Tycker du datorspel är sport?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myris
Man tävlar inte i det...

Klart man gör. Kolla Guiness World Records. Tävling vem som orkade kolla mest...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malicious
Klart man gör. Kolla Guiness World Records. Tävling vem som orkade kolla mest...

Om dom tävlar i det så är det en sport.

Visa signatur

I just love the fact that there is a global integer variable named 'i'. Just think, you will never need to declare your loop variable again!
To avoid collisions where a loop that uses 'i' calls another function that loops with 'i', be sure to stack 'i' and restore it when your function exits.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Skitsnack. Om du lyckas hitta en enda sån sak i t.ex Starcraft så ska jag fan skicka 5 kronor till dig på posten. Helt allvarligt, alla i starcraft spelar på lika villkor, finns inga sätt man kan fuska på förrutom att använda fusken då, men dom ÄR otillåtna och används därför inte.

Det du säger att alla inte har lika stor chans och att det inte kan vara jämnt, det är det inte inom den sportvärlden som du anser sportvärld, det finns saker som gör spelen ojämna. Som att t.ex dopa sig, det är lika tillåtet som att fuska i spelen.

Det där med att överanvända starka moves i fightingspel är ju inte speciellt bra, ifall det är ett move på avstånd, så har man gott om tid att blocka/undvika den. Är den nära så har man själv lika stor chans att få in ett slag där. Att använda buggar har du rätt i, är det tillåtet att använda buggar så är det ju inte direkt rättvist, då buggar bara brukar finnas på vissa karaktärer. Men i seriösa tävlingar hoppas jag ju att buggar är otillåtna :\.

StarCraft har inte alltid varit fritt från buggar.
Glöm inte bort att StarCraft har också haft uppdateringar och flaws i sitt spel.
Dom är väl uppe i version 1.11 nu väl?

Det HAR väl tidigare funnits buggar och spelare HAR väl utnyttjat dessa buggar tidigare?
vad är det som gör dig så säker att denna version kommer att vara den sista?

Sen är det väl en defenitionsfråga vad just fusk är.
Många påstår ju att fusk är en del av spelet och något som tar bort en bit av spelet om det förbjuds.
Quake t.ex Bunny-Hopping, Wallhugging, Rocket Jumping etc.
Vad är en feature och vad är en bug?

Hur skall det defenieras och hur ska man ha koll på regler för det?
För varje erkänd idrott och sport så finns det ju en kommité som ägnar sig åt att defeniera regelfel och vad som är fusk och vad som är inte det.
i Fotboll har man t.ex FIFA, i Volleyboll har man FIVB o.s.v
Hur ska man få bukt det problemet?

Sen när det gäller fightingspel så är det desvärre och trasigare än så.

När jag tävlade så spelade jag det mest populäraste fighterspelt som finns i US
A - Marvel vs Capcom 2, pch för det mesta gick tävlingarna ut på att man utnyttjar dom mest trasigaste movsen och karaktärerna.
Spelet är så trasigt att det finns moves man kan göra som inte ens går att BLOCKA.
Så himla trasigt är det.
Och så fanns det givetvis infinite combos som var vanliga och helt tillåtna.

För att inte ens nämna super-duper specialare som kedjar sig in i varandra som man kan kasta flera gånger i följd.

Hela spelet kringick runt bara 4 karaktärer, och dessa var dom mest trasiga och mest buggiga.
Av alla 52 karaktärer som finns i spelet så var det bara 4 som höll uppe måttet.

En av karaktärerna t.ex är "Cable" (ur Marvel) där han har en super-specialare där han skjuter en stråle som täcker hela skärmen, och den är så buggig att den är inte bara jättesnabb utan den kan kedja in sig i sig själv i samma combo.
Så denna karaktär kan skjuta den här super-duper strålen upp till FEM gånger i följd och döda allt som finns på skärmen.
Har du en assist av dina lagkamrater inne just då så är det Ajöken med två av dina gubbar.

Och detta är fullt tillåtet på internationell tävlingsnivå.

När det gäller fighterspel och framförallt ARKAD-spel så är det omöjligt att fixa buggar eftersom spelarna som spelar dessa spel vill ha spelen "Arcade Perfect" - d.v.s att spelen ska vara exakt som orginalet till arkad.
Annars spelas det inte, och när man släpper en re-release till en konsoll så är den helt annorlunda eftersom dom bygger oftast på en annan plattform.

