Permalänk
Medlem

Datorn startar om sig

Jo jag har haft problem med att datorn startar om sig med jämna mellanrum sedan igår. När den gör det är olika (allt mellan 40 - 90 minuters aktivt datorarbete) och då kommer den ut varpå den menar att det har skett ett "Primary master boot failure" efter att den letat upp alla diskar. Stänger man av och sätter på en minut senare fungerar det som klockan.

Nu är min fråga vad felet kan vara har sett två suspekta saker:

1. Systemtemperaturen är ca 6 - 7 grader högre än tidigare, vet inte varför fläkten snurrar och så.

2. Memtest86 påpekade att jag fick errors under test 3, 55 st till antalet. Men under andra försöket så fick jag inga errors.

Kan ett sådant fel repareras genom att installera om windows eller är det garanterat hårdvaruorienterat?

Visa signatur

"jag tycker att du verkar ha en något klurig men SUND linsällning till livet!"

Permalänk
Medlem

Kan vara mycket... Kan vara fel på nätagget... men då märks det mest under belastning. Tror inte det är minnet om du kan använda datorn felfritt tills den startar om sig. Däremot så kan det vara nåt problems med bios. Fått upp nåt meddelande om att den kör i standardläge?
Då ska kolla upp batteriet till bioset. Du kan även pprova flasha in nytt bios i burken.
Men det är sårt att säga vad det är. Du kan prova installera om windows men jag tror knappast det hjälper då jag tror att det är något i burken som behöver fixas till. Om du har haft svårt att hitta diskarna. kolla dina idekablar. Det kan vara så att hårddisken du har inte fungerar som den ska.
Det kan vara så mycket. Men använd förnuft och logiskt tänkande så kommer man på det mesta...

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.