Permalänk
Medlem

Samsung skrivare

Hej,

För ett tag sedan började jag använda mig av programmet Inkscape för att rita SVG vektorgrafik.
Tyvärr upptäckte jag att det inte gick att skriva ut grafiken på min skrivare. Det blir ett bedrövligt resultat på papperet om man försöker.

Jsg mailade nu Samsungs support och påpekade problemet.
De svarade bara helt tvärt att denna skrivare stödjer ej vektorgrafik.

Detta är väl ändå rent absurt? Jag har fått för mig att var och vartannat program åtminstone delvis skriver ut i form av vektorgrafik. t.ex. raka linjer och sådant.
Exempelvis PDF-dokument innehåller vanligtvis massor med vektorgrafik.

Visst är det sant att skrivaren inte har hårdvarustöd för vektorgrafik. Väldigt få konsumentskrivare har det. Skrivartillverkarna sparar helt enkelt in pengar på hårdvaran genom att lägga vektografikhanteringen i drivrutinen istället.

Jag har provat att skriva ut SVG från programmet Inkscape på flera andra skrivare helt utan problem, och jag har sett att en annan SVG-användare också rapporterat att han inte kan skriva ut SVG på sin Samsungskrivare (annan modell än min).

Samsungs påstående att de helt enkelt inte stödjer vektorgrafik är dessutom en uppenbar lögn. När jag försöker skriva ut så blir resultatet bedrövligt, men man kan ana vad det ska vara för något. Om de inte stödjer vektorgrafik alls så skulle det bli ett vitt papper, inget annat.

Det är nog också så att den person på Samsungs svenska support som jag pratar med inte är så värst kompetent. Jag fick ett mycket starkt intryck att han inte har en aning om vad vektorgrafik är för något.

Nu till saken.
Vilka möjligheter har jag att returnera skrivaren?
Jag anser att det bör vara en självklarhet att man ska kunna skriva ut från vilket program som helst under windows.

Visa signatur

Relaxen und vatch das blinkenlights!
http://www.blinkenlights.tk

Permalänk
Medlem

Dina möjligheter att häva köpet är nog obefintliga men om Samsung i reklam eller i manual säger att din skrivare stödjer det som behövs för att kunna skriva ut vektorgrafik så har du grund att häva ditt köp men det tror jag inte att dom gör så du får nog köpa en ny skrivare är jag rädd för och fråga då försäljaren om den klarar av vektorgrafik så har du ditt på det torra om det senare visar sig att skrivaren inte klarar av det iaf.

Permalänk
Medlem

Till sist lyckades jag förklara för supportkillen vad vektorgrafik är för något och att alla möjliga program använder vektorgrafik (microsoft word och adobe acrobat reader till exempel), och eftersom det går aldeles utmärkt att skriva ut från de programmen så är det uppenbart att skrivaren visst stödjer vektorgrafik.

När supportkillen till sist förstod detta så gjorde han bara en tvärvändning och sa istället att Skrivaren inte stödjer programmet Inkscape.

Även detta är ju ren löja.
Alla program anropar exakt samma windowsfunktioner för att skriva ut. Windows i sin tur anropar sedan skrivardrivrutinen. Skrivardrivrutinen ser alltså ingen skillnad på vilket program det är som skriver ut.

Så som skrivarsystemet ser ut i windows så är det så att om skrivartillverkaren har skrivit en drivrutin enlit microsofts specifikationer så fungerar skrivaren för ALLA program.

Uppenbarligen har Samsung gjort något fel, men deras smått inkompetenta support är helt ovilliga att bekräfta detta fel.

Ett drivrutinsfel är väl ändå ett fel på produkten precis som vilket annat?
Borde gå bra att returnera...

Visa signatur

Relaxen und vatch das blinkenlights!
http://www.blinkenlights.tk

Permalänk
Medlem

Låter som att du har grund för att häva ditt köp av den skrivaren som du säger tydligen inte fixar det med det programet om det är som du säger att även Inkscape använder sig av windows skrivardrivrutin.

Jag vet inte mer än så men hör med din konsumentvägledare och i slutänden troligen ARN om inte säljaren ger dig rätt att häva köpet.

Permalänk
Medlem

Skulle inte tro i min vildaste fantasi att du har rätten att lämna tillbaka skrivaren för att du lyckats köra ett program som inte fungerar ihop med skrivaren medans alla "andra" fungerar.

Permalänk
Hedersmedlem

Får man fråga vilken skrivare det gäller? Jag har själv en billig konsumentskrivare vid namn ML-1710P som klarar av att skriva ut från svg-filer från Inkscape.

Permalänk
Medlem

Det är en ML-1450.
En rätt stor skrivare för att vara en "konsomentskrivare". Den har ett pappersmagasin på 500 sidor.

Visa signatur

Relaxen und vatch das blinkenlights!
http://www.blinkenlights.tk