Street Fighter 2 till Arkad och Street Fighter 2 till SNES är två helt olika spel t.ex.

I och med detta så kan jag aldrig se datorspel eller TVspel som en rättvis jämn sport där alla har samma rättvisa chans.

Permalänk
Medlem

Akuma, lifes not fair DEAL WITH IT.
Det du utgår från är att allt är fair IRL. Well it's not. Spelare i "normala" sporter försöker utnyttja kryphål osv, göra fula trick när domaren kollar bort. Även om det finns exploits buggar OCH VAD FAN SOM helst!! så är det en sport så länge alla är med och accepterar reglerna. Vad är det som du inte fattar?

Permalänk

Dom tävlar ju i allting. Hundar som hoppar över hinder, den som dricka flest shots inom en minut, den som kan hålla ett lavemeng längst utan att skita. Då är allt som finns en sport?

Permalänk
Medlem

så länge man tävlar så, är nog ett plus om det är en organiserad sport. Vet inte riktigt om man ska kalla cockfighting en sport?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solbjoern

När det gäller datorspel anser jag att vissa spel kan räknas som sport. FPS gör det inte. Det är alldeles för simpelt. Vissa strategispel kan jag gå med på att kalla för sport för dom är komplexare och svårare att bli bra på. Dock är schack det bästa strategispelet av dom alla för det är oändligt komplext

För att räkna något som en sport måste det absolut inte vara så avancerat som möjligt vilket du försöker få det till.

Vad gäller "svårare att bli bra på" så beror det helt på vilket motstånd man finner i de olika spelen. Att bli bra betyder att man blir bättre än genomsnittet vilket kan vara väldigt svårt i flertalet fps medan man kanske bara behöver en månads spelande för att hamna bland de lite bättre i något strategispel.

Permalänk
Medlem

Den "vanliga" sporten håller ju steroiderna på att förstöra.. så kanske virtuella spel är den nya sporten?

Visa signatur

Life sucks.. Then you die.

Permalänk

Jag tycker helt det beror på avd för datorspel det handlar om... Man kan inte säga att dom flesta rpg spel är en sport å andra sidan så tycker jag att man kan räkna FPS spel som sport eller i alla fall dom flesta... Även strategi spel...

Visa signatur

Jag har en banan i min kyl!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akuma
Datorspel kan aldrig vara en sport av den simpla anledningen att datorspel kan aldrig vara ett rättvist sätt att jämnföra ens skicklighet där alla inte har samma förutsättningar som alla.

För att ett datorspel ska kunna vara sport så måste datorspelet vara totalt fri från buggar, kryphål och fel i spelet som man kan utnyttja för ens egen vinning, och det vet ni mycket väl att detta är omöjligt.

Jag har själv spelat fightingspel på tävlingsnivå (Street Fighter och Capcom-spel) och jag kan säga att i den branchen så går spelet mer ut på att man utnyttjar fel i systemet, trasiga combo-kombinationer som returnerar i infinites (d.v.s en combo som aldrig tar slut) och man överanvänder moves som är för over-powered.

Datorspel kan aldrig vara jämnt där alla har lika stor - och framför allt - RÄTTVIS chans.
Alla datorspel har sina flaws och buggar, och det kan man utnyttja till sin egen vinning för att vinna, och så länge det finns så finns det ingen som helst rättvis chans för någon att vinna utan smutsiga metoder.

Datorspel kan aldrig vara så organiserade att förutsättningarna är dom samma för alla.
Spelare kommer alltid att söka efter och utnyttja buggar som finns.

Att det funnits flera program och nätverkstjänster och antifusk-system till en av dom mest spelade FPS-spelen någonsin (Counter-Strike) säger ju sig självt.

En sport i mitt tycke är en aktivitet där alla har samma rättvisa chans att vinna, där man inte söker igenom kryphål för att vinna och där man ärligt och hederligt kan satsa helhjärtat på att vinna.

Däremot så är inte den idrottsmässiga världen helt fria från fusk och smutsiga metoder med tanke på doping och liknande, men ni förstår vad jag menar.

