Varför är spelen sååå korta nu för tiden?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ubernator
100 timmar per dag? hur får du ihop det?

Undrar jag faktist med Något nytt trix som vi andra inte vet om ?

Permalänk
Testpilot

Dom gamla spelen var inte längre, fiendena var bara svårare. Ta zelda till nes, det tar lång tid bara för att det är många fiender och det tar tid att döda alla.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem

De gamla spelen var inte längre jag tror snarare att det är så att det är ni som blivit äldre (och romantiserar om att "det var bättre förr"). När man blir äldre blir man ofta bättre och klarar spelen snabbare samt att allting känns som att det går snabbare ju äldre man blir. När man var liten kändes sommarlovet som en oöversiktlig evighet, nu går den ganska snabbt.

Öka svårighetsgraden är mitt tips om ni klarar spelen för snabbt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Sen är ju spelen mycket detaljerade idag vilket borde betyda att det tar längre att göra en bana etc.
Far cry tycke jag va rätt stort,3-4 dagars(läs kvällar) spelande för mig, men det är nog mest för att det va så stora öar

Morrowind gav mycket speltid, har fortfarande inte klarat allt. Visst main questen kan man nog ta på 3 dagar normalt spelande men allt annat.

fps spel kommer alltid vara rätt korta, vill man lira länge får man väl köra strategispel

Permalänk

Ett långt spel för er är Prince of Persia: The Sands of Time.
Jag tror att en speedrun på det spelet ligger på 2 timmar. Det tar väl kanske 9-10 timmar första gången man försöker. Eller ännu mer, jag kommer inte ihåg riktigt.

Men var fan har jag lagt CD1?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av andreasdr
Ett långt spel för er är Prince of Persia: The Sands of Time.
Jag tror att en speedrun på det spelet ligger på 2 timmar. Det tar väl kanske 9-10 timmar första gången man försöker. Eller ännu mer, jag kommer inte ihåg riktigt.

Men var fan har jag lagt CD1?

9-10 timmar är inte mkt.. en dags spelande.

Visa signatur

I just love the fact that there is a global integer variable named 'i'. Just think, you will never need to declare your loop variable again!
To avoid collisions where a loop that uses 'i' calls another function that loops with 'i', be sure to stack 'i' and restore it when your function exits.

Permalänk
Medlem

Tycker snarare det är så att spelen är alldeles för enkla, jämför du med hur långa spel var förr i tiden med nu så är det bra mycket längre, rent generellt, men däremot så tog det ett jävla tag att klara dom. Nu kan man ju snabbspara och ladda om överallt, inte konstigt att man klarar spelet då... Jag menar hur långt är super mario bros 1? klarar det ju på några minuter, men det höll ju bra mycket längre än dagens spel eftersom det var svårt att klara, dog man fick man börja om... Skulle vilja se mer spel som är restrektiva vad gäller sparningar, kanske att visst antal sparningar som man får använda när man själv känner att det passar (Resident Evil 1) eller ha vissa savepoints som i far cry... finns en massa olika lösningar på problemet imo, men utvecklare vågar inte pröva på det känns det som, för då skulle folk gnälla på att spelen var för svåra..

Visa signatur

FZ.se <---- behövs förklaring?
UnrealNorth <--- Om du undrar över något kring Unreal Tournament 2004
Spel och filmsamlingen <--- inte så stor nu men man måste ju börja någonstans

Permalänk
Medlem

Behövs fler spel som unreal, tog jävligt lång tid att klara första gången

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av downup
Jaja spel som Diablo, warcraft/custom går ju spela i 100h/dag .. men Alla FPS/Thirdperson spel är ju korta

Jag tror inte att han menar bokstavligen

Permalänk

Kan man verkligen varva Max Payne 2 på en timme? Det tog ju mig ett dygn. Utan fusk, och det var första gången jag spelade det

Visa signatur

Har du två bikupor under tröjan eller är du bara glad att se mig?

Permalänk

Spelen är inte mycket kortare. Det är vi som blir äldre och bättre spelare samtidigt som vi även blir mer kräsna hela tiden då vi förväntar oss att nästa spel ska bli bättre än det förra, osv. Se på dom som är yngre än oss. Min kusse på 12 år tex, han har suttit och lirat Jedi Acadamy i ett halvår snart. En annan yngre släkting har lirat Diablo 2 i snart 1 år. Då i SP för det mesta för han inte har bredband.
När vi var mindre så höll knappast våra spel längre för att dom tog längre tid att klara av. Vi spelade dom om, och om, och om, och om igen. Iaf jag och mina polare:D Vet inte varför jag har slutat med det. Idag tappar jag lättare intresset efter att ha klarat spel.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem

Det är inte bara längden som gör ett bra spel, det gäller att variera sig också. Ärligt talat, vad är tjusningen med att springa runt i hundra likadana banor och spöa samma fiender gång på gång?

