Delstaten New York vill förbjuda brytning av kryptovalutor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Beginner:

När försökte man förbjuda tv-antenner?

Det var parabol som skulle förbjudas, men det var inget riksdagsparti utan endast ett departement som la en remiss (som röstades ner).

Finns många myter kring parabolförbudet

https://sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Britt_Theorin

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Avstängd

New York gör allt för att befolkningen skall fly staten. Denna tidigare metropol som var världsmetropolen sjunker drastiskt nu.

Känner ni någon som bor i New York så be dom fort flytta till Texas eller Florida.

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

Det var parabol som skulle förbjudas, men det var inget riksdagsparti utan endast ett departement som la en remiss (som röstades ner).

Finns många myter kring parabolförbudet

https://sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Britt_Theorin

Jepp. Anar mig till att det är det som åsyftas. Är nyfiken på bara om det är myten om parabol postaren menar......

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk

Permalänk
Medlem
Skrivet av jika:

Förstår nog inte riktigt varför så många ställer Gaming mot Mining. Det är ju som att jämföra äpplen med päron. Det ena är (för de flesta) en fritidssysselsättning och det andra är ett systematiskt agerande med huvudsyftet att tjäna pengar på det. Vill man göra jämförelsen mellan gaming och mining får man väl nästan snarare jämföra ström- och hårdvarukonsumtion för mining med motsvarigheten för de som är professionella gamers, vilket sker i betydligt mindre utsträckning, OM man nu vill jämföra de två. För det finns väl inte någon som enbart bryter "för skojs skull" utan att dra någon som helst nytta av den ekonomisk vinningen?
Det flesta fritidssysselsättningar och allmän "vardaxlyx" (varmvatten, tv, resor etc.) använder/förbrukar resurser på liknande sätt som gaming vilket gör resonemanget ännu mer oklart.

I början var väl mining något man gjorde för att tekniken var ny och spännande, det var ju knappast så att man räknade med att tjäna några pengar på att minea bitcoin när btc var nere på nån enstaka cent per coin. Lite som när grabben vann ett par hundralappar i nån fortnitetävling. Att det sedan blivit väldigt lönsamt för en del (typ som proffsgaming) är ju något som utvecklats över tid, precis som proffsgaming. Typ när CS1.6 var nytt var vi väldigt många som spelade, men det var ju knappast någon som gjorde det i vinsdrivande syfte, trots att det för ett gäng lag blivit ganska lönsamt att spela det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Galet, bunkrade du tusentals eller?

Hade aldrig en som höll längre än 6 månader och det är fan snart 9 år sen de försvann.

Nää jag har ett par av dessa kvar i mitt förråd i källaren och en i klädkammaren. Hade ett par i reserv..och nu är jag på de sista
Jag vet inte hur många nätter ljuset ej varit släkt i förrådet, garaget och klädkammaren när barnen bodde hemma. Det fanns inga moderna rörelsedetektorer som det gör nu för tiden.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

NY är ett av de lugnaste städerna vad gäller brott per capita.
Sen bör man nog veta i sammanhanget att USAs elnät är ganska slitet

The US has more power outages than any other developed country. Here’s why.
https://www.popsci.com/story/environment/why-us-lose-power-st...

"The oldest American power lines date back to the 1880s, and most of today’s grid was built in the 1950s and 1960s with a 50-year life expectancy. "

Precis detta. Jag tror de nämner klimatet som ett svepskäl för att rädda sitt väldigt sköra elnät. USAs elnät är som Sveriges bostadsmarknad, hopplöst låst från flera olika håll och väldigt lite byggs ut trots att det krävs.

Permalänk
Medlem

Goda nyheter, ett steg i rätt riktning!

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuuFi:

När andra minar kostar det mig direkt pengar då min elkostnad blir högre, oavsett varifrån elen kommer ifrån.

De tjänar pengar på min bekostnad, klart som fan att jag har invändningar mot det...

Energi är en bristvara året runt och överallt och enda riktningen priset har är uppåt, mining gör det värre.

