Permalänk

horisontell css meny

Jag letar efter en horisontell meny (css el. javascript men helst css) i två nivåer. Första nivån som rubriker i nån form av tabbar, ungefär som sweclockersflikarna, och andra nivån länkarna. Klickar man på ett förstanivå länk ska denna länks andranivå stanna kvar.

Första nivån är inte så svår att skapa, nån som har några ideer om hur man får till andra nivån? Vad är bäst att använda? CSS elller Javascript?

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Liten nisse dator hittar, och i denna de nu tittar. Nisse flexskiva vill vara, då datorn fil på honom spara.
Nisse inget skrivskydd har, så nisse slutar sina dar.

Permalänk
Medlem

Jag har också kikat på precis detta. Problemet är, som du antagligen märkt, att man med CSS inte får nivå 2 att stanna kvar när man drar bort muspekaren. (Som i malvacks länk.)

http://www.bredaredsgk.com/main.html är den site jag håller på att bygga om (jag har inte byggt den designen som finns nu, så jag betackar mig kommentarer på validering och frames och elände.) Hur som helst gissar jag mig till att det är något sådant i menyväg som du vill ha?

De menyer som jag hittat som ser fungerat på de viset har varit antingen javascript eller flash. Jag *tror* inte det går att göra motsvarande i bara CSS, men då utgår jag bara från att jag inte lyckats hitta något sådan (efter många långa timmars letande).

Om du inte vill lägga ner för mycket jobb finns det färdiga menysystem också. Jag provade ett som verkade fungera bra, Tigra Menu. Pröva menu buildern (old windows version) så tror jag du kan få fram önskat resultat. http://www.softcomplex.com/products/tigra_menu_w32_builder/do...

Permalänk
Medlem

Nej, det går inte att komma runt javascript, men det är å andra sidan inte särskilt komplicerat. Bara att köra lite visibility=visible och onclick. Sen får du ju se till att ha en variabel som minns vilken rubrik man klickade på förra gången, så den kan stängas.

Jag har lagt ut några menyer och en menygenerator här:
http://www.fridsten.se/script/

Kruxet med dessa är att de härstammar från en meny jag gjorde för sex år sedan och således inte är optimerade för JavaScript DOM2 och senaste versionen av CSS.

Visa signatur