Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Oerhört långsam dl ifrån sunet

Permalänk
Medlem

Oerhört långsam dl ifrån sunet

Hej.
Jag hade tänkt att jag skulle ta hem SuSe till min dator.
Saken är den att när jag skall ta ner det ifrån Sunet så går det väldigt långsamt - ungefär 35kbps, har 0.5mbps uppkoppling. Detta problem uppstår endast ifrån sunet. Ifrån andra FTPer kan jag komma upp i 50/20 vid nedladdande av två filer. Är sunet allmänt långsammare eller är det ngt annat som kan spela in?

Visa signatur

Skädda, Gös, Röding, Bleka, Havskatt, Kveite

Permalänk

jag brukar få max ifrån sunet å jag har 10/10 mbit.. så antingen så har du nått fel hos dig, eller så tankar du bara under tungt belastade tider, vad vet jag

Visa signatur

*Que?*

Permalänk

Kan vara peeringproblem. Den förra ISPen jag hade peerade kasst i princip mot alla och då fick ju ungefär den hastigheten du beskriver från sunet

Visa signatur

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"

Permalänk
Medlem

Jag har också riktigt kass uppkoppling mot ftp.sunet.se, disconnectar och har sig. Bör tilläggas att det är med 10/10 via tpkabel rakt i väggen. Däremot så har jag riktigt fin uppkoppling mot svenska debian/ubuntu och gnome mirroren då de burkarna står på campus. Och då jag endast kör de distarna så är det inte så allvarligt.

Permalänk
Medlem

Vad har ni för ISP?

Permalänk
Medlem

Jag har Spray : ) Kunde dock dra ner det ifrån ngn Österrikisk FTP, det gick i 57kbps+.
Så nu sitter jag och surfar på SuSe, det enda felet jag har upptäckt är att jag kan ansluta till AIM men inte till msn messenger genom Kopete. Felet jag får är:
Okänd värddator: loginnet.passport.com
Jag har dubbelcheckat användarnamn/lösen så det skall inte vara felet. Ngn annan som har haft detta problem och sedan löst det?
MVH

Visa signatur

Skädda, Gös, Röding, Bleka, Havskatt, Kveite