Mining är bara ett sätt för lata människor att tjäna pengar, majoriteten tjänar inte ens pengar på det då de kommer in så sent, inte summor som är värt att nämna i alla fall.

Egna solceller, lär ju vara en stor del av miners som kör på, speciellt i Sverige...

Här kan det ju vara läge att stödja politiker med lite mer verklighetsförankrad energipolitik. Sen betalas det skatt på elen och över 50% skatt på inkomsterna från kryptobrytning, så jag tycker nog man kan ha gott samvete som kryptobrytare.

Passiv inkomst är annars något jag skulle betrakta som smart.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RCA56:

Jo men det är bara teori. I verkligheten så kan man inte göra en enda VISA transaktion med sitt grafikkort så det är 100% slöseri.
Med bitcoin så kan du göra transaktioner.

Att ens jämföra på det viset är löjligt då alternativet(Gaming) ni säger är bättre inte ens fungerar i verkligheten för det ändamål ni påstår är mer energieffektivt.

Du missar poängen, och det känns medvetet. Att jämföra energiåtgången handlar inte om hur det är bättre att låta sitt grafikkort tugga Visa-beräkningar hellre än Bitcoinberäkningar, för någon sådan tjänst existerar inte - utan bidrar till att illustrera den groteska ineffektivitet som Bitcoinkedjan lider av och som man aldrig kan komma ifrån.

Skrivet av RCA56:

Beräkningskraften genererar bitcoins OCH verifierar samtliga transaktioner som görs dagligen.
Inget går upp i rök utan det underhåller hela systemet.

Ja, den som bidrar till beräkningskraft till systemet premieras med en digital valör, en grindpeng. Vi fattar. Det är ju hela drivkraften och vad som resulterar i delar av den rovdrift på hårdvara vi alla lider av, men också lustigt nog mot den centralisering av uträkningskraft som sker i kedjan; då stora bolag köper enorma uträkningscentraler och slår ut all konkurrenskraft för de mindre Bitcoingruvarbetarna.

Energin som går åt för Bitcoinpyramiden är stor nog att ge skäl även för vilken anti-Greta som helst att reagera. Att folk långt ner i näringskedjan med sådan iver försöker försvara detta tekniska skitsystem är mig helt obegripligt. Jag tror att om 10-15 år kommer vi se tillbaka på den här eran som ännu ett uttryck för en gruppsykos där jakten på pengar, vare sig i stora eller små valörer, får omdömet att svartna på folk. Där brandtal om decentraliserade transaktioner, folklighet och anonymitet är en dimridå för att hålla den luftfyllda pyramiden uppe länge nog för att själv kunna sko sig - och genom det bidraga till de i toppen av pyramiden med kapital nog att bli en politiska och ekonomiska aktörer med global räckvidd.

Skrivet av DasIch:

Här kan det ju vara läge att stödja politiker med lite mer verklighetsförankrad energipolitik. Sen betalas det skatt på elen och över 50% skatt på inkomsterna från kryptobrytning, så jag tycker nog man kan ha gott samvete som kryptobrytare.

Passiv inkomst är annars något jag skulle betrakta som smart.

Hur mycket kostar den ökade belastningen totalt sett? Innan vi kan analysera huruvida du bidrar till någon sorts nettoinkomst genom ditt Bitcoingruvarbete till kommunen eller staten behöver vi mer data. Jag hade varit försiktig med att hävda att kusten är klar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Strife91:

Ett finanssystem som kostar liv eller ett som kostar energi.

Valet är självklart.

Energi som i sin tur påvärkar miljön som i sin tur även den påvärkar liv, sen att nämna är all den elektronik som kasseras iom mining. Lär va en ganska stor summa kort som går direkt till landmassorna.

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem

De kanske ska förbjuda alla bilar i NY, där lär de se en stor förändring 😊

Permalänk
Permalänk
Medlem

Mining är bra för våra elsystem. Om det blir elbrist går elpriserna upp och mining blir olönsamt så de stänger av sina miningmaskiner och vips så försvinner elbristen på elnätet. Det blir en balanserande faktor. Motsatt när det är elöverskott till exempel en blåsig sommardag. Då går inte elen till spillo utan genererar fina bitcoins. Det skulle elbolagen kunna göra själva, ha mining för att få nytta av överskottselen. Värmen som genereras kan skickas ut i fjärrvärmenätet. Win-win för alla.

