Bostream, pingtider och drops i download

Permalänk
Medlem

Bostream, pingtider och drops i download

Det är så att jag under en längre tid haft problem med att speeden hos mitt DC har åkt ner i 0 efter en stund. Det är även så att internet brukar sluta funka tills jag rebootat routern efter att ha kört det en stund.

Har en ganska ny dator (begagnad) och har inte upplevt felet på min andra dator. När jag senast var på lan märkte jag också att nästan ingen tankade fortare än 1 mb/s från mig =/

Pingtider till min gateway ligger på ca 20 ms. När jag spelar spel har jag dock väldigt hög ping på ca 60-130 beroende på server medans en kompis med samma uppkoppling (Xstream) ligger på 40 stabilt. Detta är inget jag kollat om det är samma problem på min andra dator.

Problemet började efter att uppkopplingen varit nere en kväll. Tcyker det är så konstigt allt ihop bara. Fattar itne vad det kan vara för fel när det bara är jag som har problemet här där ag bor..=/

Permalänk
Medlem

Prov ett annat nätverkskort.

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk
Avstängd

Ta ur routern och kör utan den ett tag. Säkert den som strular till det.

Visa signatur

------------------------------------------------
Intel E6850 | abit IP35 PRO | 2GB OCZ Titanium | 8800GT | Zalman 9700 CPU Cooler | P180

Permalänk
Medlem

Har samma problem med att internet dör men kommer igång direkt när man rebootar routern, en dlink 604. Jag har inte gjort några ändringar eller liknande på routern och det har fungerat till för en vecka sen. Internet dör på alla datorer som är kopplade till routern.

Permalänk
Hedersmedlem

dessa 604:or

Visa signatur

Every time you create an iterator: God kills a kitten.

Permalänk
Medlem

Jag har inte 604..Kör 804

Permalänk
Avstängd

var samma med min router ett tag.. RP614 från netgear... Verkar som att routers med dålig mjukvara kan ha en vana att pinga sönder eller hur man ska förklara det.. detta kan oftast lösas med en trevlig kundtjänst som oftast brukar kunna maila den behövande mjukvaran till ens mail!

Visa signatur

"Det är bara att tuta och köra och hoppas att man inte hamnar off-pist"

Permalänk
Medlem

Om du testar utan router ett tag ska du nog se att allting kommer gå bra