Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Så vi ska då låta många dö för att låta dom rika bli rikare? Klarar de inte lite uppehåll är det dåligt skötta företag...

Skrivet av Esseboy:

Det har spårats till ett labb i slutet av November. Ledforskaren är spårlöst försvunnen.

Skrivet av Esseboy:

Företagen tänker inte långsiktigt, de vill bara växa ...därför är det dumt ätt försöka rädda dom med att inte införa karantä! Ge dem lite nödpengar och låt dom som har ekonomin i skick överleva.

Skrivet av Esseboy:

Jasså? Är man psykiskt sjuk för att man inte vill att folk dör? Eller är det att du anklagar mig för att vara autistisk? Båda är ganska starka anklagelser. Tur att jag inte bryr mig om simpla personangrepp...men moderatorer lär ha sina åsikter.

Allt du skriver är så orimligt, konspiratoriskt och verklighetsfrämmande. Du har i princip alla emot dig, ändå fortsätter du med ditt nonsen. Ovan är bara ett utdrag med citat från en enda sida i denna tråden med alla dina konstigheter som jag såg under ~30 sekunder.

Visa signatur

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Permalänk
Skrivet av kanskedet:

Intressanta citat från Fauci (chef över amerikanska NIAID):
Dr. Anthony Fauci said Wednesday that improved coronavirus testing and tracing of infected people's contacts will help the country eventually be able to ease up on measures such as stay-at-home orders.
...
"If you have a really good program of containment, that prevents you from ever having to get into mitigation. We're in mitigation right now," he added.

Dvs, man måste kunna testa mycket och göra god kontaktspårning när man väl öppnar landet igen för att inte behöva stänga landet åter igen.

Bra inlägg. Pratas väldigt lite i tråden av experterna om hur vi uppnår kontrollerad flockimmunitet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nils45:

Jag dömer ingen, jag kritiserar, men inte heller någon enskild.

Det framgår klart att du kritiserar en enskild (min fetmarkering):

Skrivet av nils45:

Tegnell nämnde för några veckor sedan att risken för smitta i Sverige är näst intill obefintlig. Tegnell försvarar sig idag med att situationen såg ut så just då, och att det är lätt att vara efterklok.

Borde inte en expert vara full medveten om att det fanns en risk, och att ligga steget före vore klokt nog?

I sammanhanget är det tydligt att experten du åsyftar är Tegnell och i nästa inlägg anser du att han gjorde andra saker än sitt jobb (min fetmarkering):

Skrivet av nils45:

Det ska ju inte behövas, och definitivt inte jag som inte är en expert inom området, ska ju inte behöva förvarna en expert. En expert måste ju vara medveten om magnituden utav risken, när man själv är medveten om vad som skedde i Wuhan under tiden, man hade ju förtroende att åtgärder togs. Vart enda journalist (nästan) på Expressen och Aftonbladet rapporterade om det dagligen. Att ni på Sweclockers satt och spelade DOTA, eller pillade på ett kretskort med snoppen under tiden när det pågick i Wuhan ska ju inte betyda att experter inom området som ska följa processen gjorde likadant med resonemanget att "ingen kunde förutspå". Det är ju rätt uppenbart att Sverige har EXTREMA brister. Sverige är duktiga på att agera i nuet, men har 0 framförhållning.

Här anklagar du ju i princip Tegnell för att han avsiktligen skulle suttit på kammaren och gjort annat för att han trodde att han skulle komma undan med "ingen kunde förutspå", så jo, du dömer enskilda personer. Senare frågade jag dig specifikt vem det var du citerade samt vilka brister du menade för att få ett förtydligande, men svaret uteblev.

Skrivet av nils45:

Den SARS epidemin är ju inte denna epidemi, så jag hoppas verkligen inte experterna gör som du, och använde den som exempel att gå efter.

Mycket riktigt, den SARS epidemin är inte denna epidemi, men i brist på reell kunskap så får man agera på den kunskap man har och se hur liknande virus och epidemier betett sig. Jag utgår från att FHM och deras motsvarigheter i andra länder gjort bedömningar utifrån det man kände till just då, utifrån andra tidigare epidemier och den expertkunskap man besitter och sen försökt göra det bästa av det. Givetvis kommer det att finnas beslut och ageranden som man i efterhand kan se att de kunde gjorts bättre eller som var direkt dåliga.

