Trasig CPU i samband med minnesuppgradering?

Permalänk

Trasig CPU i samband med minnesuppgradering?

Jag har 2x256MB TwinMOS och intel 2,4GHz med HT-teknologi.
Idag installerade jag 512MB Kingston. När jag startar stannar den i POST och säger "CPU is unworkable or has changed." Dock kan jag trycka F1 för att fortsätta ladda windows (xp) och allt går fint. MEN när jag kollar egenskaperna för den här datorn, står det 1,20GHz. Och jag märker att den är slöare också. Jag provade att plocka ut kingston minnet igen, och problemet kvarstår? Är min CPU paj, eller har jag råkat göra något, som går att rätta till igen?

Tacksam för snabba svar!
/ En oroad datoranvändare

Permalänk
Medlem

ställ tillbaka den till 2,4 i bioset... min ställer alltid ner min klockfrekvens när någon POST gått snett..

Visa signatur

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K, 8 GB Corsair Vengance, ASUS 6870

Permalänk
Medlem

Tydligen har cpu-hastigheten ändrats av nån anlendning. Gå in i bios och ställ in den på auto efter att du har satt i de nya minnen.

Permalänk

Okej, jag provar, återkommer om datorn fortfarande låter sig startas sen, sitter på den "skadade" burken nu nämligen. Tack för era snabba svar!

EDIT: Följde era råd, och nu funkar det finfint! Jag var faktiskt inne i SoftSetup i bios innan jag frågade, och jag satte den till 2400 (istället för user defined, som jag har den på nu), men det hjälpte inte, det var det som lurade mig :S Funkade dock med user defined när jag satte den till 2,4GHz (2,41 actually )

Än en gång, tack så mycket, jag var väldigt rädd ett tag. Nu ska jag prova något spel och se vad som händer