Banorna måste vara tillräckligt varierade och storyn måste utvecklas i takt med spelet. I t ex Unreal trodde man hela tiden att de sista tio banorna var den sista, men istället kom det bara fler och fler. Man fick aldrig en känsla för att man kom någon vart. Till slut när man spöar sista bossen reagerar man med ett stort jaha. Istället för att bygga upp spänningen mot ett klimax slängs banorna fram i en lång rad tills de tar slut.

Gärna längd, men inte längre än vad spelet håller för.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

jerka for prez

Visa signatur

Whotyr!

Permalänk
Medlem

downup: hört talas om RPG-spel?

Visa signatur

Döden kommer

Permalänk

Nog fanken blir spelen kortare. Jag har åtskilliga NES-spel liggande som jag fortfarande inte klarat av, trots att jag haft många av dem i över 10 år. Det blir många timmars spelande.

(Fast egentligen så kan man ju se på spelens längd på lite olika sätt, ett spel blir ju på ett sätt längre om det är svårt......typ)

Visa signatur

"Linux is good because it keeps people out of real kernels"

Permalänk
Medlem

Sacred håller ett tag. Speciellt om man vill levla gubben lite extra. Detsamma gäller nog för de flesta RPG spel. Det är just FPS spelen som klaras av lättare än andra spel då de är väldigt linjära.

Visa signatur

|A64 3200+ @ 2211MHz| |MSI K8N FSR| |1024MB Corsair CMX512-3200XL 2-2-2-5| |Galaxy 6800GT 256MB 370/1000| |Zalman 7000A|
|Realtek AC'97| |560 GB HD| |Antec TruePower 430W| |3DMark05/03/01 - 5115/12326/22320| |Aquamark - 62723|

[i]- WoW -[/i]

Permalänk
Medlem

Final Fantasy 6
Där har du ganska många speltimmar per mb.
Förövrigt jävligt bra spel också, snyggt som saten e det också.

Permalänk
Medlem

Ärligt talat, vill man ha speltid/krona så måste det vara Final Fantasy (6,7,9 för min del) och Baldur's Gate som gäller.

Inte nog med att det inte går att spara hela tiden (i FF i alla fall), att bara följa alla historier och dialoger går på hundratals med timmar.

Visa signatur

Sitter här och pillar mig i naveln.

Permalänk
Medlem

Alla spel går att spela igenom snabbt om man jobbar på det, kan man ju ta sig genom super mario på under typ 5min eller vad det är, finns nått filmklipp nånstans men samtidigt så vet man med sig att man klarar spel lätt så kör dem på svåraste, lovar att det tar ett tag att ta sig igenom FarCry på svåraste. Vet många som klagar på att spelen är så lätta och går så snabbt att klara och sedan sitter och lirar på easy, klart fan det är lätt då =D det är ju hela tanken..
Sedan blir det ett roligt svar när man frågar dem varför de kör på easy, vill ju skynda igenom och se hela spelet och ofta leka mer än spela.. Sedan e det ju kanontrist att köra igenom ett spel igen när man klarat det på easy och ska köra hard..
Nu säger jag inte att ni gör det men många gör så..
Spela t.ex. BG2 på svåraste, det tar sin lilla tid..

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem

Dom lite nyare 1 person-shotters spelen tycker jag är otroligt korta. T ex Halo klarade jag ut för första gången för några dagar sen på ca en kväll. Känndes som jag satt vid det i en halv timme. Har jag ett nytt spel så måste jag spela färdigt det innan ja lämnar datorn till sängen. Kanske inte ensam om det.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myris
9-10 timmar är inte mkt.. en dags spelande.

Det var nog lite mer när jag tänker efter, kan ha varit 15 timmar.
Man sitter ju inte en dag och spelar ett spel i 10 timmar. Jag spelar väl ett och samma spel max 4 h per dag.
Om det är så ni hanterar spelen förstår jag att ni tycker de är korta. Lite lugnt får ni ändå ta det.

Permalänk
Medlem

Det jag saknar i spel är "logik", typ zelda-spelen, "Du måste klara det, för att få tag i det, och för att klara det,
så måste du lösa det här problemet".
Sitter och försöker med FarCry nu, tror jag spelar på medium, anyhow så har jag nog säkert spelat 15h,
och har säkerligen inte klarat halva spelet..
Långt spel? Mjaa, är nog mer jag som är dålig, enformigt spel?
Ja, skapligt, men jag har gett mig faan på att jag ska klara det, även om jag håller på att skita ner mig imellanåt.

