Microsoft arbetar på utökade skydd mot angrepp i Windows 10-kärnan

Trädvy Permalänk
Cyberman
Registrerad
Dec 1999

Microsoft arbetar på utökade skydd mot angrepp i Windows 10-kärnan

Kernel Data Protection ska utöka systemets skydd mot angrepp som försöker korrumpera data eller söker förhöjda rättigheter.

Läs hela artikeln här

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa leder till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Låter ju bra, men frågan är hur det kommer påverka prestandan. Om man är lite konspiratorisk så får man nästan en känsla av att datorbranchen anstränger sig för att hitta nya sätt att få användare att uppgradera sina datorer. Kör själv på en i7 2600K som är 7 år gammal och ärligt talat känns den fortfarande ganska pigg.

Man kan undra varför inte Windows redan har denna typ av skydd. Väntar fortfarande på att Windows ska få stöd för att köra applikation helt isolerade från varandra, typ sandbox men för enskilda applikationer. Än idag är det många stora företag som distribuera installationsfiler som inte är signerad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Westrobothnia
Registrerad
Okt 2008

Intressant, men såg att det verkar krävas en TPM, vilket de allra flesta hemmabyggen säkerligen inte har. Och som @CrazyDriver säger så är det ju alltid prestandafrågan det landar i i slutändan.

3950X, X470, 2080 Ti, 4K