Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Era erfarenheter av schenker

Permalänk
Medlem

Har skickat och fått grejer med schenker, och har varit lika nöjd varje gång. Det som kan vara lite segt är väl leveranstiden som flera andra redan påpekat, men för priset och säkerheten som iaf jag känner gör att jag väljer schenker framför posten vid lite större sändningar.
(Nu kör jag iofs för Schenker, så mitt svar är väl lite självklart )

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem

Varje gång jag har använt mig av schenker så har det tagit en 7-8 dagar för paketet att komma fram vilket jag tycker
är acceptabelt pga priset är så mycket lägre, man får vad man betalar för kan man säga :).

Visa signatur

Mobo: Asus sabertooth Z77 CPU:3770K RAM:Kingston HyperX Genesis 16gb 1600mhz GFX: gigabyte GTX 580 3gb HDD:1xWD green2TB 1xWD black 1TB SSD 1x INTELv2 1x Random Kingston

Permalänk
Medlem

Paket går sällan från punkt A till punkt B (vilket skulle vara sk. dörr till dörr leverans, skulle bli väldigt dyrt) Paketet har mest troligt gått A-D om du inte bor lite udda. Ex. Från Ombudet --->terminal ------> terminal -----> ombud---->(ev. avisering till dig via post eller sms). Är heller inte omöjligt att dessa billiga paket inte har spec hög prio att hinna med utgående bilar utan är sk. dag 2 gods, och då blir det en försening på en dag.

Visa signatur

:||: ASUS ROG Strix GL502VM :||: Mus: G902 :||: Spelar: X-Box One: MH Worlds, AC: Origins :||: Länk till verkligheten: iPhone 7+, Honor 8 Lite & iPad (gen4) :||:

Permalänk
Medlem

Schenker är om inte annat fan så mycket trevligare att snacka med än posten. På posten får man typ en utskällning om man vill ha sitt paket skickat rätt... Hänt mig flera gånger att posten skiter i vilken lägenhet paketet ska till, utan bara petar ner det i första bästa brevlåda med mitt förnamn eller efternamn på, och när man ringer o klagar så blir dom typ irriterade och i princip frågar mig vad dom kan göra åt saken på kontoret. Plus att paketen alltid ser mer eller mindre misshandlade ut... Svensk post är värdelös, precis som svensk järnväg.

Permalänk
Medlem

Obs!
Använd ej Schenker för värde över 1500, försändelser är försäkrade för max 1500:- ! Posten 50000:-

Formatering. // MOD
Permalänk
Medlem

Paketersättning
Om ditt paket skadas eller förloras har du alltid rätt till ersättning för varans fulla värde upp till 1500 + frakt, oberoende av försändelsens vikt. Läs mer under reklamation nedan.

§ 1.6 raderat. // MOD
Permalänk
Medlem
Skrivet av Spiffman:

Tänkte klaga på tråd resurect men det här var ju vansinningt!!

Paketersättning
Om ditt paket skadas eller förloras har du alltid rätt till ersättning för varans fulla värde upp till 1500 + frakt, oberoende av försändelsens vikt. Läs mer under reklamation nedan.

Speditörerna överlag verkar vara väldigt dåliga på att betala ut ersättning. Hos Postnord tror jag att gränsen är 5000kr för paket men så fort värdet överstiger gränsen får man noll och ingenting i ersättning vid förlust eller skada!

Visa signatur

NZXT H5 | Asus Strix B550-F | 5800X3D | NZXT Kraken Elite 240 | 32GB Kingston Fury 3600MHz CL18 | Corsair RM850x Shift | Kingston Fury 2TB NVMe | 4070 Super FE | Dell G2724D 165Hz

Permalänk
Medlem

Hej!

Det är 50000 hos Postnord:

Leverans: Paketet är framme redan nästa vardag*.
Vikt: Skicka upp till 20 kg.
Ansvar: Vi ansvarar för varuvärden upp till 50 000 kr. Det går dessutom att teckna en kompletterande varuförsäkring.