Ändrade sista meningen till "... som man i efterhand kan se ..."
Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Var väl sista helgen nu dock, i princip samtliga anläggningar i dalarna har stängt från och med idag så har du lite tur så slipper du Stockholmarna nu.

ja så är det, men de dröjjer nog inte så länge, beror på väder iof innan de ska till sina sommar-stugor, vi har ju en sådan granne tvärs över vägen här hemma, de kommer upp från Sthlm så fort de är soligt väder. Nu är ju stockholmare generellt bra för Dalarna ekonomiskt de bumpar ju upp ekonomin i vanliafall.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlytPojken:

Bra inlägg. Pratas väldigt lite i tråden av experterna om hur vi uppnår kontrollerad flockimmunitet.

Fast jag tror inte man vill uppnå flockimmunitet.

Permalänk
Medlem

@Hurtigbullen: Nej!
Jag hade frågat värden innan och hon hade kollat upp att alla var friska.
Jag blev väldigt sur och rädd efter.

Väldigt konstig fråga från din sida.Vad tror du själv?
Folk svarar på det dom vill svara på.

Visa signatur

13900K - NH D15 - Maximus Z790 Hero - 32gb G-Skill 7200Mhz - Intel 900P 480Gb -Kingston Renegade 2Tb -Samsung 980 PRO 2TB - Samsung 980 PRO 1TB - Gigabyte RTX 4090 GAMING OC - AX 1600i - Phanteks P600s -Alienware AW3423DW - Beyerdynamic T5 MK III - Creative Sound Blaster GC7 - ROG Strix SCAR 16 (2023) - G634JZ-NM015W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ramlösa:

Etremt förvånande FMH har inte prickat ett enda rätt, även när de har haft facit och sett utvecklingen i andra länder.

Utvecklingen i andra länder är inte Sverige. Man har sett till hur det ser ut i Sverige och agerat föredömligt därefter. Det är lätt att sitta i sin kontorsstol och gnälla över saker och ting man inte vet någonting om. Jag är övertygad om att de vet mer än du när det gäller den här situationen.

För övrigt förstår jag inte er som vill försätta Sverige i karantän. Hur länge hade ni egentligen tänkt er att folk skulle vara inlåsta? För det är något man måste fundera över. Andra länder låste in sina medborgare, satte ut militär och polis för att bevaka och sedan hoppas man på att saker och ting löser sig automagiskt. Det gör det inte.

Häromdagen rapporterades det om 3000 glada solbadare i södra London och det har redan bötfällts tusentals människor till höger och vänster. I Storbritannien förekommer det numera angiveri som på den gamla goda tiden i STASI-Tyskland. I Skottland har hälsoministern avgått. Är det ett sådant samhälle ni vill att Sverige också ska bli? Hur blir det då efteråt? Hur går vi då från att vara ett angiveri-land i karantän till att fungera som vanligt?

Det är förbannat enkelt att sitta och ondgöra sig över saker och ting utan att fundera på konsekvenserna av varje beslut. FHM och regeringen gör helt rätt i att inte försätta svenska folket i karantän. Det finns idioter i alla länder. En karantän hjälper inte det.

Permalänk
Medlem

Lite humor.

Visa signatur

Any machine is a smoke machine if you use it wrong enough - AvE

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ramlösa:

Etremt förvånande FMH har inte prickat ett enda rätt, även när de har haft facit och sett utvecklingen i andra länder. Mitt förtroende är iallafall mindre än noll för svenska myndigheter, där inkompetents är en merit.

Jo nu har då 80% förtroende för myndigheterna inkl mig själv.

Kurvorna verkar peka åt rätt håll och sjukdomen kommer att skörda sina offer, det viktiga är ju att det inte går för fort så att sjukvården inte hänger med så att det inte blir fler avlidna än nödvändigt.

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem

"För det här är the final mark of the beast, alltså det slutgiltiga märket från den icke-kärleksfulla sidan, för att märka själar."

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz - MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB - Corsair 2x8GB 3000MHz

YOMAHA, YOMASO!

Permalänk
Medlem
Skrivet av WDac:

folk med liknade status som mig trillar av pinn som fan i andra länder. jag riskar inget, och vår sjukvård har de jävligt tungt just nu.
20% av dem med astma som får behandling med respirator överlever finns det lite info om från USA´s håll. oavsett ålder.

jag tänker inte ifråga sätta denna typ av info för skulle de visa sig vara korrekt så är jag rökt. även min mor som är sjuksköterska ber mig hålla mig hemma tills de vet mer från KI

Har du länk till den informationen angående överlevnad och astma i USA?

