Permalänk

Surface pro 7+

Jag har en Surface pro 7+ i7 som kraschar en del och det verkar som den går väldigt varm, fick en temperatursymbol när jag skulle starta den efter en krasch och den känns väldigt varm ibland. Det är framför allt i samband med att jag använder teams den kraschar men blir också väldigt varm om man kollar på twitch. Tänkte att jag skulle kolla hur varm den blir och försökte hitta nåt bra program för det, intel xtu kunde jag inte ens installera för det var en "unsupported platform", testade även HWmonitor men får inte fram några temperatursensorer där.
Nån som har tips på nåt motsvarande program som kan tänkas funka ihop med hårdvaran i en surface pro 7+ eller såklart tar jag tacksamt emot förslag på lösningar på grundproblemet.

Permalänk
Keeper of the Bamse

Eftersom det är en "For business"-modell så köptes den väl via t.ex. Dustin? Jag hade lämnat in den för RMA.

Det sitter en ny i7 1165G7 processor i den, så den borde™ kunna avläsas av mjukvara. Har du kollat med hwinfo? Eller möjligen en trial-variant av Aida64?

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk

Det stämmer bra och jag kanske borde lämna in den men jag tänkte ta en titt och se om jag kan hitta en annan lösning på det så jag slipper bli av med den i några veckor och behöva plocka fram en gammal dator under tiden.

hwinfo funkade att få fram temperaturer, tack så mycket

Permalänk
Medlem

Jag använder alltid Coretemp. Går att autostarta minimerat och endast synligt i systemtray, så det håller sig ur vägen om man säger så.

Prova det, det borde fungera.

Men är den ny och blir så varm så känns det ju som att kylningen inte sitter helt 100. Men att kolla tempsen så att du har något underlag att backa upp en reklamation med är inte fel.

Teams är inte superkrävande vanligtvis, dock lite mer vid videomöte, men ändå inte så att den ska börja värmethrottla.

Visa signatur

Lenovo Legion Y540-17-IRH med: 17.3" 144Hz skärm | Intel I7 9750H | 32GB DDR4-2667 CL16 | GTX 1660TI 6GB | 2TB Crucial P2 NvME Boot + 2TB SSD Lagring