer hur halvljuset fungerar.

Oh du din laglydige jäkel. Står det 70 håller man minst 70 förutsatt att väglaget tillåter, inte 60 eller 50. Inte konstigt att det sker olyckor när folk inte följer trafikrytmen.

Lagen bör följas av samtliga, vare sig man tycker att man behöver köra "lite" snabbare än alla andra. Hastighetsgränsen finns där av en anledning. Det är så oerhört tröttsamt att se folk som har ett visst problem med att följa regler.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Otori:

Det finns faktiskt undantag och det är om det finns vittnen på att bilen framför gjort något olämpligt. Samt att det även finns stora möjligheter att "vinna" om olyckan inträffar när framförvarande gör ett filbyte.

Bästa är att köra med dashcam.

Skrivet av DaBone:

Nja... Har själv ett problem, där folk tror att min bil är en civil polisbil. I de flesta fall är det bra, då det lugnar ner trafiken runt omkring en.
Men i andra fall kommer det BMW-idioter i 50-60km/t över tillåten hastighet och man själv kanske ligger lite över tillåten hastighet och tror att de kör om en civilare. Vad gör de då? De svänger in en meter framför och tvärnitar ner till t.ex. 70 på en 90-väg.
Efter att några gånger varit riktigt nära på att placera deras dragkrok upp i röven på dem, så har jag skaffat en dashcam för att kunna bevisa att det inte är mitt fel om det skulle inträffa någon gång.

OnT..
Själv blir jag inte så upprörd då jag ser de flesta idiotiska grejerna, som en möjlighet att öva mitt tålamod på.
Sen har vi de saker där tålamodet tar slut.... t.ex. Microsofts behandling av sina kunder.

Ja, då kan du få ner det till ett delat vållande. Försäkringsbolag jobbar per prejudikat, alla former av olyckor har vart uppe i domstolen och det prejudikat som finns är att du som blir omkörd måste ha mycket bra uppsikt och kunna stanna om personen som kör om gör ett filbyte. Jag har handlagt flertalet sådana här ärenden och kollegor gjorde det också, samma utgång från både det bolag jag jobbade på och alla andra, förutom Protector då, Protector är riktigt jävliga att ha att göra med. Ett delat vållande på detta kan endast göras som du säger om det finns dashcam alternativt vittnen. Min poäng står fortfarande fast, ta det lugnt när du ligger bakom någon, krockar du så bär du ansvar för det på något plan.

Folk är helt dumma i huvudet i trafiken och jag kan inte bärga mig förrän alla bilar körs automagiskt, men tills dess, ta det lugnt, kör defensivt, de bilder jag har sett på söndermanglade kroppar är inte roliga och jag önskar inte det slutet på någon.

Jag är så progg att jag lyssnar på konceptalbum på shuffle

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015
Skrivet av GreveFrog:

Oh du din laglydige jäkel. Står det 70 håller man minst 70 förutsatt att väglaget tillåter, inte 60 eller 50. Inte konstigt att det sker olyckor när folk inte följer trafikrytmen.

Till skillnad från andra så är jag inte lika stressad och måste inte komma fram först. Tänk om alla kunde visa lite mer hänsyn i trafiken, så skulle olyckorna minskas drastiskt.

Finns inga olyckor som orsakas av för låg fart. Däremot många som orsakas av ouppmärksamma förare.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landskrona
Registrerad
Nov 2005

Stör mig på folk som inte kan göra en god gärning utan att basunera ut det på Facebook.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2015
Skrivet av GreveFrog:

På vintern brukar jag ha en grov takramp med LED också. Mötte en tidig morgon två bilar, den främre bländade av fint. Den bakre (taxi) låg ca 100 meter efter den första och körde med helljuset på fram till ögonblicket då jag mötte den första bilen. Sannolikt var hans tanke att ingen blinkar/bländar tillbaks om det ligger någon mellan. I samma stund som han släckte tände jag upp mitt, så han fick veta vem som bestämmer. Taxichauffören såg helt förlamad ut, stirrade in i lamporna som ett rådjur med hjärnblödning, medan passageraren närmast dök ner för att komma undan ljuskäglan. Det var roligt. Dessvärre varken första eller sista gången jag försökt lära det bolagets chaufförer hur halvljuset fungerar.

Oh du din laglydige jäkel. Står det 70 håller man minst 70 förutsatt att väglaget tillåter, inte 60 eller 50. Inte konstigt att det sker olyckor när folk inte följer trafikrytmen.

Det här borde alla läsa https://ntf.se/media/30723/myter-o-sanningar-hastighet.pdf

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

**Tråd låst (och små-rensad), då personligt riktade otrevligheter och påhopp/pajkastning tagit över den "filosofiska" diskussionen s.k. urspårning**
för framtidia referens: istället för att svara på påhopp/tveksamma inlägg kan ni klicka på knappen "anmäl" (och därmed kanske rädda tråden så att den kan få leva vidare)
//mod **