Visa signatur

| Fractal Design Define R5| Asrock X399 Fatal1ty| Threadripper 1950X| Noctua NH-U14S TR4-SP3| Corsair Vengeance LPX 8x16GB 3200 C16| be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W| ASUS RTX 3080 10GB Strix| LG OLED 4k 42" C2| Debian Sid| KDE 5.x|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spicebeast:

För övrigt förstår jag inte er som vill försätta Sverige i karantän. Hur länge hade ni egentligen tänkt er att folk skulle vara inlåsta? För det är något man måste fundera över. Andra länder låste in sina medborgare, satte ut militär och polis för att bevaka och sedan hoppas man på att saker och ting löser sig automagiskt. Det gör det inte.

Som jag sagt många gånger tidigare, en kort tid tills man får kontroll på situationen.
Vården vill nu gå upp i krisläge, för att det inte går åt rätt håll. Vad gör man när det inte finns fler "protokoll" att tillgå? När vårdplatserna är slut? Och folk som inte satts i karantän fortsätter strömma in sjuka?

Nej, jag tror givetvis inte att en karantän löser 100% av problemet, men om en karantän ens avlastar vården 10%, skjuter "kurvan" framåt 2 veckor till, så kanske det är värt det?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3dOzR/darfor-har-tyskla...
Kolla t ex tyskland, dom verkar ha lite bättre koll på läget. Till och med möjlighet att lägga in personer redan när det börjar gå nedåt, exakt en sak som jag som ingenjör förespråkar.

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/kvinnorna-radd...
Där har vi rätt bra info om att det inte verkar stå så bra till i vården.

https://www.expressen.se/nyheter/tegnell-da-kan-smittspridnin...

Citat:

Stockholm kan komma att se kulmen för coronasmittan om tre veckor. Det säger den tidigare statsepidemiologen Johan Gisecke till SVT.

– Det kommer bli värre för sjukvården, mycket värre. Den här veckan och nästa vecka och den tredje veckan. Sen kommer det vända, säger han till tv-kanalen.

Ja vad säger man? Vården går på knäna redan nu, och andra väntar sig 2-3 veckor till innan toppen. Säger väl sig självt att man måste göra _allt_ som bara går för att fördröja spridningen?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8m8ELG/folkhalsomyndighe...

Citat:

Men åtminstone så tror vi att det kan fortsätta uppåt några veckor till innan det planar ut. Vi hoppas ju innerligt att alla de motåtgärder som nu görs ska börja ge effekt.

Dom "hoppas" att det ska räcka och ge effekt. Har man inte möjlighet att testa för att få fram fakta, så kanske det är bättre att ta i lite för mycket, än att "hoppas" och sen i efterhand se att det inte räckte?

Men som alla konstaterar, det är väl en avvägning mellan sjuka/döda och samhälle/ekonomi, alternativt andra saker som en karantän orsakar.

Jag säger inte att jag vet vad som är rätt. Men jag har full förståelse för att det finns folk som förespråkar "gör allt som bara är möjligt".
Strategin som nu är vald, verkar ju innefatta en viss del risktagande. Men det är ju klart, karantän innebär väl andra typer av problem och risktaganden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dredd:

Nu har FMH meddelat att "skyddsmasker" faktiskt kan hjälpa, jättebra det tog dem bara 2 månader? något som gemene man fattade ifrån dag 1. Ganska pinsamt att behöva pudla på en sån här basal nivå när man då är en Expert Myndighet.

Jo jag såg den rubriken på Aftonbladet, men hade inte riktigt tid att sätta mig in i det igår. Dom har kanske ändrat bedömningen i hur mycket det påverkar att potentiellt smittade (dvs vi alla) bär mask för att skydda vår omgivning?

Se inte det jag säger nu som ett påhopp, men ditt inlägg framstår som lite "aggressivt". Kan du försöka tona ner den biten lite? Jag tror att du har poänger och bra saker att bidra med och jag tror det skulle bli en bättre diskussion om vi alla (inklusive jag själv) försökte tona ner sånt.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Ja den attityden kan de stoppa upp nånstans!

Ja fattar inte heller. Sitter Tegnell på fakta bara han känner till lr..?
Enligt Samhällsnytt t.ex så är han en jäkla stolle o ja får hålla med om en hel del.

Om jag måste gissa vem som har rätt här, Tegnell som har jobbat med det här hela sitt liv. Eller stollarna på samhällsnytt som jobbat med opinionsbildning, inte speciellt bra sådan heller om man läser deras artiklar. Då kommer jag att ta Tegnells sida varje dag i veckan

Visa signatur

Intel Core i5-3570K Processor || AMD Radeon HD 7970 || MSI Z77A-G45 (MS-7752)
3DMark06 30 781, SM2.0 Score - 11982 - HDR/SM3.0 Score 15632 - CPU Score 7631

Permalänk
Medlem

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3dOzR/darfor-har-tyskla...

