Asus Chakram, hjulet studsar tillbaka intermittent

Permalänk
Medlem

Asus Chakram, hjulet studsar tillbaka intermittent

Har en Asus Chakram mus som jag köpte när dom var nya.

Under en lång tid har jag noterat att det ibland hoppar tillbaka ett steg när jag skrollar med mushjulet. Det har skett så pass sällan att jag inte reagerat mer på det att notera det hela. Sakta har det ökat i intensitet till dess att jag började söka runt lite. Hittade fram till att "mouse wheel bounce back" nåt som diskuteras. Bl.a då med ASUS möss även om jag inte hittade nåt om just min modell, Chakram. Inga lösningar eller nån förklaring. Spekulationer om hår, damm etc i sensorn vilket känns rimligt.

Nu är det 2 års garanti på musen och min är betydligt äldre än så. Känner mig besviken här. Här köper man man mus i premiumklassen och så åker den på ett sånt här fel. Ett fel som jag inte verkar ensam om att drabbats av. Hade nog hoppas på längre livslängd på min mus i premiumklassen.

Försökt med att blåsa rent och använda alkohol, blev bättre ett tag men det kom tillbaka.

Nån som varit med som samma fel på en mus och tagit kontakt med tillverkaren? Är det nåt som t.ex ASUS bryr sig om när det är utanför garantin? Kan man från ASUS hoppas på att få den utbytt? Kanske till och mer så att dom vill ha in den för undersökning? Kan det vara så att det ses som konstruktionsfel och att dom byter ut den?

Om det här är ett känt problem så tänker jag att det borde vara lätt att korrigera för det i mjukvara eller drivrutin. En inställning som cancellerar ut en snabb bounce back på mushjulet. Då borde nån annan ha tänkt på det. Finns det nån mjukvara som löser detta problem med möss?

Visa signatur

-dool