Edit: Vill man att mining ska bli miljövänlig får man helt enkelt se till att göra elproduktionen miljövänlig så att billigaste elen alltid är den miljövänliga och miljöovänlig el är dyr. Då kommer miners se till att enbart köra den miljövänliga elen. Allt handlar om ekonomi.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KingCobra:

Mja...om elen som motsvarar 25 kärnkraftvetks totala produktion för bara PC gaming globalt år 2018 inte skall räknas är det upp till dig.

För att tjäna pengar till en kopp kaffe behöver min dator vara på i 4 timmar. Den drar 150 w i timmen eftesom allt utom grafikkortets minnen är max nedklockat för att hålla nere strömförbrukningen och tempen.. Som två lampor tända i 4 timmar. En gamingsession med samma rig drar 250-300w i timmen plus ström för monitor, högtalare, lampor runt den som spelar.

Nu blandar du korten.

Sando tog upp problematiken kring Bitcoinkedjans hopplösa transaktionsineffektivitet och du börjar istället prata om hur lång tid det tar att generera ett uppskattat värde för koppen av kaffe. Men det stämmer ju inte, för om du ska kunna realisera värdet behöver du göra en transaktion för att överföra valören till någon som växlar den till en användbar valuta du kan använda. Så du spenderar uppskattat 600 watt på att generera ett värde motsvarande en kopp kaffe, men transaktionen - eller betalningen - kostar 910 kilowattimmar.

Du får väldigt mycket Fortnite-speltid för vad en Bitcointransaktion kostar i förbrukad elektricitet.

Permalänk
Medlem

Detta är anledningen till att jag tror på Nano som kryptovaluta för framtiden, hoppas jag har rätt, då kanske jag blir rik på köpet..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chrisj:

I början var väl mining något man gjorde för att tekniken var ny och spännande, det var ju knappast så att man räknade med att tjäna några pengar på att minea bitcoin när btc var nere på nån enstaka cent per coin. Lite som när grabben vann ett par hundralappar i nån fortnitetävling. Att det sedan blivit väldigt lönsamt för en del (typ som proffsgaming) är ju något som utvecklats över tid, precis som proffsgaming. Typ när CS1.6 var nytt var vi väldigt många som spelade, men det var ju knappast någon som gjorde det i vinsdrivande syfte, trots att det för ett gäng lag blivit ganska lönsamt att spela det.

Det där är jag med på, att man liksom dras in i det på grund av ett angränsande intresse. Har själv övervägt det just på grund av att ha ett kul projekt att syssla med. Men tror du att de personerna som var med från början har samma riggar som rullar än idag? Om inte, när gick det från ett kul projekt till något mer inkomstdrivande? Motsvarigheten hos gaming är väl då när det går från att delta i competitive gaming till att det blir en betydande del av ens inkomst.

För mig förefaller det som ett sånt slöseri att ha PoW helt utan koppling till något värdeskapande. Typ som att någon skulle ge mig pengar för att dra en spak som inte gör något, fram och tillbaka under en hel arbetsdag. Den stora skillnaden är att mitt spakslitande i alla fall inte skulle ha någon större kostnad (förbrukar inte ej- förnyelsebarenergi etc) vilket gör det aningen mindre onödigt än mining. Hade man använt kraften av mining till att vika proteiner eller liknande så hade det varit en helt annan sak eftersom arbetet som läggs ner inte är baserat på en fiktiv last och då är det också rimligt att får kompensation för sitt arbete.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag tror de flesta är överens om att forskning är ett bra användningsområde, och jag har inte sagt något annat heller, och jag har inte pratat om att vara mer eller mindre nobel än någon annan

Problemet är att mining tar stora resurser i anspråk, både vad gäller produkter och miljön, och gagnar bara de som håller på med det. Självklart får man ha en hobby vars syfte enbart är att gagna sin egen ekonomi, välbefinnande eller vad det kan vara. Men när man förstör för andra genom att utöva sin hobby men ändå hävdar att man gör alla en tjänst så går det för långt.

