VGA till RGB SCART - perfekt tv-ut! Erfarenheter?

Permalänk
Medlem

VGA till RGB SCART - perfekt tv-ut! Erfarenheter?

Jag är inte nöjd med kvaliteten på S-Video-bilden jag får från mitt ATI Radeon 9600Pro, och vill därför skicka signalerna på "rätt sätt" till tv:n.
Jag är fullt medveten om att det inte är lätt, men att få en perfekt datorbild på tv:n skulle göra det hela värt det! När jag bytte från S-Video till RGB på min DVD-spelare vad det som att torka bort ett 2 mm:s dammlager från tv:n.

Den här sidan beskriver hur man gör en egen sladd och sedan ställer in datorn m.h.a. Powerstrip:
http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/

Jag har än så länge skrapat fram en gammal skärmsladd och en SCART-sladd ut mina gömmor, så nu saknas bara en lång skärmad CAT5-nätverkskabel (vilket jag nog också har). Till att börja med ska jag inte löda något, utan bara "snurra ihop" de olika ledarna för att se om det över huvud taget fungerar! Jag tänkte använda ATI-kortets sekundära utgång, så att jag har 2 separata skärmar.

Om någon här har gjort något liknande....berätta hur det gick! Annars återkommer jag i den här tråden med mina resultat...

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Intressant sida du har hittat. Problemet med att bara göra just en sån adapter är få grafikkortet att få så låg H-synk som en TV kräver, och/eller få grafikkortet att köra intelaced ut. Håller just nu på att plocka ihop en VGA->RGB, med hjälp av en 74LS86 Logikkrets och lite annat tjafs. Måste bara fixa en tillräckligt lång skartkablel innan jag testar.

Kolla denna sida
http://www.moddning.com/?page=vga2tv

Visa signatur

[XP2400+@2800+][3x512Mb PC3200 DDR][MSI KT3 ULTRA-ARU][ATi R9800SE@R9800PRO 450/780][NEC DVD+-R/RW][Samsung 913N TFT][NXD Research speakers][Telia 100/100Mbit]

Permalänk
Medlem

Att hålla på med logikkretsar och annat verkar lite overkill, i alla fall för mig! Om det som står på den sida jag hittat stämmer, så är det bara att koppla sladdar till speciella stift på de olika kontakterna.
Sen borde man kunna ställa in H-synk, timings, interlaced osv i Powerstrip, i alla fall i teorin.

Hogan, använd en CAT5-nätverkskabel (skärmad), det blir billigare. Det ska fungera precis lika bra enligt AVS-forum:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?threadid=23850&...
Berätta sen hur det gick!

Visa signatur

...