Permalänk
Medlem

Hårddisk problem

Tja. Jag har köpt en ny hårddisk som jag kopplade in i min andra dator för att partionera om den, så den inte var på 120GB istälet för 200GB. jag formaterade den och skapade en partition så som man ska göra. sen när jag kopplade in den i min dator och skulle installera windows så stannade windows formateringen på 60% och det fortsätter till nästa steg i installationen. när jag hade installerat hela windows och jag kollade på Hårddiskens egenskaper stog det att det bara bar 128GB ledigt och att det var 60GB upptaget. windows e ju inte så stort och jag vill ju inte förlora 60GB utan anledning. Vad kan felet vara? Ska jag tästa att formatera hårddisken i min andra dator och sen inte formatera den i windows installationen?

Sen så har min polare ett problem. han kan inte ha 3 hårddiskar i sin dator värkar det som säger han. han har kopplat en DVD-Brännare som master och en Hårddisk som cabel select på en IDE kabel och 2 hårddiskar på den andra IDE kabeln då är den med windows master och den andra cabel select. Det är en Hemdator från compaq, moderkortet var spärrat till ett vist ätagg så jag tror att det kan vara spärrat till inte fler än 2 hårddiskar me. Han ber om hjälp!?

Permalänk
Medlem

Du råkade inte formatera hårddisken i FAT32? Är det inte så att FAT32 bara stödjer just 128gb som högst. Testa i så fall att formatera om den i NTFS.