Först och främst, om argumentet mot mining är en som är kritisk mot dess miljöpåverkan, då rimligtvis bör frågan vara varifrån energin kommer ifrån. Det är den rätta frågan att ställa, om man vill kritisera mining utifrån ett miljö-perspektiv. Om det är ren kärnkraft, eller baseras på någon hållbar och förnybar energi, då rimligtvis bör det inte vara ett problem att minea, eller hur?

Så om vi bortser från miljö-argumentet så vill jag bara se till så jag förstår din logik här:

Forskning = OK
Gaming = OK
Hobby vars syfte är att gagna sin egna ekonomi = OK
Mining = Inte OK

Så, det låter som att man får göra allt förutom att använda sin GPU för en viss typ av beräkning enligt dig.

Om vi antar att mining inte ledde till produktbrist, och om vi antar att mining inte ledde till pengar och vinst till minern, hade det då varit ok?

Om så, då är ditt problem inte med mining per se, men att folk tjänar pengar på det, och att det leder till produktbrist.
Då är mina frågor:

1. Vad har du emot att människor tjänar pengar?
2. Förstår du tillgång och efterfrågan?

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk

Detta är bra! Vi får hoppas fler stater och Sverige tar efter. Vi bör köra in alla minare i fängelse, helst på livstid!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Liff:

Precis detta. Jag tror de nämner klimatet som ett svepskäl för att rädda sitt väldigt sköra elnät. USAs elnät är som Sveriges bostadsmarknad, hopplöst låst från flera olika håll och väldigt lite byggs ut trots att det krävs.

Klart man inte bygger för mycket här, det är samma som i Californien. Gör man det så sjunker värdet på mångas investeringar.

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cloudstone:

Först och främst, om argumentet mot mining är en som är kritisk mot dess miljöpåverkan, då rimligtvis bör frågan vara varifrån energin kommer ifrån. Det är den rätta frågan att ställa, om man vill kritisera mining utifrån ett miljö-perspektiv. Om det är ren kärnkraft, eller baseras på någon hållbar och förnybar energi, då rimligtvis bör det inte vara ett problem att minea, eller hur?

Så om vi bortser från miljö-argumentet så vill jag bara se till så jag förstår din logik här:

Forskning = OK
Gaming = OK
Hobby vars syfte är att gagna sin egna ekonomi = OK
Mining = Inte OK

Så, det låter som att man får göra allt förutom att använda sin GPU för en viss typ av beräkning enligt dig.

Om vi antar att mining inte ledde till produktbrist, och om vi antar att mining inte ledde till pengar och vinst till minern, hade det då varit ok?

Om så, då är ditt problem inte med mining per se, men att folk tjänar pengar på det, och att det leder till produktbrist.
Då är mina frågor:

1. Vad har du emot att människor tjänar pengar?
2. Förstår du tillgång och efterfrågan?

Jag tror du får ta och läsa mina inlägg noggrannare då du helt missat kärnan i mitt resonemang. Men det som konkret kan svaras på är att om mining inte haft någon miljöpåverkan och inte heller påverkat tillgången för hederligt folk så hade varken jag eller någon annan brytt sig.

Det är klart att jag förstår tillgång och efterfrågan. Men den jäveln som fick för sig att man ska använda proof of work via grafikkort för brytning är antingen helt oförmögen till grundläggande konsekvensanalys, eller så är hela poängen att jävlas med vanligt folk om GPU bara är ett medel och inte ändamålet så byt ut det, och inte mot något som är eller väntas bli en bristvara. Men att man nu ska gå från GPU till HDD stärker bara min tes att lite ax poängen är att jävlas. Vill ni få över vanligt folk på er sida så sluta förstöra miljön och sluta konkurrera med oss om produkter vi har mer moralisk rätt till och vad då ren kärnkraft. Finns ingen ren kärnkraft.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Tror inte det handlar om kalle som bryter krypto när datorn inte används utan om Gunnar som har 1000+ asic miners och drar ström motsvarande ett mindre lands förbrukning....

