Permalänk
Medlem

Min monitor skiner rosa..

Alltså jag flytta min dator med monitor från ett rum till ett annat och sen tillbaka, nu är min skärm helt rosa allt som är vitt blir knallrosa och det som var grönt är nu lila osv, jag har formaterat det gäller även vid uppstarten innan man laddar windows så är texten som bruka vara vit rosa, tv-out funkar bra på tv'n är bilden som den ska vara, så det måste vara monitern va och inte grafikortet?

Permalänk
Medlem

Jag hade likadant med en gammal 17" monitor... Det visade sig att det var någon slags glapp i sladden till bildöverföringen. Ryckte och vickade man på sladden bak på datorn eller monitorn (minns inte vilket..), så blev bilden bra igen, men råkade man stöta till skärmen, så blev det kass igen. Fick oxå rosa bild, så jag tror felet är det samma... Det är ju möjligt att kabeln fått sig en törn under flytten.
Hoppas det löser sig!

Permalänk
Medlem

Min bror har likadant med sin skärm. Blir den rosa så slår han på den lite så blir det bra igen. Nån typ av glapp alltså.

Faktiskt lite kul hur han upptäckte detta. Han var så förbannad för att skärmen verkade sönder så han slog i bordet av ilska och vips så var det bra igen. Och vem säger att våld inte löser nånting?

Permalänk

Kör en degausse så löser det sig.
När man flyttar skärmen till en annan plats så ändras magnetfält och strålningfält runt skärmen och den kompenserar inte automatiskt för detta alltid, men med degausse så resettas skärmen.
Degausse kommer du åt genom att trycka på knappen på skärmen för att justera bildbredd och storlek och sådana grejer. Lite olika på olika skärmar, men det brukar vara en ikon som föreställer en magnet eller en blixt.

Permalänk
Medlem

Löser funktionen Degaus på skärmen det hela? Annars kan jag tänka mig att nån finjusteringsratt inuti skärmen behöver justeras, vilket du inte bör göra själv.

Visa signatur

(\_/)
(='.') • warpdrive - svenska citatdatabasen
(")-(")

Permalänk
Medlem

Mycket riktigt, när jag tog ut och "mekka" lite med sladen som gick in i grafikkortet så blev den vit igen, dock kommer jag nog lämna tillbaka den eftersom jag fortfarande har garanti så jag slipper hålla på så i fortsättningen.

Tack för hjälpen killar, Micki

Permalänk
Medlem

ett gummiband fixar allt;)

Visa signatur

Go out into world...?
Sound scarry!
Are ther yummier frogs ouside?