* Till vissa orter förlängs leveranstiden.

Tilläggstjänster

Postförskott: Mottagaren betalar för paketet innan det lämnas ut. Pengarna går in på det bank- eller plusgirokonto du angivit.

Varuförsäkring: Teckna en kompletterande varuförsäkring för paket med innehåll värt mer än 50 000 kronor.

Permalänk
Skrivet av mrqaffe:

Schenkers billigaste fraktsätt kan vara långsammare än posten, upp till 6 dygn vill de ha på sig, men de är samtidigt ganska mycket billigare, det intressanta är väl egentligen inte tiden i sig utan om de håller sig inom den tidsram de anger för respektive frakttjänst som de säljer och det gör de, jag har skickat 1000tals paket med dem och så länge det inte sker trafikolyckor o liknande så har paketen kommit fram inom tidsramen, och vill man inte ha 6 dygn i spann så har de dyrare frakter upp till exacten där man anger tid för leveransen +-30minuter, man får vad man betalar för, man kan hyra helikopter och ett eget fraktplan också om man har brottom, men det skiljer i pris, de billiga frakterna är sånt man har för att "fylla upp" med, de kan bli liggande en stund på nån terminal, men börjar tiden ta slut så åker de iväg även om de ska till nån by i norrlands inland där det inte kommit nått paket på en vecka.
Det intressanta (tycker jag) är att man håller de tider man anger och så vitt jag vet har samtliga paket vi skickat kommit inom tidsramen med undantag för olyckor och det är ju inget fraktbolaget påverkar.

En del "säljbolag" ger möjlighet att välja en snabbare frakt eller nån annan tjänst typ utkörning på kvällen eller inbärning, eller leverans på dagtid till arbetsplatsen i stället för hem, schenker gör sånt också, så om säljaren inte har de alternativen så beror de kanske på att de anser att kostnaden inte gör det motiverat, eller så har de det på stora prylar, det är ju skillnad om man skickar ett grafikkort eller ett motorblock eller en tvättmaskin.

Kapar tråden (även om den är rätt gammal nu), verkar inte gå att välja längre leverans tider på schenker. Hade varit fint om man kunde välja längre leveranstid för bra pris (är inte billigt att skicka paket till tyskland av större vikt).

Posten och schenker är lika dyra, men posten har värdelös garanti just för min pakettyp(dock ligger schenker´s inlämningsställe 5/6mil bort).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Riktigt skräpförerag!! Fan va trist att vänta. En på sweclockers lämnade in paketet i Kalmar i tisdags förra veckan som ska till mig i sthlm. 6 dagar har gått hittills.. Tydligen beror det enligt dem själva på att dem anställt för få sommararbetare för att hantera volymerna just nu. Snåla jvla skit företag. Känner igen mentaliteten från mina 7år på postnord.. Skära ner så mycket så att personalen får jobba över dag på dag. Anställ fler!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Keep on creating

Permalänk
Medlem

Så härligt när Schenker tappar bort 2 pallar (!) med fönster, och de har 30 dagar på sig att "ordna" med reklamationen.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Medlem

jag kan bara tillägga, Schenker, DHL, FedEX här uppe där jag bor är underbara, dom ringer på förmiddagen, säger en tid, kollar om man är hemma, sen ringer dom 1-1½ tim. innan och kollar igen

Visa signatur

WS: Asus ROG Strix B550-I Gaming | R5 5600x | NH-L12 Ghost S1 | 32GB | RTX 3060 OC 12GB | Ghost S1 MKIII
NAS: QNAP TS-431 - 3x4TB WD Red
Phone: Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Permalänk
Medlem

Undviker företag som skickar med Schenker. Hemleverans fungerar inte, kundtjänst kan inte nå chaufförer som tex Dell och UPS kan.

Permalänk
Inaktiv

Schenker är riktigt bra tycker jag. Har inte haft några problem när jag använt mig av dom.

