Permalänk
Medlem

Det kan inte ha något med PCI latency att göra? I version 1007 av BIOS'et till A7N8X har de lagt till inställningsmöjlighet för PCI latency. Kan vara värt att testa?

Visa signatur

-- FubbHead

Permalänk

Jag har suttit och slitit med ljudproblemen i mitt MSI kort i helgen. Satt och lirade CC Zero hour och Homeworld 2 och efter någon halvtimme så började samplingarna hacka och spelas omvartannat. Jag har prövat allmöjligt (acpi ändringen t ex) men det som fick bort problemen runt tre-tiden i morse var att köra Dxdiag och ändra "Hardware sound acceleration level" under fliken sound till No acceleration. Det kan tydligen fungera med Basic acceleration såg jag på något annat forum. Det knasiga är att om man går in i soundstorm-panelen och gör ändringen där så sätts accelerationsnivån automatiskt till max, när man stänger ner den igen.

edit: märkte ingen skillnad i ljudkvaliteten eller övriga prestanda. Kör nu på Basic acceleration.

Permalänk
Medlem

det kan nog stämma att det funkar , men ljudet blir därefter..

Permalänk
Medlem

Mitt knaster försvann när jag uppdaterade med nya drivisar till nforce2. Kör förövrigt med USB mus MX500 och ASUS A7N8X Delux rev 2. Tidigare började det knastra efter ca 30 minuters spelande.

Visa signatur

2500+ Barton @ 3200+, Asus A7N8X Deluxe, 1 GB pc 3200, X850XT.

Permalänk
Medlem

vilka drivrutiner? 2.45 ?

Permalänk
Hedersmedlem

Provade Soundstorm på mitt Abit NF7-S rev. 2 idag för första gången.

Har kört på ett Hercules Gamesurround Fortissimo III fram tills nu, men ska se om mina problem när det gäller klockning hänger på PCI-kort osv så jag ryckte ut det.

Installerade senaste nForce-drivarna från nvidia.com (ver 3.13 tror jag det var?)

Har inga problem alls med ljudet, låter rätt bra

Ska prova lite mer... men värmeproblem behöver jag nog inte oroa mig för

Visa signatur

yayaya I am Lorde yayaya

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArchDeviL
vilka drivrutiner? 2.45 ?

Japp 2.45.

Visa signatur

2500+ Barton @ 3200+, Asus A7N8X Deluxe, 1 GB pc 3200, X850XT.

Permalänk
Medlem

Det har ju kommit nya drivare till nforce nu, ska tydligen ha fixat det för en del..

ftp://download.nvidia.com/Windows/nForce/3.13/nForce_3.13_Win...

Visa signatur

System : Abit NF7-S 2.0 |Barton 2500+@3200+ | 2x 512mb TwinMos PC3200 | Radeon 9800 Pro | = Såld! orkar inte skriva nya spec.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av McAllister
Har också jätteproblem med soundstorm på mitt ASUS A7N8X-deluxe, dels har jag ett knastrande ljud i bakrunden hela tiden, och när jag rör musen hörs det ett pipande ljud. Det verkar också som hårddisken ger ifrån sig ljud till hörlurarna (s-ata). Ibland dyker det även upp ett HÖGT tjutande ljud. Har jordat uttag. Har provat att sätta musen i olika usb-portar, mutat ingångar som jag inte använders osv, ingentig hjälper. Det tjutande ljudet från musen blir lägre när jag rör den nere i avtivitetsfältet än mot övriga skärmen. Det blir även något lägre när jag rör den på min andra skärm (kör dual-screen).
Om någon kan hjälpa mig lösa detta skulle jag hoppa av glädje, jag håller på att bli galen:( .

EDIT: skall man ha 2 grafikkort i enhetshateraten? ett som heter (secondary). Har också 2st av varje skärm. Har ett Radeon 9800 pro.

EDIT 2 : det piper även när jag scrollar med tangentbordet (usb, precis som musen)

DEt där handlar ju utan tvekan om en IRQ-konflikt. Gå in i BIOS, stäng av APIC och formatera. Så, nu ska allt funka bra

Visa signatur

"en trevlig sak man skulle kunna göra med hans fru, det är om man malde ner henne till köttfärs, med salt och peppar och sånt där. Så gjorde man en 352 hamburgare av henne som man då gav till honom. För att då skulle ju inte han kunna äta upp dom.. ja för han är ju vegetarian. Det vore trevligt."

Permalänk
Medlem

mitt ljudproblem har ivartfall löst sig. Kör just nu Epox 8RDA+.
Ändrade ACPI från Uniprocessor till Standard PC. Ljudkortet fick då sitt egna IRQ-nummer och jag slapp all vad brus innebär, trodde jag. Körde vid tillfället nvidias senaste drivisar, vilket var 2.45 och efter lite användning i spel återkom bruset. Fick då rådet att köra på de gamla drivisarna, 2.03 och då funka allt prima, allt utom EAX dvs. Hörde precis att de släppt nya drivisar till EAX problemet. Jag får hoppas att de löser problemet med EAX.

Värt att tillägga är att i och med att jag ändrade från Uniprocessor till Standard PC så miste jag de två USB-portarna som ligger närmast PS/2 portarna.

Visa signatur

AMD XP 1700+@2288mhz (217*10.5)/ Epox 8RDA+/ Corsair PC3200 256mb DDR/ Geforce 3 64mb DDR @ 200/240 / Quantum Fireball 40gb 7200rpm / Qtec 550W

Permalänk
Avstängd

Hm, jag upplever inga som helst problem med min SoundStorm på min 8RDA+ (400MHz)

Hade en SB Live Player 1024 innan men jag testa lite fegt på SoundStorm och där efter slängde jag live kortet.. slut på den problemet

Just ja, jag har inte testat på spel än

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.