Permalänk
Medlem

Klocka (powercolor?) radeon 8500le?

Tänkte försöka optimera mitt drygt 4 år gamla Radeon 8500le 64Mb (250/250), är ganska säker på att det är ett Powercolor.

Har provat lite i Atitool 0.24, Atitool 0.25 beta 8, Radlinker och Rivatuner. Av någon anledning börjar skärmen flimmra lite smått när jag använder atitool, det är inga artefakter eller nåt sånt. Men tror det beror på programmet då jag inte får samma fel när jag använder radlinker eller rivatuner.

Enbart höjt freq på gpu och minne marginellt så jag inte vetat hur jag ska kolla stabilitet. Typ 265/260, kommer ihåg från när jag köpte det att minnena är långsamma (har för mig att de ligger på 3.0 ns) så man ska ta det lugnt med dem.

Relativt oerfaren, enbart klockat ett gammalt geforce 2 mx400 innan med rivatuner. Även en gammal amd k6-2 350 @ 400 :P.

Då körde jag bara 3d mark nårra gånger för att kolla stabilitet, då det inte var något seriöst.

Mitt mobo är ett Epox 8KHA+ kt266a.

Hade gärna velat ha lite tips som t.ex. program att kolla stabilitet, varför det flimrar nät jag använder atitool, om jag ska höja spänningen? Kan man kolla temp med nån mjukvara ?

Tänkte inte fixa bättre kylning, har inte lust att lägga pengar på det. Det sitter just nu en liten minimal fläkt på gpun.

Lite överklocknings resultat från andra skulle också varit tacksamt.