Den här låg redan klistrad ett par inlägg upp, intressant artikel från ett land som verkar väl förberett, MEN, det jag funderar på är detta:

"Precis som här hemma var det i början skidåkare som smittats i Österrike och Italien. Och även om smittan, precis som här, har börjat spridas till de äldre, är medelåldern på de döda fortfarande låg, bara 49 år, jämfört med 62,5 i Frankrike, 62 i Italien – och 81 år i Sverige"

Vilka slutsatser kan man dra av ovanstående? Stor skillnad i åldrar, onekligen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka, har inte fått mitt hobbyepidemiologcertifikat än.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk
Medlem

Jag skulle önska att iaf de som är säg över 60 eller i övrigt tillhör riskgrupper kunde fått möjlighet till att stanna hemma från arbete (med eller utan lön, det gör detsamma). Mina båda föräldrar tillhör riskgruppen och medans pappa är pensionär och definitivt i riskgrupp + andra riskfaktorer, kan min mor som bara har några år kvar inte tänka sig på grund av sina principer och moral att t.ex. arbetsvägra eller sjukskriva sig, och hon jobbar inom ett yrke där risken för smitta är hög.

Det ironiska i sammanhanget är att när hon väl blir sjuk blir hon hemskickad på nolltid, så det går bevisligen bra att stanna hemma men möjligheterna till framförhållning eller till att undvika att hamna i den situationen är begränsade :/

Dessutom med alla permitterade kunde det också vara en möjlighet till att ge fler unga en chans till en ny start i arbetslivet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Spicebeast:

Utvecklingen i andra länder är inte Sverige. Man har sett till hur det ser ut i Sverige och agerat föredömligt därefter. Det är lätt att sitta i sin kontorsstol och gnälla över saker och ting man inte vet någonting om. Jag är övertygad om att de vet mer än du när det gäller den här situationen.

För övrigt förstår jag inte er som vill försätta Sverige i karantän. Hur länge hade ni egentligen tänkt er att folk skulle vara inlåsta? För det är något man måste fundera över. Andra länder låste in sina medborgare, satte ut militär och polis för att bevaka och sedan hoppas man på att saker och ting löser sig automagiskt. Det gör det inte.

Häromdagen rapporterades det om 3000 glada solbadare i södra London och det har redan bötfällts tusentals människor till höger och vänster. I Storbritannien förekommer det numera angiveri som på den gamla goda tiden i STASI-Tyskland. I Skottland har hälsoministern avgått. Är det ett sådant samhälle ni vill att Sverige också ska bli? Hur blir det då efteråt? Hur går vi då från att vara ett angiveri-land i karantän till att fungera som vanligt?

Det är förbannat enkelt att sitta och ondgöra sig över saker och ting utan att fundera på konsekvenserna av varje beslut. FHM och regeringen gör helt rätt i att inte försätta svenska folket i karantän. Det finns idioter i alla länder. En karantän hjälper inte det.

Sen är vår rörelsefrihet faststadgad i grundlagen, så man kan inte bara beordra människor att hålla sig hemma.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-sverige-inte-...

Permalänk
Medlem
Skrivet av jorgen69:

@Hurtigbullen: Nej!
Jag hade frågat värden innan och hon hade kollat upp att alla var friska.
Jag blev väldigt sur och rädd efter.

Väldigt konstig fråga från din sida.Vad tror du själv?
Folk svarar på det dom vill svara på.

Det var inte konstig fråga alls.
Du frågade här, många påtalade, bland annat jag, att utgå från att de bär på Coronaviruset och bestäm efter det.

Så går du ändå.

*facepalm*

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Skrivet av kanskedet:

Fast jag tror inte man vill uppnå flockimmunitet.

Vad tror du man vill göra då?

Permalänk
Avstängd

Japan förklarar "state of emergency".

Sen ser de ut att välja samma taktik som Sverige dvs ingen "lock down".

Citat:
A different tactic: Abe says Japan’s state of emergency will differ from Western countries, adding that "basic economic activity" will continue, giving examples including public transportation and supermarkets.

https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-...

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem

Vad tror ni om kommande våren? Svenskar brukar ju bli nästan galna när solen och värmen kommer, riskerar detta öka smittspridningen? Jag har nämligen mycket svårt att tro att vi svenskar klarar isolera oss nu när våren kommer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Sen är vår rörelsefrihet faststadgad i grundlagen, så man kan inte bara beordra människor att hålla sig hemma.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-sverige-inte-...

