Permalänk
Medlem

Samsung E800

Är det någon som äger den här telefonen än? Jag funderar på att köpa den, och undrar om någon här har åsikter om den.

Den enda minusen verkar vara avsaknad av BT, men detta kan jag nog leva med. Jag hade naturligtvis föredragit att det fanns, men telefonen är den absolut snyggaste på marknaden, tycker jag, och är villig att offra BT för det.

Jag har läst ett par recensioner, men ingen av dem går in på några detaljer om skjutmekanismen. Det jag främst vill veta är om den är kvalitativ, dvs, om den kommer att börja "slajda" upp av sig själv efter ett tag. Känns den robust?

Allmänna tankar och funderingar kring den här modellen är välkomna.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tänk siemens trötta SL55 med aningen bättre skjutmekanism, mycket bättre display och en kamera... där har du E800.

Visa signatur

It´s Sony or nothing

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

Permalänk
Medlem

Jag har ingen själv, men har lekt en hel del med den då jag jobbar på Telia. Har faktiskt inget direkt att säga emot, se det som en E700 fast med en annan lucka och menysystemet totalt omgjort och det som en positiv sak.
Första gången du kör igång den får du en total chock och vill lämna tillbaka den, men när du kommer på att det verkligen är en telefon du köpt och inte ett piano så är du nöjd (knappljudet är hemskt, men man kan ju stänga av det)

Själva mekanismen känns mycket mycket mycket mycket mycket (jag kan fortsätta i all evighet) bättre än Siemens SL55, ta en titt på den, det känns verkligen som att man ska leka med den, jag kan inte alls tänka mig att den ska börja strula, har slajdat en hel del med en dummy och den håller fortfarande

Annars vad ska man säga, den är lite tjock för att vara så liten så det ser konstigt ut i fickan om man kör tajt, kanske inte det viktigaste.
Sen måste jag säga att det är lite tajt med knapparna, har du lite större fingrar så kan det bli svårt att trycka på de översta, men detta kan du ju testa.
Kameran, störtskön, underbart enkel att använda och den sitter ju skyddad bakom locket.

En underbar telefon helt enkelt, men ännu är det för tidigt att säga om den kommer att gå sönder, har ju bara funnits två veckor nu.

Dessutom så säljer den inte lika bra som E700, så du måste inte känna att du ska bli en av alla dem som har en likadan.

Så till min slutsats... Hade det varit en SonyEricsson, hade den haft bluetooth, så hade jag haft en sån framför mig nu.

Edit: Kollade på länken från Mobile Review och måste bara säga att knappsatsen inte ser ut så längre, och inte hittar jag någon bra bild på den, men man ser den stora ändringen här.
http://www.samsung.com/images/20040830_Topimg_E800.jpg

Visa signatur

Maila mig

Permalänk
Medlem

Tack så mycket, PC_Power, precis sådant som jag var ute efter. Har läst genom en mängd olika recensioner, och alla menar att det är en mycket bra telefon. "Skjutmekaniken" har inte fått något annat än positiv kritik.
Det enda felet, enligt nästan alla recensioner, är precis det du skriver, att knappsatsen är lite väl liten, och kan vara obekväm. Men de sägs inte vara något större problem, egentligen.

Personligen tycker jag att den är lite väl dyr, men jag är riktigt sugen på den. Hur brukar priserna utvecklas på mobiltelefoner, egentligen? Jag vill inte vänta i ett halvår, men brukar priserna sjunka under de första månaderna? Telefonen är ju helt nylanserad i Sverige.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag valde E710 istället för E800 men det var just viktelefonen jag sökte. Måste ändå medge att jag sällan känt sådan kvalitet i mekanismen som i just E800.

Att jämföra den med Siemens mekanism är helt fel eftersom Siemens är rena skämtet i jämförelse. Tycker att Samsung E800 är en härlig lur så jag skulle säga köp direkt.

Visa signatur

Det var bättre förr men det var inte bra då heller

Permalänk
Medlem

Vill du få ett bättre pris på den så är det tyvärr vänta länge du får göra för när en telefon precis släppts så håller den priset ett längre tag faktiskt.
Om vi tar SE K700i som varit släppt nu i tre-fyra månader så har priset inte gått ner ett skvatt, det ligger kvar på topp. Samma sak med E700 och E710, dem håller sig där var dem landade, skiljer kanske någon få hundralapp.

Har en kompis som jag sålde en sån till och hon är inte annat än nöjd med den så enligt mig är det bara att slå till, se det som en bra investering, eller så tar du den med abonemang så får du den billigare nu ju...

Visa signatur

Maila mig