Permalänk
Medlem

operatörlåsta usb-modem?

Vet nån om Telia operatörslåser sina USB-modem (ett från 2017)?

Tänkte köra med Hallons mobila bredband i det.

Permalänk
Medlem

De gjorde det för några år sedan iallafall, men man brukar kunna flasha om firmwaren till en olåst variant. Googla på modellnamnet så hittar du firmwares om det finns

Permalänk
Rekordmedlem

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation
15 c § Den som tillhandahåller allmänt tillgängliga elektroniska kommunikationstjänster och som har träffat avtal med en konsument om abonnemang med bindningstid, i kombination med tillhandahållande av terminalutrustning, ska efter den inledande bindningstiden på begäran av konsumenten ta bort operatörslås kostnadsfritt och utan dröjsmål.
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Det är alltså inte ekonomiskt att låsa nått längre och de flesta operatörer har slutat för det gör det bara dyrare för dem nu när de inte kan ta betalt för upplåsning.
Tror bara det är 3 som inte har allt upplåst fr¨n början men om nått är låst så är det bara att säga till operatören att låsa upp efter avtalstiden.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.