Permalänk
Medlem

Äntligen, hoppas det är början på slutet för denna meningslösa klimatförstöring.

Visa signatur

Moderkort: MSI MPG X570 Gaming plus CPU: Ryzen 7 5700X3D
RAM: Crucial Ballistix 16GB DDR4 3600 MHz Kylning: Noctua NH-D15 chromax.black Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :Sapphire Radeon™ RX 6950 XT PURE NITRO+ Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: Fractal Design Define Vision S2 Blackout Monitor: HP OMEN 27 & Acer XF270HUC
Tangentbord: Corsair Gaming Strafe RGB MX SILENT Mus: SteelSeries Rival 700

Permalänk
Medlem

Praktiskt omöjligt att genomföra, kommer gå lika bra som att förbjuda fildelning.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Praktiskt omöjligt att genomföra, kommer gå lika bra som att förbjuda fildelning.

OT: Det har ju uppenbarligen fungerat, från att alla jag kände fildelade så har jag numer ingen i min omgivning som fildelar.

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Avstängd
Skrivet av candybag:

Fast Pornhub är ju ett företag som går med vinst, där ägarna omsätter pengar i samhället, som i sin tur ger upphov till arbetstillfällen (även utanför porrindustrin.) Du kunde lika gärna använd Youtube, twich, etc som exempel.

Eller vad menar du? Hatar du porr?

Jag försökte visa på hur ofantligt jävla korkat det är att vilja döda kryptovaluta ur miljösynpunkt.

Permalänk
Inaktiv

Vilka idioter, vad trodde dom det skulle hjälpa, skulle ni sluta om det blev förbjudet i Sverige i morgon? nä trodde väl det.

Jag personligen skulle inte bry mig ett piss, lika lite som jag bryr mig om IPtv för 199kr per år el gratis win 10 licwns........

Permalänk
Medlem

Bra det kommer leda till en extrem miljökris om det fortsätter, nu när företag startas som minar i extremt stor skala.

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Medlem

Folk är generellt sura för att dom inte kan köpa nya grafikkort för vettiga priser.

Jag har solceller på flera platser i landet som producerar mycket, mycket mer el än mina två 1080ti som minar dygnet runt och mitt 3080 som minar när jag inte spelar.

Min mining gör inte så att era nya 3090 kostar mer. Majoriteten av användarna på SweC som minar sitter inte med 40st 3000-seriekort så argumenten som används här är ganska irrelevanta.

Tvärtom så var det min mining under 2017 som gjorde att jag valde solpaneler på nya byggnader för att få ner kostnaden. Idag, när det bara är tre kort som minar, så bidrar dessa till förnyelsebar energi åt både mig själv, men framför allt er andra istället, eftersom jag själv inte kan göra av med närheten av del el som produceras av solcellerna.

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Avstängd
Skrivet av KingCobra:

Jag lovar, gamingen slösar mycket mer enerig än mining. Med tanke på att de flesta ga.ers dessutom har bling bling datorer med lampor, superfläktar, stora monitorer osv så är det inte så konstigt. Lägg dessutom till att gamers ständigt uppgraderar allting vilket ger enormt sopberg och koldioxidpålägg.
Förbjud gamingen så gör vi störst miljöpåverkan.
En miner köper sin hårdvara och thats it. Använder ingenting förutom grafikkortet.

Är ni som viftar med klimatflaggan i denna tråden beredda på att sluta med gamingen för klimatet?

Menar du att gamers använder lika många grafikkort samtidigt som miners när de spelar? Du vet väl att SLI är rätt värdelöst för gaming dessutom?

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Skrivet av Strife91:

Ett finanssystem som kostar liv eller ett som kostar energi.

Valet är självklart.

Väl sagt.

Skrivet av Ozzed:

sluta konkurrera med oss om produkter vi har mer moralisk rätt till

Varför?