Google Stadia får spelpriser

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Snacka om att alla är på helspänn och bara inväntar spiken i kistan som kanske aldrig kommer? XD

Förför skulle man vara det...

https://killedbygoogle.com/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Harddrive:

Förför skulle man vara det...

https://killedbygoogle.com/

Är inte allt det där gratis junk?

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem
Skrivet av BasseBaba:

Fast "ny plattform". Vi får väl tycka olika där. PS4 finns och existerar. Vill jag köpa spel dit så går det. Min alternativkostnad är alltså precis det som jag skrev.
Det går inte att försvara prissättningen på Stadia med att "det är en ny tjänst och det kanske kommer reor". Gör man det så får man helt enkelt ha inställningen att Stadia är någonting "extra premium" och man betalar för att få just Stadia. Ska man göra en direkt jämförelse mellan Stadia och PS4/XBOX så får man ju då alltså acceptera att Stadia är ett dyrare alternativ.

Vill man spela spelen _IDAG_ så är det priserna som är nu som gäller. Man behöver ett startkit. Man behöver PRO.
Absolut, om 6 månader kanske det är annorlunda. Men ska man resonera som dig så har vi ju nästa generation konsoler om 12 månader, då förändras spelplanen igen. Det man får jämföra med är idag och inget annat. Reor kommer på PC, XBOX och PS4 också.

Du konstaterar att XBOX och PC inte kör samma kod. Jag tvivlar på att det är samma sak mellan Stadia och PC, men du menar alltså att det är lika mkt jobb att bygga om ett spel från PC<-> Stadia som det är från PC<->XBOX/PS4/SWITCH? Så skulle det kunna vara, men skulle behövas en källa här för att reda ut det.

Och jag kan säga tvärtom kring sommarstugan, min PS4 funkar fint där, Stadia på en 3G uppkoppling med 2 staplar, not so much? Vad en viss tjänst är värd spelar alltså roll baserat på en viss persons förutsättningar, för alla utan fast bredband i sommarstugan så funkar ju inte det argumentet.

Här har vi även en fin video om lantens, det är horribelt:
https://youtu.be/o6pf988yFSc?t=26

Jag säger inte att den måste skrotas. Eller inte kan bli bra. Men man har bara 1 chans till en första bra lansering. Videon som jag pejstade ovan har säkert fått 100x mer spridning än en video kring hur bra det funkar. (250k views på mindre än 48h).
Hade dom bara skruvat ner förväntningarna lite till v1.0 så hade det hela varit mycket bättre.

Yes, vi får tycka olika om plattformsbiten

Även om man gör en direkt jämförelse av PS4/XBOX och Stadia IDAG så är priserna fortfarande någorlunda likt. Tänkt att du "typ" behöver Playstation Plus eller Xbox Live för att det ens ska vara någon idé att äga en konsol idag. Även om den kostnaden exkluderas för att man enbart kör Singleplayer så ingår det i Stadia en ständig uppgradering av hårdvara i priset.

Yes, jag är helt tvärsäker på att spel för Xbox eller PC inte använder exakt samma kod, även om de såklart är mycket lika. Spelet för konsol är optimerad för konsol, spelet för PC är optimerad för PC. Stoppar du in en XBOX-CD i en PC kommer det inte fungera. Det kan beror på att det finns ett lås i koden, eller att det finns faktiskt skillnader. Likaså är även spel för Stadia är optimerad för Stadia

När det gäller sommarstugan så är det sällan man får tillgång till TVn för att spela. Att bara kunna plocka fram sin klena studentdator för att spela "riktiga" spel vore perfekt Men totalt värdelös om man saknar fullgod internet, såklart. Detta var bara menat som ett exempel. Finns säkert massor av andra tillfällen man kan få användning av Stadia.

Kolla gärna på filmerna som Loevet la upp. Tyvärr verkar det som det är filmerna där Stadia funkar dåligt som får uppmärksamhet vilket såklart kan beror på en rad saker.

Instämmer att kommunikationen kring Stadia kunde ha varit mycket bättre, som varit en ren katastrof. Tror dock inte att Google/Stadia hade väntat sig en enorm kritikstorm av personer som inte har köpt, utan snarare bara är intresserade av att se att Stadia blir en flopp och gör allt för att det ska bli så. Sådant ställer såklart högt tryck på Stadias kundtjänster i respektive land.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@Cenorida @BasseBaba kan samla videoklippen här så du slipper tröska igenom två forumtrådar i jakten på dem

Latenstest Ethernet vs Wifi på PC/Chrome:

Red Dead Redemption 2 på PC/Chrome över Wifi:

Destiny 2 på PC/Chrome över Wifi:

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Är inte allt det där gratis junk?

Visst, men bara för att t.ex. Google+ var gratis betyder ju inte det att det inte lagts ner en massa tid och energi till att utveckla det.
Är spelutbudet bra, input lag och visuella artifakter till ett minimum så skulle jag nog skaffa det själv. Allt handlar om hur bra de utför sin idé.

Jag förstår dock inte poängen med att streama när du redan laddar ner spel till din konsol eller PC digitalt. Om prenumerationsmodellen är en usp kan ju Sony, Valve , m.fl. bara bygga in det i sina befintliga plattformar ganska enkelt.
Det lär väl finnas vissa som tycker det är najs att kunna spela AAA-spel från sin iPad , eller att inte tanka ner spel och spela dem instant.. men det är känns som en nisch imo.

Sedan är det inte så dyrt med en PS4.. och man får bättre kvalitet och ingen input lag på köpet..

Permalänk
Avstängd

Verkar inte som tjänsten fungerar riktigt som den ska? https://youtu.be/TQ8SpKaXkWg

Permalänk
Medlem
Skrivet av GamerGertzy:

Verkar inte som tjänsten fungerar riktigt som den ska? https://youtu.be/TQ8SpKaXkWg

Vi är många som spelar helt utan lagg och problem. Det är möjligt att han har dålig uppkoppling eller andra nätverksproblem.

Skickades från m.sweclockers.com