Så nej, att påstå att Datorspel skulle kunna vara en sport tycker jag är ignorant och baserade på fördomar i brist på kunskap om andra sporter.
Tro mig, ridning är inte lätt och inte skyttesport heller.

Heh, sport som sådan går ju ut på att hitta kryphål för att kunna vinna, ta vilken sport som helst egentligen. Fotboll är ju ett tydligt exempel där försvararna använder regelvidriga metoder som de vet att domaren inte ser för att få en fördel, domaren är buggig och inte perfekt. Ta racing, där kan man aldrig snacka om att alla har samma förutsättningar, det tweakas med bilarna och ofta är det den med mest pengar som vinner då de har råd att satsa mest pengar på bra delar.

Jag kan hålla med om att onlinespelande nog aldrig kommer kunna bli rättvist på något sätt eller vis, men på ett LAN så är det så rättvist det kan bli, mer rättvist än vad det är när bilarna radar upp sig inför ett F1-lopp iaf. Jag menar så länge alla vet om buggarna som finns och det inte är emot reglerna att använda dom så kan ju ingen klaga på att det inte är rättvist. Och är det någon som utnyttjar bugarna ändå och det inte upptäcks så är det inte värre än när en domare tar ett felbeslut i vilken sport som helst.

Vad har hur lätt något är med saken att göra? Spel må vara lätt att sätta sig in i, men det är cykling också (alla kan ju cykla) men det krävs väldigt mycket mer än så för att bli bäst i både cykling och i datorspel.

Finns det förresten inte antifusksystem i sporter? Du har ju domare och du har antidopingbyrån... Tycker att du med ditt inlägg bara visar hur likt datorspelande på hög nivå är andra sporter ^^

Visa signatur

FZ.se <---- behövs förklaring?
UnrealNorth <--- Om du undrar över något kring Unreal Tournament 2004
Spel och filmsamlingen <--- inte så stor nu men man måste ju börja någonstans

Permalänk
Medlem

det finns tillräckligt med folk som kämpar om att vara #1, en tävling är för mig en sport, kämparglöd finns psykiskt som fysiskt.

Visa signatur

Men... vad är det bra för? - Kommentar från en ingenjör på IBM angående mikrochipet, 1968
Jag tror att det finns en världsmarknad för ungefär 5 datorer. - Thomas Watson Sr, IBMs styrelseordförande år 1947
"Bamse på ÖÄ i mitt hjärta"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nosnos
Heh, sport som sådan går ju ut på att hitta kryphål för att kunna vinna, ta vilken sport som helst egentligen. Fotboll är ju ett tydligt exempel där försvararna använder regelvidriga metoder som de vet att domaren inte ser för att få en fördel, domaren är buggig och inte perfekt. Ta racing, där kan man aldrig snacka om att alla har samma förutsättningar, det tweakas med bilarna och ofta är det den med mest pengar som vinner då de har råd att satsa mest pengar på bra delar.

Jag kan hålla med om att onlinespelande nog aldrig kommer kunna bli rättvist på något sätt eller vis, men på ett LAN så är det så rättvist det kan bli, mer rättvist än vad det är när bilarna radar upp sig inför ett F1-lopp iaf. Jag menar så länge alla vet om buggarna som finns och det inte är emot reglerna att använda dom så kan ju ingen klaga på att det inte är rättvist. Och är det någon som utnyttjar bugarna ändå och det inte upptäcks så är det inte värre än när en domare tar ett felbeslut i vilken sport som helst.

Vad har hur lätt något är med saken att göra? Spel må vara lätt att sätta sig in i, men det är cykling också (alla kan ju cykla) men det krävs väldigt mycket mer än så för att bli bäst i både cykling och i datorspel.

Finns det förresten inte antifusksystem i sporter? Du har ju domare och du har antidopingbyrån... Tycker att du med ditt inlägg bara visar hur likt datorspelande på hög nivå är andra sporter ^^

Det är skillnad på att tänja på gränserna ibland som man gör i fotboll och att exploatera en bugg/feature till den grad att hela spelet ändrar aspekt totalt än vad den ursprungligen var designad till.

En fotbollsspelare/hockeyspelare kan ju tacklas fult, men inte exakt hela tiden.
Förr eller senare får dom ju ett rött kort/fighting instigating, och just för att det dom gör är inte enligt dom regler som finns.

