Permalänk
Medlem

Skrivarserver

Hej. Det är så att vi vill bunta ihop våra skrivare till en att dela på i huset för alla. Eller rättare sagt 2 skrivare till 3 datorer. Då för att beskriva situationen: På nedervångingen kommer adsl'et in, det går sedan till våran router, en Dlink 804, och sedan ut till 2 datorer. Nu vill vi även koppla in en dator på övervåningen för internet och nätverk. Det ska göras genom att dra en kabel i tele- eller tv"röret". Där uppe i samma rum som denna dator vill vi även placera 2 stycken skrivare för delning. Istället för att ha som nu 2 kassa skrivare till varje dator här nere och en laserskrivare till den där uppe vill vi dela på en laser och en bläckstråle. Nu undrar jag om man då måste dra 2 kablar i teleröret i huset, en till datorn och en till skrivarservern? Eller räcker det med en och på något sätt dela den med en hub? Har en gammal som ligger endå. Sedan undrar jag om det bara är att plugga in skrivarservern i routern? Inte för jag vet vart den annars skulle kopplas in, men men

Till slut, är det någon som rekomendera någon speciell skrivarserver för 2 skrivare? Den nya lasern har som en konverter, för det sitter en parallel kontakt på skrivaren, men kabeln har en parallel in till skrivaren men en USB till datorn. Funkar det då med en skrivarserver som bara har parallel ingång? Den gammal bläckstrålen har bara parallel men den skall nog bytas ut mot något bättre i framtiden, och dom flästa nuförtiden har väll USB kontakt, så är det onödigt att köpa en skrivarserver med bara parallela kontakter?

Damn, vad mycket text det blev, men nu tror jag ni förstår vad jag menar iallfall

// Ne

Visa signatur

-

Permalänk
Medlem

Det räcker med en kabel upp som sedan delas med hubb eller switch. Skrivarservern ansluts till nätverket som en dator.
En skrivarserver som verkar vettig och som har både paralell och USB är denna: http://www.dustin.se/default.asp?ORIGIN=shopping/ProductDetai....
Vad gäller kabeln till den nya laserskrivaren skulle jag tro att det är som du skriver, en omvandlare från USB till paralell. Den skrivaren borde därför kunna anslutas direkt till en paralellport istället.
Hoppas detta var svar på dina frågor.

/H

Visa signatur

I can explain it for you, but I can't understand it for you
R.I.P Bijan - Vila i frid du lilla hustomte

Permalänk
Medlem

Ok, det sparade lite arbete att bara dra upp en Den där printerservern från dlink verkar vara ganska vettig. Som jag förstår det kan man tillochmed ha 3 skrivare till den? Tack för svaren!

// Ne

Visa signatur

-

Permalänk
Medlem

En liten varning bara, D-link printservrar trivs inte särskilt bra tillsammans med HPLJ1100. Har haft stora problem med det på jobbet.

Visa signatur

I'll be drinking whiskey in a ditch with Scruffy, and Brick and Noel. Now I've gone and lost my gear and I'm looking for my hole.

Permalänk
Medlem