Permalänk
Medlem

Canon S60? BRA KÖP??!

Nu undrar jag vad ni tycker om Canon S60 bildernas kvalité?
Är det bara jag som tycker att de test bilder som finns på Cyberfoto är suddiga?!?
Jag skulle gärna vilja höra lite serriösa kommentarer om Canons nya kamera S60.
Rent tekniskt är den ju bra, RAW, massa inställningar osv... Cyberfoto skriver att det är riktigt bra bilder, men jag tycker att de är suddiga, kan det vara ljuset/molnen??

http://www.cyberphoto.se/canon/digital/s60.php

Tacksam för alla svar....

Visa signatur

//herkules

Permalänk

Suddiga tycker jag inte att de är, syftar du på någon speciell bild ?

Permalänk
Medlem

Kanske inte suddiga, men matta...alltså de ser något "bleka"... Sitter på jobbet nu, och de har gamla TFT skärmar, det är kanske det som gör att bilderna ser lite konstiga

Vad tycker du för övrigt om bilderna?

Visa signatur

//herkules

Permalänk

canon kameror ger ju lite "tråkiga" bilder, inte speciellt färgstarka och så, men jag tycker de ser skarpa och fina ut. Kantskärpan är väl inte den bästa men... det överlever man nog med. Kika nere till vänster på asfalten, på den här bilden så ser du vad jag menar.

Jag tycker det är synd att den har lika dåligt makroläge som min gamla Ixus V2....

Permalänk
Medlem


Joo, det är kanske färgerna som gör att bilderna känns TRÅKIGA!
Jag tycker Ixus 500 ger bättre bilder, men jag kan ha fel, har inte jämfört de så noga, sitter med en ISDN uppkoppling just nu...
Men F*N!!!!!! Jag har väntat i 1 månad på S60, och nu vet jag inte om jag ska köpa den eller inte =S

Visa signatur

//herkules

Permalänk
Medlem

Du ska ju inte jämföra IXUS-bilderna med S60-bilderna från cyberphotos sida. De är ju tagna under olika förhållanden. IXUS-bilderna är tagna med solsken, vilket ger både varmare bild och mer mättnad i färgerna.
Vad gäller färgmättnad så brukar man kunna ställa in det i viss mån. Jag kan tex ställa in läge "vivid" på min A70. Färgerna blir helt vansinnigt onaturliga då, men det tilltalar många.
Jag skulle vilja påstå att, mer eller mindre, ALLA kompaktkameror som är riktade till vanliga konsumenter överdriver färgerna en del. Ibland en hel del tom. Man tenderar åxå att minnas färgerna som mycket mer mättade än de eg var.

Nåväl.
Jag tycker bilderna ser rätt bra ut. Lite dålig skärpa i kanterna i vidvinkel, men åas är det ju riktigt bra vidvinkel så det kan man nog leva med.

Permalänk
Medlem

Är S60 värd pengarna?? För jag är riktigt besviken på kantskärpan! Dåligt av Canon att missa en sådan grej!

Visa signatur

//herkules

Permalänk
Medlem

Tja... Det beror väl på vad man är ute efter. 6kkr är en hel del pengar. Man får en Minotla A1 för bara ett par hundra mer tex.
Nu kommer jag inte ihåg om du var ute efter en liten kompakt kamera kanske. Isf platsar ju inte A1 riktigt förstås.

Det finns andra kameror som tar ungefär lika bra bilder för mindre pengar (de flesta har dock inte i närheten så bra vidvinkel), så det är väl kanske inte den mest prisvärda kameran man kan hitta.

Permalänk
Medlem

Har en S50 som är värd pengarna många gånger om.
Det enda negativa är tjockleken.

Permalänk
Medlem

Spectre!
Har du kollat något på S60? Typ jämfört? För jag stör mig på S60 kromiska abertioner(hur det nu stavas)....
dumbo:
Jag är ute efter en kompakt "system kamera".... en kamera som har många inställningar och som går att trycka ner i fickan...
Jag har nu väntat i 1.5 månad på S60:n, men nu vet jag inte om den är så bra som jag hade hoppats på...'

Såg igår att Minolta ska släppa en ny kamera Z3... är det värt att vänta på den? Jag vill ha BRA bilder! Och S60 tar väl bra bilder enligt alla recensioner jag läst, men personligen är jag riktigt besviken på Canon...mycket lila ljus, blixten täcker inte kanterna, RIKTIGT dålig kantskärpa...
Det känns som att alla resecentrer förlåter Canon pågrund av kamerans stora vidvinkel?....

