Största chipföretagen

Permalänk
Melding Plague

Största chipföretagen

<font style="font-size: 10pt"><b>Största chipföretagen</b></font> <small class="small">torsdag 1 december av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Analysföretaget iSuppli har sammanställt en lista över de 25 största kretstillverkarna om man ser till marknadsandelar och omsättning för året. Med en omsättning på 35 miljarder dollar för år 2005 ligger Intel på första plats, följt av Samsung med 17 miljarder och Texas Instruments med 10 miljarder dollar omsättning.
<br />
<br />AMD hamnade på nioende plats med 5,7 milj. dollar omsättning, två steg bättre än förra året. IBM har gått från 21:a till 18:e plats och har den största ökningen över ett år, 30% högre omsättning än 2004. nVidia och ATI ligger sist i listan där nVidia på 24:e plats ökat deras omsättning med 23% sedan förra året. Intressant är att Broadcom ligger på 22:a plats, före både ATI och Nvidia.
<br />
<br />Mer statistik och data går att läsa hos <a href="http://www.isuppli.com/news/marketshare/" target="_blank">iSuppli</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

LOL vad tyst det blev här nu då...

Permalänk
Medlem

Trodde verkligen inte Texas Instrument var så stora.. blev lite förvånad där. Blev ännu mer förvånad att inte IBM var större än så. Att broadcom är större än ati och nvidia är inte så konstigt då de leverar kretsar till alla moderkortstillverkare

Permalänk
Medlem

Att Intel var så här stor visste jag inte...
Trode faktist att International Bussnies Machine skulle vara störst,

Visa signatur

K4 Jägare är härliga människor. Varför får inte rika människor bli rikare. Ja till EMU
We live for the one, we die for the one'
(Loggar man inte ut får man en extra rad i sin signatur :-) /VaCUm)

Permalänk

Också förvånnad över att IBM blivit så små. Från att varit helt dominerande ;).

Permalänk
Avstängd

Undrar hur VIA, SiS och ULi står sig.

Permalänk
Medlem

Ojdå, både Estrella och OLW ligger ju helt klart i lä

Visa signatur

Är du snabbare än en gris? AnimalSpeeder ger dig svaret:
http://itunes.apple.com/se/app/animalspeeder/id551490974?l=en...