Noctua har tillbringat år med att finputsa uppföljaren till entusiastkylaren NH-D15. Under förra årets Computex visade företaget upp kylaren, som får namnet NH-D15 G2, som då fått uppgraderad kylfläns där fenorna sitter tätare samt extra värmeledningsrör. Nu är kylaren redo att lanseras och släpp sker senare i juni.

Den färdiga versionen av kylaren erbjuder den uppgraderade kylflänsen tillsammans med nya fläktar som ska flytta mer värme än föregångaren. Enligt Noctua ska kylaren hålla 60 grader i 15 minuter vid 600 watts last på processorn, men hur det översätts i verkligheten återstår att se. SweClockers testlabb ska undersöka påståendena så fort kylaren trillar in på redaktionen.

IMG_9018.jpg

Fler värmeledningsrör och större och bättre fläktar.

IMG_9019.jpg

Noctua har tightat till fenorna med 0,3 millimeter.

IMG_9020.jpg

Offset-design ska göra det lättare fästa kylaren.

För att säkerställa att kylaren ska fungera bra på en bred mängd processorer kommer den finnas tillgänglig i tre olika varianter med olika grad av böjning på basplattan. Detta då dagens processorer, speciellt Intels LGA-1700-processorer, har en tendens att böja sig i sockeln och med en böjd basplatta kan bättre kontakt, och bättre värmeledningsförmåga, säkerställas.

Noctua NH-D15 G2 väntas dyka upp i butik i slutet av juni och prislappen kommer landa på 150 euro, vilket blir runt 1 600 kronor i Sverige.