Vi tar FarCry som ännu ett exempel, storyn rent ut sagt Suger! Wow, en elak forskare har börjat mutera apor och människor,
och nu släpps dom(Av någon anledning som jag inte fattat än) lösa över hela ön
och jag måste ju självklart ge mig in där och rädda den snygga tjejjen, jag menar :rolleyes:.

Tror FarCry hade varit enormt kul om dom hade skippat hela mutationsnacket och kommit på något vettigt istället.
Känns som om dom kom på maindelen på en kafferast och utvecklade den lite under spelets gång.

Ett exempel till på spel där dom försökt öka spänningen genom att lägga in monster är
ju RTCW, ett av mina favoritspel för något år sedan, satt som klistrad vi sp delen,
tills jag kom ner i katakomberna och träffade massa zombier, var på väg att släppa
det helt tills en kompis hoppade in och spelade katakomberna åt mig.
Spel som FarCry och RTCW hade varit sjutton gånger bättre utan dessa förbannade monster!

Hade båda varit som t.ex CoD (Faan vad mycket exempel jag drar nu?),
så hade jag nog redan varvat FarCry ett par gånger, och även gett mig in på RTCW igen,
som jag tvekar på just med tanke på zombisarna!

Satan så långt det blev?
Nog med tankar för i natt folks!

Visa signatur

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Permalänk

fy satan vad segt ibland alltså!

Visa signatur

CHASSI: Addtronics 7896a | MB: DFI LanParty-UT| HDD: 1 Maxtor 80 gig @ ata133 | CPU: AMD X2 3800+ @ 2500 mhz [250*10] | [color="blue"] Minnen[/color]: Gskill 2x1024 |GFX: XFX 7800gt

Permalänk
Avstängd

nåt som speltillverkarna MÅSTE ta itu med är kvalitén på spelen, inte grafiskt då utan storyn... Dessutom så är ju typ 70% av allt spelande i Multiplayer och varför då inte fokusera sig lite på CO-OP? Finns banne mig inte många bra CO-OP spel idag... Skulle ju höja känslan i ett spel där man inte ränner runt som Rambo och mejar terrorister eller legosoldater.

Då man får tänka lite och vara lite klurig samtidigt som man smyger omkring och hela tiden får ta hänsyn till andra spelare som gör det samma... Förstår ni vad jag menar?? =/

Visa signatur

Registrerad: 2002-11-26
Http://www.norrlandsguld.nu - Om du vill vara dig själv för en stund
Uppför man sig som en idiot så är risken stor att man är en...

Permalänk
Medlem

Downup: kanske är du som är så bra?

Visa signatur

It´s nice to be important, but it´s more important to be nice.

Permalänk
Medlem

Re: Varför är spelen sååå korta nu för tiden?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av downup
Spelade SpiderMan 2... Vipps 45~minuter senare var jag hoss sista bossen..

Max Payne 2.. Någon timme.. avklarat..

Förr var spelen så bra.. Exempel Super Metriod.. gud vad många timmar jag satt vid det då.. Nu för tiden klarar jag det på någon timme.. (Världsrekordet är 34min)....

Är farcry kort spel eller är det värt att köpa?

För att du har tränat på datorspel ett tag nu och är allmänt bättre vilket gör att svårighetsgraden för dig är lägre?

Enk: Det är ju monstren som gör FarCry läskigt och roligt. Legosoldater är inte läskiga (förutom om man är på helspänn eftersom man vet att det finns monster i närheten) och ger inte samma adrenalinpumpning som de muterade hoppande aporna.

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk

Inom fps-scenen verkar det gå mot allt kortare spel, med undantag av Doom III, som verkar hålla sig i 20 timmars-gränsen enligt PCGamer. Spel långa som Deus Ex, System Shock II och Unreal görs inte längre.

Om man vill ha ett spel som verkligen skall sluka upp ens fritid, ska man vänta på Final Fantasy XII, som lär blir det längsta av alla FF spel (100-150 timmar utan att göra alla side-quests).

Permalänk
Medlem

Spelandet går ner i åldrarna, och detta har speltillverkarna snappat upp.
Eftersom barn "önskar" sig saker, och dessutom tror att tanka är något man gör med bilen är de mycket potentiella kunder.

Svaret är att gaming börjar bli något för 7-åringar:/

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Japp spiderman sög och var jättekort, kortast spel jag har kört iaf och det tog för mig sammalaggt några timmar att klara den spelade den ett par dagar brukade spela typ en 10min sen stänger jag ner den.

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk

Ett spel som tar en liten stund iaf är freespace 2 (som jag köpte igår och installerar nu)

Visa signatur

Bytt ut överklockning mot styrketräning ;)