Permalänk
Medlem

GTX 1060 6GB SC Gaming

Hej,

polaren sneglar på ett nytt grafikkort och vi har lite fundering angående detta https://www.inet.se/produkt/5402817/evga-geforce-gtx-1060-6gb.... Är ny på datorer och i beskrivningen så står det att denna kommer med en hög oc från fabrik. Finns det några negativa aspekter på att ha den högt överklockat? livslängd etc?

Tack på förhand

//Ztaft

Permalänk
Medlem
Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Som @AGI skriver är ett Geforce GTX 1660 det bättre valet idag. Runt 15 procent snabbare vid spelande i 1080p.

Permalänk
Medlem

Tusen tack för svar! då får jag be polaren klicka hem ett 1660 ikväll

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ztaft:

Är ny på datorer och i beskrivningen så står det att denna kommer med en hög oc från fabrik. Finns det några negativa aspekter på att ha den högt överklockat? livslängd etc?

Som sagt, köp ett GTX 1660 istället, men denna fråga är ju förstås aktuell även då. När det gäller fabriksöverklockade kort så är "hög överklockning" ganska relativt, just kortet du kollat på är t.ex. överklockat till 1607 MHz basfrekvens. Standardklocken på ett GTX 1060 6GB ligger på 1506 MHz, vilket betyder en överklockning på endast ca. 7% (överklockar man själv så kan man oftast räkna med ~25% på ett GTX 1060).

Livslängden lär inte påverkas nämnvärt av en sån överklockning. Möjligtvis kan ljudnivån påverkas negativt, men det går ju att klocka ner kortet själv om man så skulle vilja. Men om ljudnivån är viktig och du inte måste ha ett så litet kort som möjligt så kan det vara bättre att satsa på ett fullstort kort istället, de där mini-modellerna brukar kunna låta rätt mycket.