EDIT:

eh, det blir nog en S60... Jag börjar tröttna på att söka, har gjort det nu i över en månad...
Blir jag mer intresserad av fotografering kan jag ju spara ihop till en EOS300 eller någon annan fin systemkamera... S60:n räcker nog långt... eller hur?

Visa signatur

//herkules

Permalänk
Medlem

Jag skulle nog säga såhär:
Bilderna från S60 är inte perfekta, men inte heller dåliga. Det finns andra kameror i den prisklassen som tar bättre bilder (några har mer funktioner åxå) och är man ute efter mycket funktioner så finns det bättre köp. Vill man ha mycket funktioner förpackat i ett litet skal är nog S60 ett av de bättre alternativen. Två andra alternativ som åxå passar hyfsat i den kategorin är A80 och Minolta G500. Båda är mindre och billigare, men saknar en del av S60:n finesser.

Vad gäller S60:ns bildkvalitet tycker jag nog att du är lite överkritisk. Det finns oskärpa i hörnen i vidvinkel, sant. Åas blir det inga bilder alls tagna i "riktig" vidvinkel med många andra kameror. Zoomar man in lite försvinner åxå oskärpan i hörnen.
Det finns kromatiska aberrationer, men de håller sig ofta under kontrollerade former och syns inte till så mycket i "vardagsbilder". Men visst kommer de fram under extrema förhållanden.

Jag tycker nog att S60:n är ett bra köp om man är ute efter den kompromiss (som det ju ändå är) som du är ute efter.

Ang. Z3: Om bildkvaliteten är bra från den kan det bli en riktig kioskvältare. 12x zoom och bildstabilisator och dessutom en tämligen snabb kamera, om den går i samma spår som Z2, till en mycket attraktivt pris. (Men den är ju inte i närheten så kompakt som du vill.)

Permalänk
Hedersmedlem

Kortfattat anser jag att s60 inte är värt sina slantar MEN att den producerar bilder med bra kvalitet. Inte en suck at jag skulle betala 5100 för den kameran. Det enda är väl vidvinkelmöjligheterna, från 28-> För övrigt kan ni ju fråga er huruvida ni behöver RAW. S50, ja OK, den tycker jag är mer prisvärd trots att det är en äldre kamera men till ett mer lockande pris. Vad ska ni ha kameran till? Hur skall den användas? Vilka typ av bilder ska du ta? Ibland känns det som här kryllar av killar med prylnoja snarare än fotoentusiaster, ja sorry men så känns det ibland. Sätt era behov i centrum.

Permalänk
Medlem

http://www.cyberphoto.se/bildexempel/s60/IMG_0107.JPG

Praktexempel på "blooming" dom fick till här killarna på Cyberphoto....riktigt kul bild
Björkarna blir ju verkligen helt uppätna.
Lustigt att dom lägger ut sådana "svåra" bilder ändå...

Z3 säger ni...undrar om den också kommer se ut som ett rymdskepp eller om dom gjort designen lite mer diskret denna gång

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem

Det vill väl ge en rättvis bild av kameran och blooming finns ju på ALLA digitalkameror i olika utsträckning. Det ger ju nöjda kunder i slutändan, något som inte alla "sibakrängare" förstår.

Z3 är ännu mer spejsad än Z2, men i mitt tycke snyggare.
http://www.cyberphoto.se/minolta/digital/z3.php

Permalänk
Medlem

Ja jäklar vilka designer dom kör med på sin billiga zoom-modell

Synd den är så otroligt stor och klumpig bara. Och liten skärm och ingen superupplösning på EVF'en heller....men visst, kul med bildstabilisator iallafall, och rätt bra vidvinkel också minsann.

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem

G500 är jag något krititsk till.....varför vet jag inte....prylnoja! :S

Visa signatur

//herkules

Permalänk
Medlem

Jag har en IXUS 400 och den har jag inget att klaga på faktiskt när det gäller bildkvalitén...
Lite bilder tagna både över och under min Thaialndsresa i Mars i år:

http://www.dahood.nu/lagge/Dive (13MB bilder, varning, ni med modem.)

De är förminskade för att inte ta upp så stor plats så det är inte originalkvalitén, men jag tycker det är fullt tillräckligt ändå. Jag kan nog lägga upp lite fler bilder som de är i original senare, men det får vänta tills om en vecka, när jag kommer hem igen. Ska till Norge en vecka nu....
Håll till godo.

Visa signatur

Moderator på Sveriges största sida om saltvattensakvarier.