Så är det, men man kan ju välja hur man uttrycker sig:
A) "Undvik onödiga resor i påsk"
B) "Res _INTE_ på semester eller till ditt fritidshus i påsk"

Som jag sagt tiotals gånger hittills, jag har hört från mängder med folk som anser att påskfirande i sommarstugan är en "fullt nödvändig" resa under påsken. För dom menar ju, hur ska vi komma till sommarhuset utan att resa? DUH!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

Det var inte konstig fråga alls.
Du frågade här, många påtalade, bland annat jag, att utgå från att de bär på Coronaviruset och bestäm efter det.

Så går du ändå.

*facepalm*

Jag tycker att man ska kunna lita på det folk säger när man frågar om en sådan sak.
Får hoppas att jag klarar mig från Covid-19.

Visa signatur

13900K - NH D15 - Maximus Z790 Hero - 32gb G-Skill 7200Mhz - Intel 900P 480Gb -Kingston Renegade 2Tb -Samsung 980 PRO 2TB - Samsung 980 PRO 1TB - Gigabyte RTX 4090 GAMING OC - AX 1600i - Phanteks P600s -Alienware AW3423DW - Beyerdynamic T5 MK III - Creative Sound Blaster GC7 - ROG Strix SCAR 16 (2023) - G634JZ-NM015W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av makatech:

Vad tror ni om kommande våren? Svenskar brukar ju bli nästan galna när solen och värmen kommer, riskerar detta öka smittspridningen? Jag har nämligen mycket svårt att tro att vi svenskar klarar isolera oss nu när våren kommer.

Det är väl ingen som hindrar oss från att vara ute. Isolering betyder inte att sitta inne i sin kammare hela tiden.
Folksamlingar däremot, det bör undvikas.

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlytPojken:

Vad tror du man vill göra då?

Nu vet jag inte exakt hur man definierar flockimmunitet, men jag skulle gissa på åtminstone runt 50%.

Jag tror att strategin kommer att vara:
1) Stäng ner samhället nu delvis för att drastiskt minska spridningen.
2) När spridningen har minskat, börja öppna upp samhället igen sakta men säkert. Lokala smittspridningar kommer att ske, och i sådana fall testa och kontaktspåra dem systematiskt och massivt.

Permalänk
Medlem

Nu har FHM ändrat sitt ställningstagande till att diverse masker faktiskt begränsar smittan, föga förvånande, tvärtom logiskt utan någon djupare analys. Hur kan de göra en såpass felaktig bedömning ursprungligen?

Här är en intressant video där det tydligt visas hur smittsamt det är vid en enkel nysning;

https://vimeo.com/402577241

Det känns tryggt att direktiven blir tydligare för varje dag som går

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Sen är vår rörelsefrihet faststadgad i grundlagen, så man kan inte bara beordra människor att hålla sig hemma.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-sverige-inte-...

Sant. Däremot har vi "Undantagstillstånd" som man kan ta till. Då gäller inte det. Där är vi inte ännu på ett tag tror jag.

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem
Skrivet av kanskedet:

Nu vet jag inte exakt hur man definierar flockimmunitet, men jag skulle gissa på åtminstone runt 50%.

Jag tror att strategin kommer att vara:
1) Stäng ner samhället nu delvis för att drastiskt minska spridningen.
2) När spridningen har minskat, börja öppna upp samhället igen sakta men säkert. Lokala smittspridningar kommer att ske, och i sådana fall testa och kontaktspåra dem systematiskt och massivt.

Varför tror du man inte vill göra detta?

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Sen är vår rörelsefrihet faststadgad i grundlagen, så man kan inte bara beordra människor att hålla sig hemma.
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-sverige-inte-...

Beordra folk gör de ju redan men de kan inte göra som i Storbritannien där polis och militär patrullerar på gatorna.

Permalänk
Medlem

@Aeig: WHO har väl hållit exakt samma linje som FHM än så länge, angående munskydd?

Visa signatur

Asus Rog Strix X570-F | AMD Ryzen 9 3900X | G.Skill 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 Trident | Noctua NH-U12A | Asus Geforce RTX 2070 Super 8GB DUAL OC EVO | Seasonic FOCUS Plus 750W Gold | Corsair Force MP600 1TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Fractal Design Define C TG | Acer 27" Predator XB273K | QPAD MK-85 (Brown) | Razer DeathAdder Chroma | Logitech Z623 | Sennheiser GAME One
http://www.youtube.com/channel/UCl0ZJPJ7XZkjvUoR7zgPOLg