När det gäller TV-spel så kan man utnyttja buggar konstant hela tiden utan att någon blåser av. I fightingspel som jag nämde som exempel så tappar hela spelet hela sin grundidé och där man blir tvungen att kontra en trasig spelkaraktär med en annan trasig spelkaraktär.

Det är en sak att tänja på gränserna och en annan att enbart exploatera dom och leva ens framgång på det.

Och glöm inte att det är inte bara det domaren ser. Som fallet med den italienska fotbollsspelaren Totti eller "Spotti" som sporttidningarna skämtsamt kallar honom för.
Domaren såg inte den spottloskan som han gav till motspelaren utan det var tack vare att kamerorna fångade upp det som gjorde att han fick den domen han fick.

Hur ska det fungera med TV-spel i praktiken?

Att "om alla vet alla buggar så är det väl rättvist?" tycker jag inte är en godtagbar ursäkt till att leva på dom buggar och fel som spelet har.

Permalänk
Medlem

OJ DÅ!- jag läste fel.... jag tycke att det stod : tycker ni om sport spel. AJ SPEL ÄR SPORT ,#¤!¤"#¤"#¤!

Visa signatur

@gegoxaren på identi.ca
min personliga Blag ^_^
#python #cSharp #php #sqlite #freetard #loonix

Permalänk

Pajätning då? Är det en sport? Finns massvis med tävlingar och tävlande runt om i USA.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malicious
Pajätning då? Är det en sport? Finns massvis med tävlingar och tävlande runt om i USA.

ja, eftersom man tävlar i det

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheFrag
Den "vanliga" sporten håller ju steroiderna på att förstöra.. så kanske virtuella spel är den nya sporten?

Ja vilken jäkla tur det är att man inte kan fuska i datorspel. Tänk om man bara kunnde ladda ner en programslinga så man kunnde skjuta genom väggar o sånt.

Jag tycker man måste ta ut sig fysiskt för att det ska vara en sport. Således är inte fia mde knuff eller golf en sport. man kan fortfarande tävla i det men det är ingen sport. Syncroniserad simmning är väl en gråzon =).

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plastjolle
ja, eftersom man tävlar i det

Men varför finns ens diskussionen då? Allt är ju sport då?

Permalänk
Medlem

ja faktist. att spela data är en ber "sport" än att spela fot boll. eller hur. des uton är det lättare för alla (lag) att få poeng.
ta tex CTF, det är en sport utan motstycke i spel världen.
Cs kan inte vara en sport. för att men inte har ett bestämt mål för buda lagen. ente heller DM för att det är för o ärligt, i gämförelse med lag "sport". som TFC , CAH eller TEAM ARENA.
(CAH= capture and hold.)

Visa signatur

@gegoxaren på identi.ca
min personliga Blag ^_^
#python #cSharp #php #sqlite #freetard #loonix

Permalänk
Medlem

akuma föreslår att du antingen går till andra turneringar eller startar en egen där man inte kan abusa buggar.
men nu snackar du också om 2helt skilda saker
#1 tv-spel/konsol, på dom turneringar du varit på verkar det fritt fram att fuska/använda buggar m.m.(antar att det beror på att det är väldigt svårt att få det buggfritt och uppdaterat, även så bygger dom spelen på combo's så klart man inte ska plocka bort dom. men vissa låter lite väl i överdrift~~)
#2 online spel har både anti-fusk och en domare som övervakar alla seriösa matcher(ofta måste man även spara ett demo som visar exakt hur man spelar och exakt vad man gjort under hela matchen)

spelar man seriöst i online spel är det alltid med regler som att man inte får använda kända buggar, avända wallhack, aimbot osv. men att det förekommer utanför turneringar är det helt klart, men inte majoriteten. likadant i fotboll när man spelar på bakgården av sitt hus, där kan det bli en hel del knuffar och fällningar som inte anses "juste" men ändå händer det

förövrigt intressant att det var mer nej än ja

för o avsluta:
Ja!

edit: mja blev lite upprepning.. såg att du svarat på lite men orka fixa om~~
dock är alla nya online spel uppdaterade och domare/replays som dömer. inte så lätt att fuska då när man ligger i toppen(starcraft har det funnits många buggar i, men officella matcher accepteras dom inte att användas)