Bättre organisering av filer än vad Utforskaren tillåter, hur?

Permalänk
Medlem

Bättre organisering av filer än vad Utforskaren tillåter, hur?

Jag kommer under en tid att spela in väldigt många intervjuer, där var och en kommer att sparas och sammanfattas i en textfil.

Ursprungligen hade jag tänkt att bara organisera dessa i olika mappar beroende på vilken DAG intervjun utfördes. Jag letar dock nu efter ett sätt där jag kan ge varje intervjufil olika egenskaper (baserade på den som har intervjuats, t.ex "kvinna" "mellan 20-25" "höginkomsintagare" o.s.v.). Detta för att senare kunna söka efter alla de intervjuer jag gjort på folk som har en viss serie egenskaper.

Ett halvdant sätt att göra detta är ju att göra nya mappar som t.ex. heter "Höginkomsttagare", "Låginkomstintagare", "Man", "Kvinna" o.s.v. och därifrån göra genvägar till de olika intervjuerna. Detta är dock både tidskrävande och tillåter inte att jag kombinerar många egenskaper (såvida jag inte gör kombinerade mappar också, typ "Man OCH Höginkomstintagare).

Så, finns det något program som löser mitt problem?

Programmet behöver inte ge själva text- eller ljudfilen egenskaperna, utan egenskaperna skulle t.ex. kunna ges till en egen fil (som kanske tillhör programmet) och denna fil skulle jag sedan kunna lägga i samma mapp som intervjun. På detta sätt behöver programmet bara hitta sin egen fil, därfrån hittar jag själv intervjun.

Programmet behöver inte heller vara baserat på enstaka filer, utan på någon slags databas där jag kan göra dessa sökningar och där resultaten kanske blir en länk till intervjufilerna.

Permalänk

Gör ett excelark med allas information. Sen länkar du personen till rätt fil så slipper du ha någon ordning överhuvudtaget.

När du sedan behöver informationen finns det någon funktion i Excel som man kan söka och hålla på med.

Någon mer insatt i Excel kan säkert förklara.

Visa signatur

Skoskav?

Permalänk
Medlem

Varför inte bara se till att filnamnet innehåller det du vill kunna kategorisera efter.
tex 2006-02-30 Kvinna Höginkomstagare 20-25.txt

Sen är det bara att söka efter tex kvinna höginkomstagare med den vanliga windowssökfunktionen för att få upp alla kvinnor som är höginkomstagare.

Permalänk
Medlem

Kommer dessa intervjuer endast göras en gång, och sedan tas bort? Annars skulle jag verkligen rekomendera att bygga upp ett enklare databas-system så kan du göra hur många if-satser du vill

Permalänk
Medlem

Ja, jag skulle påstå att det är access du letar efter. Gör en bool-kolumn för varje värde, typ Höginkomsttagare, Man/Kvinna osv. (Om du nu inte verkligen måste använda dig av textfiler.)