Kan inte skicka film mellan msn i hemnätverk?

Permalänk

Kan inte skicka film mellan msn i hemnätverk?

Har en stationär dator med en film som jag vill ha på min laptop. Båda är inkopplade till internet och jag sitter med min mors msn på ena och min msn på andra å försöker skicka filmen imellan båda datorerna men det går inte.

Får upp ett meddelande att det det är för lite plats på hårddisken, men det kosntiga är att jag har valt att den ska lägga sig på partitionen med 10 gb ledigt. Kan inte skapa nätverk för det måste man använda xpskivan till å cd-romen på laptopen är paj.

Hur ska jag lösa det?

Gärna snabba svar, åker till landet imorrn å då vill jag ha med filmen.

Mvh//Andreas

Visa signatur

AMD 64 3200+ "Venice", Antec Sonata II, 80 Gb Maxtor diamond plus 9,Western digital 200GB, MSI GeForce 6800GT, Maya MkII ljudkort, Abit ATX K8T800 Pro, Twinmos 2 GB, Samsung 913N

Permalänk
Medlem

Det är inte så att msn laddar ned filen till C: för att sedan flytta den och du inte har tillräckligt med ledig plats på c:?

Annars kopiera filen över nätverket bara? Bör ju gå fruktansvärt mycket snabbare än att kopiera över internet. (Med reservation då förstås, beroende på vad du har för internetuppkoppling)

Och inte behöver man xp-skivan, har då själv aldrig behövt skivan för att sätta upp ett nätverk.

Visa signatur

We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
blog - flickr - del.icio.us - last.fm

Permalänk
Medlem

Ett alternativ om du inte vill använda windows inbyggda nätverksprotokoll (där du helt enkelt kan dra en fil från den ena till den andra datorn) kan du ju alltid installera ett ftpprogram på ena och en server på andra och sedan helt enkelt kopiera över den. Att kopiera med MSN låter inte som någon idyllisk lösning.

Permalänk

Grejen är ju den att jag har windows 2000 på laptopen och XP på stationära plus att cd-romen är trasig på laptopen annars hade inte vart nå problem. Sen är jag helt lost i win 2000 å kan inte hitta nåt med att starta lokalt nätverk eller så på datorn. Nå tips ppå hur jag ska få över grejerna?

Hur gör man när man gör en server och å sånt då, aldrig gjort nåt liknande.

Finns det nåt typ fildelarprogram som man kan skicka saker i mellan datorerna.

Visa signatur

AMD 64 3200+ "Venice", Antec Sonata II, 80 Gb Maxtor diamond plus 9,Western digital 200GB, MSI GeForce 6800GT, Maya MkII ljudkort, Abit ATX K8T800 Pro, Twinmos 2 GB, Samsung 913N

Permalänk
Medlem

Mellan 2000 och XP fungerar kommunikationen jättebra från scratch och vad du ska ha en CD till förstår jag inte. Kolla om du kan dela ut en mapp genom att högerklicka -> egenskaper -> dela ut.

Kan du det kan du bara gå in på den datorn via nätverket (nätverksplatser) och sedan hämta ner de saker som finns i mappen.

Permalänk
Medlem

Att du inte har plats på disken kan bero på att windows envisas med att först lägga saker i en temp map på system disken och sen förflytta den filen till rätt map.

Permalänk
Medlem

Testa start -> kör -> \\datornamn\c$ exempelvis där du ersätter datornamn med datorns namn och c med enhetsbokstaven. Exempelvis \\Hubert\e$ för att öppna e: på en dator i nätverket som heter Hubert.

Om du kör från Win2K -> XP måste du ta bort förenklad fildelning (den här datorn -> verktyg -> mappalternativ -> visning -> använd förenklad fildelning)

Kravet för att det ska fungera är att sitter i samma nätverk, inte har någon brandvägg som blockerar nätverkstrafiken, har ett användarnamn på burken du ska till som har ett lösenord satt samt att du inte har förenklad fildelning igång.