Permalänk
Medlem

Eftersom tråden återupplivats kan jag väl dela med mig av min enda Schenkerupplevelse 2018.
De ringde mig på Fredag angående när jag kunde ta emot paketet, sa att det funkar efter vanlig arbetstid, får till svar att de bara har kvällsutkörning vissa dagar och nästa dag som detta går är Tisdag vilket jag går med på.

Några timmar senare ringer de igen och vill informera om att de inte kör ut saker på Måndagkvällar som det står att vi har bokat, reder ut detta.

Tisdag kommer och timmarna går, strax innan 23 ringer chauffören som har åkt vilse (bor 30 sekunder från E4 i Norra Storstockholm och samtliga GPS appar jag testat så hamnar man rätt varje gång)
Chauffören insisterar på att han fått fel adress då han hamnat fel när han använt GPS, han rabblar upp min adress som stämmer till 100%, försöker reda ut vart han är någonstans när han vräker ur sig, jag står vid en skola kan du komma och hämta ditt paket?
Jag har då 4 skolor inom 10 minuters gångavstånd och vi har fortfarande inte rett ut vart han är någonstans, efter nästan 10 minuter lyckas jag lista ut vart han är någonstans och efter detta är han hos mig inom 2 minuter men åkte inte ens in på parkeringen utan stannade mitt på vägen och började lasta av för att sedan åka in på parkeringen för att vända.

TL:DR Kundtjänsten verkar ha dålig koll eller så hade personen jag bokade leverans med bråttom och kryssade fel dag.
Chauffören var helt katastrofalt dålig, hade varit smidigare att hämta paketet hos ombud än att få det hemkört.

Mitt enda Schenker paket var struligare än något av de ~200 paket jag fick via Postnord under 2018.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Medlem

30 min för att komma fram till kundtjänst när det är 10 före. Typ en person som svarar där antagligen.
Nej, aldrig igen.

Att man ens ska behöva slösa tid på att ringa dit från första början är ju underkänt, det ska bara fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

För mig måste jag nog säga att av dom 3 stora transport-företagen (Postnord, DHL, Schenker) så måste jag säga att Schenker är det företag jag haft minst problem med. Inte ett enda än så länge. Upplever inte heller att dom gånger jag beställt varor från företag som använder dom som ombud att det tar längre tid för paketet att komma fram. Även om jag har det i åtanke vid beställning, dvs att det kan ta nån dag extra.
Däremot vid privatpaket, dvs vanliga paket nmutan företag, så kan det ta nån extra dag. Men oftast brukar det som i Postnord fall ta 1-2 dagar, kanske haft tur?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Schenker verkar ha fepplat bort min router från ComHem som skulle kommit i fredags.

Utdrag från att paketet kommit till terminalen i Gbg:

Fredag 15 mars 11:42
Utkörning pågår från terminalen i Göteborg. (Jag bor i Göteborg)

Fredag 15 mars 16:29
Sändningen kunde inte levereras till mottagaren denna leveransdag. Sändningen är planlagd för leverans nästkommande turdag.

För jävla typiskt dom skall klanta till det en fredag, då jag dessutom verkligen vill ha min router så jag kan få igång internet hemma. Jag var inne i affären (ombudet) på fredagkvällen och Schenker hade inte ens kommit dit den dagen.

Idag (måndag) ringde jag deras kundtjänst som inte hade en aning om vart paketet är eller var särskilt villiga alls att försöka hjälpa till. Jag har heller inte fått några nya notiser via spårningen som visar på att den är lastad på dagens turbil. Så antagligen har dem väl fepplat bort min Router och jag får vara utan internet några dagar till. För jävla segt.

För övrigt har Schenker senaste månaden leverat 2st trasiga marmorbord till mig från Trademax. Båda två var av på mitten. Den tredje skivan levererade DHL, den var hel. Den skivan var dessutom bättre monterad så att den stod upp på en pall. Något som Schenker inte använde. De transporterade tillochmed bordet åt fel håll.

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

Hade besällt en soffa som leverades på motorhuven till någons bmw m3, som stod parkerad på gatan, av schenker